icon

Ako prekonať strach z ukončenia školy?

15. aug 2024

Ahojte, potrebujem asi len pohlad inych osob. Ide o to, ze pred 3 rokmi som sa prihlasila na VS Mgr. Kratko po zacati semestra mi zistili rakovinu, skolu som neukoncila pocas PN a liecby som chodila do skoly, na skusky, vela toho sa dalo online, ok zvladala som. Skusky porobila, zacala pisat pracu, pracu s velkymi problemami odovzdala, co sa samozrejme aj odrazilo na jej hodnoteni. Teraz o par tyzdnov mam nastupit spat do prace, syn do skoly a tu nastava problem cim blizsie je obhajoba tym mi je horsie. Uz vyse mesiaca poriadne nespim, casto vraciam, bojim sa, predstava toho ze to nezvladnem sa odraza na psychike a dava mi poriadne zabrat. Viem ze vela ludi by povedalo, ze nejde o nic, ale nedokazem sa cez ten pocit preniest, trapim sa a najradsej by som tam ani nesla zo strachu z neuspechu. Velky podiel ma na tom aj rodina, blizki ktori mi to neustale omielaju a beru to ako hotovu vec. Vzdy som bola velky stresak ale posledne dni sa nespoznavam. Myslite, ze by mi pomohol Lexaurin ci nieco slabsie z lekarne?

surama
15. aug 2024

Asi moj nazor alebo rada bude nepopularna, ale realita je taka, ze vela aj mojich spoluziakov na vyske pred statnicami brali nieco na ukludnenie, niektori iba take volnopredajne, niektori si dali nieco predpisat nieco od lekara, niektori skusili len stvrtku Lexaurinu. Najma, ak mas taku skolu, ze sa vsetko musis ucit, sama teoria, zakony, tak je to fakt velmi stresujuce. Skus len tu stvrtku Lexaurinu a uvidis, mozno sa aspon trosku uvolnis.

egonsk
15. aug 2024

mozes poziadat doktorku, zaisto ma viac moznosti a skusenosti co ti pomoze na uvolnenie mysle od stresov. A ked ne, smajzni manzelovi ploskacku co schovava v kredenci za mukou a uhni si trosku, mozno ti to pomoze ... len si daj pozor, aby si si na to nenavykla 😉😋

denkabemommy
15. aug 2024

Wau. Klobúk dole, zvládla si rakovinu. Teraz zvládneš aj štátnice. Určite skús niečo na ukľudnenie ale tiež v hlave pretrieď myšlienky, že si toho dokázala veľa, nebráň sa tomu stresu a strachu, príjmi to. Je v poriadku sa toho obávať ale úplne v klude si pri každej panike opakuj, že to zvládneš a zhlboka dýchaj 🙂

koniarova
15. aug 2024

Kľudne si daj ten Lexaurin. Chápem tvoj strach a obavy. A určite aj nechuť sa pustiť popri tom všetkom čo máš na krku do učenia. Ale žiadna zázračná rada neexistuje. Len sa zaťať a zamakať. Popros rodinu,nech ťa odbremenia od domácnosti,zober si voľno a sústred sa len na školu. A hlavne myslí na to, že to zvládneš a budeš mať pokoj. A keby si aj nezvládla ver mi,že sa svet nezrúti.

mili2016
15. aug 2024

Presne ako píšu baby nižšie zvládla si rakovinu už teraz si v mojich očiach hrdinka. A čo sa týka školy ber to tak že nejako to dopadnúť musí ide ,,len,, o titul nie o život. Viem že si sa naň nadrela ale ak ho máš získať tak to zvládneš. Užívaj si viac život 😁 držím prsty ☺️

sparrows
16. aug 2024

Pozri, zvládla si rakovinu. To je o mnoho horšie ako obhajoba 🙂 si silná, dáš to. Aj keď viem, že sa to ľahko hovorí