Ako sa pripraviť na psychotesty na policajta?
Ahojte, potrebujem sa spýtať. Nie je tu náhodou niekto alebo nepoznáte niekoho, kto už robil psychotesty na policajta? Bolo to ťažké? Kolko bolo otázok alebo ako to prebieha prosím? A ako sa na to tak najlepšie pripraviť? Ďakujem🙏
Oklamať sa dajú veľmi ťažko, otázky sú stavané tak, že sa príde aj na to, že odpovede máš nekonzistentné a si neúprimný. Takže nepripravuj sa a ver, že prejdeš. Držím palce 🙂
suhlasim s tym, co napisali. ak prejdes, tak prejdes, no ak neprejdes, tak na tu pracu nei su vhodny a nemozes ju vykonavat, musis si hladat ine zamestnanie.
tak to ma byt, policajta nemoze robit hocikto. musi to byt psychicky zdravy clovek.
@simona20201309 Syn to robil pred 3 rokmi a hovoril, že to nebolo jednoduché, že to má akoby dve časti - osobnostnú a vedomostnú, takže v tej vedomostnej musí tiež vedieť tie základy. Ale že ťažšie je urobiť tú osobnostnú časť, že to veľa neurobili.
@simona20201309 vidíš a predsa sú tam aj otázky aj z matematiky a logiky.
Psychotesty sú náročné časovo, trvajú niekoľko hodín, majú viac častí, otázok je niekoľko stoviek a opakujú sa pre odhalenie klamlivých odpovedí. Nedá sa na to špeciálne pripraviť, snáď si len pozrieť čo psychológovia vyžadujú pri kresbe stromu a postavy. Držím palce.
https://www.psychotesty-online.sk/psychotesty-n...
vyslovene vedomostne testy by tam byt nemali, skor testy na logiku, ako si tu mozes precitat,a j numericka inteligencia a pod. vedomost ti preveruju v skole, psycholog ma zistit aku ma dotycny osobnost.
tu som nasla aj nejake treningove testy. nepozerala som to dokladne,a le zrejme su niekde v clanku https://www.policejni-psychotesty.psychoweb.cz/
ako pozerám na príslušníkov v dnešnej dobe, tak ti testy nebudú ťažké...už nie je výber, ale nábor
@majamat žiaľ, toto už dávno neplatí. Teraz berú za policajta kadekoho, keďže nemá kto pracovať. Mam známeho, ktorý neurobil psychotesty, tak ich za pomoci psychologičky robil druhý krát a zazračne prešiel. Je to choré, keďže raz není spôsobilý robiť tu prácu, tak by to nemal robiť, ale v tejto dobe je to asi jedno...
@lenicka298 no cele zle.
ja som zdravotnik, tam sa scie psychotesty nerobili,a le robim v socialnom zariadeni a hlavne medzi opatrovatelmi su ludia, ktori svojim spravanim nasich klientov provokuju, potom sa klienti prejavuju agresivne a tito nasi "podareni" kolegovia vykrokuju,a by sme s nimi nieco robili, ez su agresivni uz som unavena z tychto situacii, vytaca ma to. chcelo by to poriadne vzdelanie zamestnancov, halvne na urovni komunikacie a spravania,a le kto sa bude trapit za taky plat?
ako byvala kolegyna povedala - clovek je vdacny aj za zleho zamestnanca. co je teda dost smutne.
policia je tiez odbor, kde je to zufale. a tesa su aj dalsie taketo zamestnania,.
má to 2 časti - klasický test a potom pohovor so psychológom, celé to trvá cca 5 hodín, na tom teste ako píšu baby riešiš logiku a matematiku (napr. aj zlomky alebo také tie srandy že máš 2rôzne tvary a máš vybrať z možností, že aký tvar vznikne, keď ich prekryješ..), so psychológom sa následne len rozprávaš, na psychiku je to celé dosť vyčerpávajúce. Ovšem veľký dôraz sa kladie na testy telesnej zdatnosti, pričom na písomné ideš len ak úspešne spravíš telesné. A po maturite potom testy zo SJ
@lenicka298 @irusa
prafda, prafda ..nejsou lidi
@majamat mám pocit, že to upadá v každej sfére. Všade to počúvam. Polovica robit nechce, a druhá to nevie, tak si vyber. Najhoršie sú na tom tí, ktorí si to musia odmakat za nich 😏 včera mi napríklad klient vravel, že zamestnanec vylial 5 litrov benzínu na zem, aby nemusel celý deň robiť, lebo "nemal" benzín.. to je šialené.
Ale tieto základné zložky by mali byť ošetrené, lebo potom sa čudujeme keď niekto niekoho zastrelí a podobne.
Môj syn bol celkom nedávno, ale nie za policajta. Ale tiež veľmi zodpovednú funkciu. Trvalo to tri hodiny. Aj so psychológom mal pohovor. Syn prešiel, psychológ mu povedal, na čom by mal ako človek zapracovať (v rámci vzťahov) a tak. Čo som rada, lebo to s ním aj doma riešim a teraz to počul od odborníka.
@lenicka298 😕 😢
@irusa nechcela som to napísať tak priamo, pretože hneď na úvod by som bola určite zhejtovana
Ale presne tak....
Zdravím, viete niekto poradiť stránky na osobnostne testy alebo nejakého psychológa, ktorý sa podobnému venuje? Dík
To sa nepripravis ani nenaucis
A dokonca kazdy psycholog ma svoje vybrane testy
Sialene otazky, malo casu..
Poznala som ludi co skusali aj 3-4x, chodili sukromne k psychologom aby ich na to pripravil a bez sance neurobili
@majamat žiaľ, toto už dávno neplatí. Teraz berú za policajta kadekoho, keďže nemá kto pracovať. Mam známeho, ktorý neurobil psychotesty, tak ich za pomoci psychologičky robil druhý krát a zazračne prešiel. Je to choré, keďže raz není spôsobilý robiť tu prácu, tak by to nemal robiť, ale v tejto dobe je to asi jedno...
@lenicka298 dobrý večer môžem otázočku môže mať aj druhý pokus na tieto testy alebo ako potom postupoval ďakujem

Psychotesty sú psychotesty. Určite tam nebudú otázky z geografie alebo matematiky, takže nemusíš sa nijak pripravovať. V teste ide o to aby zistili tvoj psychicky stav. Ci zháňaš rovno správne odpovede? 😃