icon

Ako sa dostať na policajnú školu bez maturity?

21. mar 2025

Skončil strednú školu ako murár s výučným listom v septembri 2024, je možnosť dostať sa na policajnú školu a dorobiť maturitu ak sa mu v škole veľmi nedarí, aké sú kritériá na prijatie ďakujem

patka06
21. mar 2025

Najprv musíš mať maturitu, potom si môžeš dať prihlášku k PZ
https://www.minv.sk/?zameranie-skoly-1

0silvia0
22. mar 2025

Najprv dorobit maturitu, potom prihlasku.

bielasovicka
22. mar 2025

No nijako. Najprv maturita.

veselo_neveselo
22. mar 2025

Najlrv maturita. Ked mu to v skole nejde, nech ostane robit murarcinu - tych je viac treba ako policajtov 🙂

patrikjames
22. mar 2025

Taktiež som chcel ist za policajta minulý rok len som neurobil psychotesty. Za policajta pri prihláške musíš dať maturitné vysvedčenie a životopis. Bez toho sa nepohneš. Od januára 2025 zrušili slovenčinu takže prijímačky sú ľahšie. Znížili fyzické testy ktoré sú podľa mňa veľmi jednoduché. Ale škola je naozaj náročná. Mám veľa kamarátov policajtov a niektorý pred nedávnom dokončili školu a mali to naozaj ťažké. Psychológia, právo. Ale dvihli plat na škole kde bolo minulý rok sa mi zdá niečo cez 800€. Od januára to je niečo cez 1100€. Presný plat povedia na pohovore. Ale podľa mňa je to úplná bieda. Robíš nočné, víkendy a plat 1200-1300€ cca. To nehovorím keď chytis feťakov, Rómov kde sa bojíš o vlastný život. A pokiaľ pôjdeš na školu ktorá trvá 8mesiace a neurobíš skúšku "maturita" budeš musieť všetky peniaze vraciať.

Ale si mladý chlapec takže keby si sa dostal v nízkom veku na políciu 25 rokov odrobiš a môžeš ísť na dôchodok. Lepšie ako v 65 ísť ešte na nočnú niekde do výroby

patrikjames
22. mar 2025

P.S - o týždeň mám fyzické prijímačky keďže som podal zase prihlášku (pokiaľ neurobíš psycho musíš čakať 1 rok o požiadanie k polícii kde robíš zase všetko od začiatku) Pokiaľ by si niečo potreboval poradiť/vysvetliť kľudne napíš.