icon

Ako prekonať strach zo štátnic na Pedagogickej fakulte?

16. máj 2025

Ahojte, onedlho ma cakaju statnice a obhajoba DP. Velmi sa bojim, mam strach, stres… ako ste to zvládali vy ? pripravujem sa, robim maximum. studovala som externe pedagogiku. mam uz dietatko (9 mesacne). Rodina pomaha.. ale aj tak mam pocit, ze nic neviem. Opakujem si to, ucim sa, citam, ale na druhy den prazdna hlava. Dnes mi prislo zle, asi stres. Tocila sa mi hlava a zostalo mi hrozne na vracanie…. Hovorim si, ze ma to nemoze takto polozit. Ale strach je silnejsi nez ja…… mam pocit ze viem len tie omacky okolo, ale tie delenia roky mi vobec nejdu do hlavy. :(

danica2711
16. máj 2025

daj si magnézium a neber to až tak vážne, tak sme sa cítili skoro všetci a spravili sme, kľud a nohy v teple, dobre bude, uvidíš

domini404
16. máj 2025

Úprimne ti poviem, že Mgr. štátnice som bola omnoho pokojnejšia 😀 Ak si DP vlastnoručne napísala, obhájiť ju obhájiš, prečo by si nie? Snáď si stojíš za tým, čo si písala. A čo sa týka štátnic, aspoň my sme mali Mgr už len pedagogické, odborné predmety sme tam moc nemali. 2 roky si tým strávila, niečo tam z teba vypadne. Hlavne sa nerúť do takýchto samodeštrukčných stavov, pretože si nepomôžeš. Keď to nespravíš? Pôjdeš na opravný termín, svet sa ani nezastaví, nikto ani neochorie, ani neumrie. Obľúbený výrok mojej babky "Keď nejde o život, ide o ho...".

domkakvet
16. máj 2025

Vsetci maju stres, zvladnes to.