icon

Ako sa vyrovnať s neprijatím na medicínu?

19. jún 2025

Ahojte… chcem sa podeliť o svoje trápenie. Tento rok som sa hlásila na medicínu a zubarinu do Brna a Olomouca a na moje zdesenie ma nikam neprijali, pritom som sa poctivo učila celý rok, chodila som na prípravné kurzy a dala som do toho všetko. Reálne si ani neviem predstaviť, čo viac by som ešte mala/mohla urobiť, ak by som šla ďalší rok, aby som mala lepšiu prípravu. Dnes som mala prijímačky na záložný odbor - dentálna hygiena, ale tam berú tak málo ľudí, štatisticky len 4%, že neviem, ako som tam pochodila. Som sklamaná a cítim a vidím, že rodičia tiež. Tí to brali ako hotovú vec, že som jednoducho bola vždy jednotkárka, dobrá žiačka a tak sa dostanem na zubarinu a budem zubárka, všade o tom rozprávali, inú možnosť nevideli. No a ja som pohorela… Najhoršie je, že pociťujem viac zahanbenie ako smútok, keď sa ma na to niekto spýta. A vidím, že aj rodičia, úplne sú zhrození, lebo aj oni do toho dali peniaze a čas, keď ma vozili na doučká a ja som sa nedostala...😔Ani neviem, čo chcem povedať, asi sa len vyrozprávať. Cítim sa ako hanba rodiny.. o to viac, že to rodičia všade roztrubovali a teraz sa všetci pýtajú a naši len vysvetlujú, že boli ťažké testy, tak som sa nedostala.

Strana
z4
mayyamlm
24. jún 2025
@really8

Dostali ste vsetci poriadnu lekciu do zivota. Chapem ze sa tak citis

@really8 už je vám lepšie pri tejto primitívnej poznámke? Tušíte si vlastné mindráky či čo?! Nechápem, hnoj!

really8
24. jún 2025
@mayyamlm

@really8 už je vám lepšie pri tejto primitívnej poznámke? Tušíte si vlastné mindráky či čo?! Nechápem, hnoj!

@mayyamlm citis hnoj? Tak to si skontroluj svoje topanky. Ty mindrak😂

mirage
24. jún 2025
@anita6666

Takto....mrzí ma to,ale skús sa na to pozrieť reálne. Skúsila si,zistila koľko bodov si dosiahla pri tak veľkej konkurencii a to by mala byť nejaká tvoja výpovedná hodnota toho celého procesu. Ono niekedy sa nestačí len učiť,treba mať na to aj vlohy a bunky "od prirodzenia" a rozumieť tým veciam. Analýza a synteza nadobudnutých vedomosti a nielen bio-fyz-chem, ako samostatné vedy,ale samozrejme logické myslenie, pamäť atd. Tých aspektov je viac, všetko so všetkým suvisi. Keby to bolo len o mechanickom učení a memorovanii,tak by sa tam dostal každý druhý odhodlaný,ale nie je to tak. Treba to zobrať ako fakt a zvážiť svoje možnosti a limity. Prajem veľa šťastia.

@anita6666 toto je od teba prvy normalny, vecny prispevok co tu za tie roky citam.

ismarela
24. jún 2025

Nemali sa dopredu chváliť keď si vlastne nič nedokázala 😅

lalu_sk111
24. jún 2025

je to ťažké. Ja som síce prijímačky urobila aj školu fajne dokončila ale prišli horšie veci, ktoré mi narušili kariéru a tiež u mňa hrozne zavážili očakávania rodiny. Síce som to prekonala a som silnejšia ale neprajem tú cestu nikomu. Aj ty budeš. Je ešte možnosť zaplatiť si v Prahe školu, prvý ročník a ak zložíš úspešne všetky skúšky, pokračuješ do druháku ďalej zadarmo.

kattrin5
25. jún 2025

Podla mna pokial si nespravila dobre prijmacky, proste si nebola dostatocne pripravena. Na niektore skoly priprava trva aj viac ako rok. Ja som sa prijmacky na vysku v USA ucila viac ako rok a tiez som sla na skolu, kde nieje lahke sa dostat. Nevidim to tak tragicky, mozes sa doucit a skusit o rok.

katkakucerova934
Odpoveď bola odstránená
vulka
17. júl 2025

@anonym_autor Tak asi Tvoja príprava nebola dostatočná. Čo tak zamakať a skúsiť o rok? Mali sme segru, čo sa hlásila na medicínu a veru okrem toho, že sa učila sama, štyria sme jej denne niekoľko hodín čítali testy(aby sa to neučila fotograficky) a ona odpovedala. Otázky mali vždy rôzny počet správnych odpovedí. A dostala sa na školu.

anonym_458115
17. sep 2025
@pako24

v SR nie je ľahšie sa dostať...

