icon

Ako sa rozhovoriť v angličtine?

13. feb 2023

Ahojte, dnes som mala v práci zahraničnú klientelu a nevedela som sa vykoktať. Rozumela som im, no dlho som po anglicky nehovorila a tak to zo mňa nešlo vôbec ľahko. Čo z Vašich skúseností Vám najviac pomohlo sa rozhovoriť? Nativ speakera viac ako 1 krát týždenne si nemôžem dovoliť. Popri deťoch sa do zahraničia len tak nevyberiem. Čo Vás najviac posunulo, aby ste sa v pohode vedeli dohovoriť? Ďakujem.

mesiacikluna
13. feb 2023

Ja som si našla kamarátku s ktorou sme si volali a dohodli sa na téme o čom budeme hovoriť a vždy v angličtine

autor
13. feb 2023

@mesiacikluna a tá kamoška už asi vedela dobre po anglicky. A komu by sa to v dnešnej dobe chcelo robiť zadarmo.

mesiacikluna
13. feb 2023

nemáš niekoho v rodine alebo známych?

mesiacikluna
13. feb 2023

Alebo skús sama so sebou sa rozprávať akoby, viem asi to znie divne ale ak pomôže prečo nie 🙂, pusť si anglické filmy a daj si titulky alebo čítaj články v angličtine

tanyan
13. feb 2023

Dá sa aj online cez skype, len si nepamätám stránku, kde si môžeš vybrať konverzačného partnera (fotka, krátke predstavenie a cena za hodinu).
Ak sa iba hanbíš, že nebudeš absolútne gramaticky korektná, tak si uvedom, že aj v rodnom jazyku občas človek breptne. 😉 A rozhovor nie je skúška z gramatiky - cieľom je porozumieť si a dohodnúť sa, nie získať všetky body v teste...

limoncino
13. feb 2023

Mňa osobne práca v korporáte. Aj na predchádzajúcej pozícii som používala angličtinu (tiež korporat) áno denne ale kvázi ako poslucháč, teraz používam angličtinu denne aktívne, najmä pisanou formou, pretože pracujem z domu ale už nemám problém sa porozprávať s kolegami cudzincami ak idem do officu. A mne osobne pomohli filmy, pozerám s titulkami a čítanie kníh v angličtine. Ani nevieš ako sa Ti to do hlavy pouklada a keď potrebuješ to len vytiahnes az som v šoku niekedy bola že čo?
@mesiacikluna no ja zo sebou vediem rozhovory v aj, ale poviem Ti že v hlave to znie lepšie ako keď to mám povedat nahlas 😄😄😄

alana1
13. feb 2023

len vela pocuvat a potom aj rozpravat.

mesiacikluna
13. feb 2023

@limoncino tak to jasné, že v hlave to znieme ako profíci všetci :D ale realita...stres a ledva sa vykokcem

autor
13. feb 2023

@limoncino no ale ani do korporatu má nezoberú, keď neviem ani, či? Ja by som aj prácu zmenila, nech som v tej angličtine, ale keď všade chcú aj tak angličtinu

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. feb 2023

@mesiacikluna
Aj muž mi navrhol, že s budeme rozprávať po anj, lenže potom nám do toho deti skákali 🙈

lindous
13. feb 2023

Písomom si na tom ako? Ak máš problém tým ako skladať vety, tak aj písanie ti pomôže, skús si napr. denník po anglicky písať, každý večer pár viet o hocičom čo sa ti cez deň stalo + ak aj len 1 krát do týždňa si nejakú tú konverzačnú hodinu môžeš dovoliť, tak to je fajn 😊 a na "rozpletenie" jazyka nahlas čítať, textu zrejme rozumieš, tak skús si niečo nahlas čítať, zautomatizuje sa ti to lepšie 😊

jumama
13. feb 2023

https://preply.com/ ... tam si vies najst lektora za rozumnu cenu, orientuj sa podla recenzii, co tam maju 🙂

limoncino
13. feb 2023

Podľa toho na akú poziciu. Ja som začínala na recepcii a tam stačila a2-B1 toľko zahraničných navstev sme nemali

janea
13. feb 2023

www.italki.com podľa recenzií si nájdi niekoho cenovo vyhovujuceho 🙂

lavinis
13. feb 2023

začala som čítať knihy výhradne v AJ, Netflix s AJ titulkami + na Fb som v rôznych skupinách našla kamošov a komunikovala som s nimi na dennej báze
Teraz mám angličtinu na C1 a to som nikdy nebola v AJ hovoriacej krajine, robím v korporate od mája a používam AJ každý deň slovom a písmom.
Pred 10 rokmi som vedela len základy, v škole som sa učila nemecky. Ale na to, aby si sa rozhovorila nepotrebuješ 10 rokov neboj 🙂

lavinis
13. feb 2023

@limoncino presne do bodky ako ja