icon

Ako sa stať letuškou aj bez skvelej angličtiny?

19. júl 2024

Dobrý deň, som už v treťom ročníku na ekonomickej škole, takze neviem či by bolo možné sa stať ešte letuškou. Popravde angličtina mi moc nejde. Take jednoduché frázy áno ale skôr časovanie vôbec. Viem, že je to dosť náročná práca ale čo som počula tak veľa zarábajú a snívam o cestovani, o rodine a takej rodinne založenej budúcnosti zatiaľ vôbec nesnívam. Čo si myslite, mohla by som byt?

Strana
z2
kacusik69
19. júl 2024

@benit no klamala by som keby poviem ze ano, samozrejme vedela som podla mien z posadky, tak potom uz bolo lahke priradit 😁 (to uz bez toho aby som na menovku videla)

ivka225
19. júl 2024

@mamamasama Tak vieš, obzory množstva ľudí končia pri Ryanair a WizzAir. Zvonku z pohľadu pasažiera je niekedy ťažké vysvetliť, že podávanie jedla a nápojov je možno to najmenej podstatné z práce letušky.

mamamasama
19. júl 2024

@ivka225 Máš pravdu. Nechcem dehonestovať prácu letušiek v low cost, ale to je podľa mňa niečo ako letná brigáda na zarobenie pár eur. To nie je skutočné lietanie.

dada13288
19. júl 2024

No neviem ako to kamoska urobila ale robi pre qatar. Samozrejme plynula anglina bola zaklad, musela dobre vyzerat (vyska nad 175 cm), fyzicky a psychicky byt na tom super. Dovolenky ma 3 dnove medzi destinaciami. Neviem ci mala stastie ako ok je to narocne ale nemenila by nikdy. Plat ma vyskoky.

nikoletta1712
19. júl 2024

@micusa2222 Tu musím opraviť…Vždy som si myslela, že letušky musia byť krásne, mladé…Minulý rok som letela do Indie, letušky škaredé, plnšie postavy…Tento rok som bola síce len v Paríži, Lisabone, ale takisto - letušky nula bodov…

kamatopo
19. júl 2024

@nikoletta1712 my sme raz mali ,, letušiaka,, milý chalan. Ale taktiež sme mali aj menej atraktívne letušky. No vedeli čo robiť a to je základ. Asi je to podľa spoločnosti a kritérií daných spoločnosti.

mamamasama
19. júl 2024

@nikoletta1712
@kamatopo čím lepšia spoločnosť, tým vyššie kritériá.

nikoletta1712
19. júl 2024

@kamatopo To áno…Boli neskutočne milé, príjemné…No vždy som len čítala/počula, že letuška musí byť krásna, štíhla…

mk1111111111
20. júl 2024

@mamamasama napisala som, ze je to v podstate praca casnicky a ... a precitaj este raz : okrem inych povinnosti co ma. Tak ma nechytaj za slovicka. Ja ziadnu pracu nedehonestujem. Ani obycajneho robotnika, ak si ju plni dobre, potrebujeme aj take funcie, vsetci nemozeme byt IT a riaditelia zemegule. Len tie prace, ako zachrana- resuscitacia a podobne nerobis na dennej baze, tak sa tolko necit dotknuta. Aj obycajny clovek, ak zbada na ulici umierajuceho, tak ho bude resuscitovat, predsa ho nenecha umtiet.
Vyjadrila som sa k autorke, k jej predstave a prispupu k vzdelavaniu, aby nebola sklamana, lebo s takym pristupom, ako ma, asi nebude lietat pre najvychytenejsie spolocnosti, to uz asi aj sama, vies, ake naroky take spolocnosti maju. K tomu, co mam nalietane a akymi spolocnostami nebudem pisat, nemam zapotreby Ti to objasnovat, mozno si ani na takych miestach ani nebola, aj ked si letuska.
A k tomu Tvojmu low costu, sa zamysli, co pises, zhodila si letusky, co robia na tychto linkach, lebo kto lieta low coste, nevie, co je lietat.
Prajem Ti pekny vikend.

mamamasama
20. júl 2024

@mk1111111111 lenže my sme tam z bezpečnostného hľadiska, nie na nosenie kávy. Vidno, že často nelietaš, lebo problémový len je takmer každý jeden. Mám prelietaný celý svet milá moja a nie ako ty prstom po mape. Milujem, keď sa vyjadruje niekto, kto bol najďalej v Chorvátsku.

laurita285
20. júl 2024

@mamamasama inak načo zháňate na palube lekára? však pasažiera vieš oživovať 4 hoďky aj sama!

mk1111111111
20. júl 2024

@mamamasama ano, Ty si lietadlo. Mozes mi do sukromnej spravy poslat foto, na ktorej si Ty osobne a v ktorej destinacii a ja Ti na oplatku poslem svoje. A ano, aj v Chorvatsku som bola, len autom, to je na lietanie prilis blizko.

laurita285
20. júl 2024

@mamamasama inak ešte si dovolím rypnúť, Emirates núka 2700 euriniek letuškám. Vieš koľko zarába niekto, kto rieši " bezpečnostné hľadiská" ?
A vieš koľko zarába lekár? 😀
A teraz, vieš koľko zarába čašník? 😀 A hádaj ku komu bude mať najbližšie platovo letuška 😉

mk1111111111
20. júl 2024

@mamamasama neviem, ja nemam za potreby niekomu nieco dokazovat, to mi na chlieb nezarobi. Ale, napisat, ze takmer kazdy let je problemovy,c tak to je "odvazne" a asi lietam spolahlivejsimi linkami. Ja take skusenosti nemam.
A nemam ani cas travit takymito dotahovackami. Prajem Ti pekny vikend a uspesne bezproblemove lety.

tilly
20. júl 2024

@mk1111111111 aj do chorvátska sa lieta 😉.

mk1111111111
20. júl 2024

@tilly ja som napisala, ze ja nelietam. Nie, ze sa nelieta.
Ak spocitam cas odvozu na letisko, na letisku pred odletom, prelet, tak to sa mi oplati autom, to mam tam potom cely cas zadarmo k dispozicii. PHM par eur. To sa fakt neoplati.

isabella15
12. okt 2024

@e1i v Ryanairi zarabas nic moc a este si aj platis vlastnu uniformu. to bolo pred 13 rokmi, bohvie co je teraz....

e1i
12. okt 2024

@isabella15 viem v letectve robim 16r

Strana
z2