icon

Ako sa rýchlo naučiť angličtinu po traumatickej udalosti?

4. máj 2025

Mamky veľmi surne sa potrebujem naučiť za krátky čas angličtinu. Vedela som sa dohovoriť, rozumela som, keď sa ma niekto niečo pýtal. Potom sa stala nehoda kedy na mna začal priatel pred inými byt nepríjemný, že neviem po anglicky a odvtedy sek 😔 zranilo ma to. Ukončila som to hneď. Ale bojím sa tej angličtiny a teraz som dostala super ponuku ale v práci je potrebna angličtina. Čo mám robiť? 😭 chcem a bojím sa 😞

sissy27
4. máj 2025

Zaplatit si kurz? 🤷‍♀️

pribinak
4. máj 2025

Nájsť na internete native speaker lektora a dať si pár hodín konverzácie

Priateľ je debil

autor
4. máj 2025
@pribinak

Nájsť na internete native speaker lektora a dať si pár hodín konverzácie

Priateľ je debil

@sissy27 bojím sa kurzu :(

@pribinak Áno, rozišla som sa s nim

tramtada31
4. máj 2025

Tak si nájdi nejakú kamosku, aj tu na MK a napr si zavolajte a majte konverzaciu v anglictine

obcanka123
4. máj 2025

Ja som mala strach hovoriť anglicky...a keď som to prelomila tak som si dokonca našla partnera, teraz už manžela, ktorý hovorí len po anglicky a po slovensky sa len učí. Naučila som sa nestresovat. Ak chceš, napíš správu;)

sissy27
4. máj 2025

A preco sa bojis kurzu? Ved tie su pre ludi, ktori sa potrebuju naucit a zlepsit, nie pre tych, co uz vedia perfektne.

missviolet
4. máj 2025

Najdi si online lektora na konverzácie

kiki68
4. máj 2025

Chod na nejake hodiny s native speakrom a to pomoze. Ked uz si tie vedomosti raz mala, tak to bude skor o tom prelomit tu traumu. Nie ze by si sa to cele musela ucit znova. Za mesiac budes speakovat ako drak

t1nusa
4. máj 2025

prekonaj svoj strach, stiahni si Duolingo alebo začni s kurzom, kde budeš mať individuálne hodiny ☺️ angličtinu si nezabudla, len ju musíš znova trochu oprášiť a potrénovať

levi767
4. máj 2025

Promova app, tam si môžeš zaplatiť aj hodiny online

veltraud
4. máj 2025

Pozeraj serialy v aj, s titulkami v aj. Pocuvaj pesnicky, citaj si k nim texty. Ono, pokial nejdes robit nejaku odbornu pracu v aj, tak sa do toho rychlo dostanes. Robim mozno 80% v aj. A cim dalej, tym lepsie. Netreba sa bat. Pouzijes zly cas? No a co? Pochopia ta. Ked nie, spytaju sa. Nerozumies? Opytas sa znova, ze si chces byt ista, ze chapes spravne. Zaklad je pouzivat jednoduche slova, vety. Mozes byt hociako dobra, pouzivat frazy, ale co z toho, ked na druhej strane neporozumeju 🙂. Takze za mna, nebat sa, nehanbit sa a zachovavat jednoduchost

stellarstar
4. máj 2025

Psychológ a kurz

viestta
4. máj 2025

Prihlas sa na konverzacny kurz, rozhovoris sa ani nebudes vediet ako.
A traumu riesit s psychologom, kedze ta to obmedzuje v zivote

spongebob1
4. máj 2025

Napis mi sukromnu spravu. Doucujem uz dlhe roky(bud prezencnou alebo online formou). Mam potrebnu kvalifikaciu plus pobyt v cudzine. Moznost faktury.

rivatha
4. máj 2025

Ahoj 😊 Ak sa hanbíš učiť hneď s lektorom, môžeš sa po anglicky rozprávať s ChatGPT. Opíš svoju úroveň, navrhni tému, povedz, aby ťa opravoval, prípadne ti vie aj po slovensky vysvetliť gramatiku, keď bude treba. Skús, na rozbehnutie a prekonanie bloku možno fajn. A najmä môžeš začať hneď teraz 😊

melanta
5. máj 2025

Akú máš úroveň jazyka? Pretože ak A2 a potrebuješ do potenciálne novej práce B2, tak to sa aj bez spomenutej traumy za mesiac či dva nenaučíš. Ak sa ale iba potrebuješ precvičiť v tom, čo už vieš, čiže potrebuješ to vytiahnuť von, tak online lektor a aktívna konverzácia, každý deň aspoň hodina. Čo sa týka traumy, si dospelá, prečo venuješ svojmu ex toľko pozornosti. Áno, venuješ. Tým, že máš stres z nejakej vety, ktorú ti povedal niekto, kto v tvojom živote nemá miesto. Tak sa skús zamyslieť, či ozaj nie je načase nechať exa a všetko s ním spojené v minulosti. Ak to nevieš, vyhľadaj psychológa. Ale ak si zdravá žena, tak to dokážeš aj sama, stačí sa uvedomiť.

luciab987
5. máj 2025

Ahoj, baby ti poradili super nastroje. Ja si myslím, že sa ale potrebuješ počuť. Nabehnes na jazyk v práci, ale možno na podporu by bolo fajn mať lektora na par konverzácii. Aby si zo seba odstránila ten strach. Lebo podla mňa tvoj problém nie je ze by si anglicky nevedela, skor z psychologického hľadiska, že sa ta dotkla kritika a prestala si si veriť. Bol to 1 človek a asi nie veľmi emocionálne založený keď mal potrebu kritizovať priateľku pred inými ľuďmi. Posilnis sebavedomie a bude to fajn. Ženy sú silné 😊. Inak aj ja učím sukromne 😅. Držím palce.

maya_hi
6. máj 2025

Toto je asi skôr na psychoterapeuta. Ak si sa skutočne dokázala dohovoriť anglicky, a toto s tebou urobila kritika nejakého debila, "bojíš sa kurzu", predstav si, čo s tebou urobí tlak v práci, každodenná konfrontácia s ľuďmi. Popracuj na sebavedomí. Toto nie je o expriateľovi. To je o tvojom nastavení. Debili vždy nejakí budú. Ide skôr o to, čo s tým ideš urobiť. Ideš sa zrútiť pri každej narážke na seba? Alebo VIEŠ kto si, čo dokážeš, čo sa potrebuješ ešte naučiť...

matrioshka333
6. máj 2025

Porozprávaj sa online s AI...zadarmo sú demo verzie, inak je to platené. Za mňa super vec, odpovedá ti a nie je živá, tak sa nemusíš vôbec hanbiť.

xronus
6. máj 2025

Ak máš problém rozprávať anglicky mimo prácu, budeš mať problém aj v práci.
Ak si rozumela, to neznamená že ovládaš angličtinu.
Jazyk treba ovládať slovom, písmom
Ja rozumiem rusky, polsky, nemecky ale teda do životopisu si to určite nedávam.
Ak si pustíš seriál v angličtine (skús Priateľov) a nerozumieš čo hovoria bez titulkov aspoň na 50%, ani to nerieši. Hľadajú niekoho kto ovláda jazyk