@pako24 je. Tam ti študenti majú dopredu otázky na prijmacky… V Česku to veru tak nie je🙂

mircalla
17. sep 2025

@anonym_autor Budem mozno tvrda, byt jednotkarka, mat dobru pripravu a vela sa ucit este neznamena, ze na to mas. Jednoducho tam boli lepsi a mozno sa aj pripravovali menej, ale lepsie sa v tom vedia zorientovat a lepsie vedia pochopit suvislosti? Medicina nie je len o uceni, ale dost aj o tomto, v tazkych odboroch klucove. Skusila by som to o rok. Ale neskusala by som to donekonecna. A mozno bola chyba aj to, ze si si moc verila a rodicia tiez, brali ste to ako hotovu vec. Ved dostat sa na medicinu je maly zazrak

bluka2
17. sep 2025

Vies co, ani mna nezobrali, ale teda ucila som sa 2 tyzdne 😀
A poviem ti, ze rok sa mi cakat nechcelo, dala som sa na uuuplne inu drahu a som velmi spokojna. Teeaz je to sklamanie, ale to prejde. S tou lekciou to vystihli. Neda sa byt hrdy na nieco, co sa este nestalo (tvoji rodicia)

anonym_1c8098
17. sep 2025

Moj muz bol od zakladky pod koniec gympla cisty jednotkar. Tiez sa nedostal prvy rok na medicinu. Chodil na brigady v nemocnici, na dalsi rok ho zobrali a medicinu skoncil s cervenym diplomom. Je z neho uspesny chirurg.
Mimochodom v zahranici sa vo viacerych krajinach nerobia skusky, beru podla priemeru, pripadne nejaky pohovor k tomu.

anonym_862373
17. sep 2025

Ahoj, nie si prva ani posledna, synovec ktory ma perfektnu pamat a od malicka bol ako encyklopedia, sa hlasil na psychologiu, a nikde ho nezobrali, az horko tazko do Ostravy, kde ani nechcel ist.
Dcera sa tiez pripravuje na medicinu, chce byt chirurgicka, tiez sme to vsade roztrubili, ale vzdy nezabudnem dodat, ze neviem ci ju zoberu, lebo ma tolko aktivit a este si robi aj vodicsky, ze sa nestiha az tak pripravovat. Tak ak ju nezoberu, bude sa pripravovat dovtedy kym ju nezoberu 😁. Danym predmetom musis aj rozumiet. Ma aj odporucane ucebnice z Olomouca, z tych sa uci.

slovakboy
17. sep 2025

@anonym_autor skús o rok znovu. Rok ani dva ked stratíš nie sú veľa. Po rokoch si abi nespomenieš. Oplatí sa. Nevzdávaj to. A ak by si sa ani potom nedostala chod na ľahšiu školu s podobným zameraním. Kolegynina dcéra sa nedostala na medicinu a šla na psychológiu. Ani nevedela čo to je. Je teraz šťastná. A z rečí okolia sa netráp. Ti čo ťa komentujú nie sú v tvojej situácii a nemajú právo ťa hodnotiť. Si mladä múdra neboj sa ešte si nájdeš pekné miesto pod Slnkom. A keď po tom tak túžiš tak budeš lekárka. Veľmi ti to prajem.

A skús aj to Slovensko. Môj spolužiak ani nebol samy jednotkár na gympli šiel do Martina študovať a je vychýrený ortopéd. A manzelkina spolužiačka študovala v Košiciach jej kolegyňa na Karlovke a robia na jednom oddeleni. Dcéra jej teda študovala v Košiciach. Čechy sú lepšie z hľadiska budúcich kontaktov. Ale o to sa tiež nemusíš báť. Lekárov budú vždy a všade a za každého režimu potrebovať.

anonym_12c2e5
17. sep 2025

@anonym_autor skus medicinu na SZU v Bratislave.Tam isli aj taki,co sa inde nedostali

Strana
z4