Ako sa vyrovnať s neúspechom na štátniciach?
Zdravím, nespravila som bakalárske statnice na praf uk
Poviem to tak ako je, vyhorela som
Štúdium bolo pre mna náročné ale vždy som si hovorila že nejak to už dokončím
Štátnice sú 25.8 - čiže o 2 týždne a mám pocit že nič neviem
Takmer polovicu vôbec neviem
Mám chuť to vzdať a radšej tam neísť ako zase pohorieť
Cca 2 týždne sa to snažím učiť a nejde to
Myslim, ze sama zrejme vies, ze pre teba pravo nebude vhodne, ak si takto trpela pocas studia, no pre nejaky dovod si sa rozhodla dostudovat, to je, samozrejme, uz tvoja vec. Chapem a poznam tie stavy zufalstva, nie je to nic prijemne. Teraz ti nezostava nic ine nez sa naladit na pozitivnu vlnu. Nepozeraj sa na to tak, ze ti zostavaju „len” 2 tyzdne, ale ESTE dva tyzdne. Nepozeraj na to, co vsetko este nemas zopakovane, ale na to, co si uz zopakovala. Urob si este dnes vecer rychlo nejaky plan, co musis stihat jednotlive dni + si daj nejake 2-3 dni na opakovanie. Ja som sa vzdy dopovala kvalitnym magneziom (napr. Magnerot), dopriala som si dostatok spanku (lebo ked sa nevyspis, nevies fungovat, vsetko ide 2x pomalsie) a ked je uz tazko a neda sa, chod sa na par minut prejst von, poplac si, daj si slofika, cokolvek. Ja neviem, pomoz si aj s GatGPT - pokojne nech ti urobi ten rozvrh, co kedy treba stihnut; nejake mnemotechnicke pomocky; nechaj si od neho nieco v ucebnici jednoduchsie vysvetlit, ja neviem, cokolvek… Teraz to nevzdavaj, teraz treba najviac makat. Drzim palce, nech to vyjde, ale premysli si potom radsej, co dalej, aby si sa takto uz netrapila.
@aeruginosa
Ďakujem za veľmi pekne a povzbudivo napísanú správu
Právo nie je to čo v živote chcem robiť, škoda že to došlo až sem, mám už nejaké plány, pokračovať ďalej určite nechcem v tomto smere
Ďakujem, namotivovala si ma
Spánku mám malo, skúsim to napraviť a zabrať
Hnevá ma že mi chýbajú už ,,len ‘’ štátnice
Si to ty, čo si myslím, že si? Keby aj nie, to je jedno…
Bc. štátnice boli cca 23. júna, čiže 2 mesiace na učenie. Dva týždne sú stále dosť. Ja som sa učila asi 3 týždne, skôr sa veľmi nedalo, začala som hneď po poslednej skúške v letnom semestri.
Veru treba si spraviť plán, koľko otázok v ten deň prejdeš a začať hneď ráno, neodkladať a neprokrastinovať.
Neísť tam je blbosť, ved môžeš iba získať, ak nepôjdeš, tak rovno fx a tretí termín, alebo zahoď 3/4 roky. Vypni mobil a choď sa učiť.
Si to ty, čo si myslím, že si? Keby aj nie, to je jedno…
Bc. štátnice boli cca 23. júna, čiže 2 mesiace na učenie. Dva týždne sú stále dosť. Ja som sa učila asi 3 týždne, skôr sa veľmi nedalo, začala som hneď po poslednej skúške v letnom semestri.
Veru treba si spraviť plán, koľko otázok v ten deň prejdeš a začať hneď ráno, neodkladať a neprokrastinovať.
Neísť tam je blbosť, ved môžeš iba získať, ak nepôjdeš, tak rovno fx a tretí termín, alebo zahoď 3/4 roky. Vypni mobil a choď sa učiť.
@baboobchod Prepáč ale neviem o com/kom hovoríš
Nevadí
Písala som aj preto že odhlásiť sa dá do 11.8
@baboobchod Prepáč ale neviem o com/kom hovoríš
Nevadí
Písala som aj preto že odhlásiť sa dá do 11.8
@anonym_autor aha, nuž keď sa dá ešte odhlásiť, tak ok. Ale kedy by bol ďalší termín? O rok v júni? Nuž neviem, či v tom prípade by si sa k tomu ešte vôbec vrátila. Ak aj áno, 2 týždne pred x.júnom 2026 budeš presne tam kde teraz, možno ešte horšie, lebo viac pozabúdaš.
@anonym_autor ani mojej známej dcera neurobila štátnice na UK právo,ale ona určite chce pokračovať, je to jej sen..učí sa a verí, že to dá..zevraj neurobili viacerí a pocula, že opravné väčšinou urobia .
@anonym_autor aha, nuž keď sa dá ešte odhlásiť, tak ok. Ale kedy by bol ďalší termín? O rok v júni? Nuž neviem, či v tom prípade by si sa k tomu ešte vôbec vrátila. Ak aj áno, 2 týždne pred x.júnom 2026 budeš presne tam kde teraz, možno ešte horšie, lebo viac pozabúdaš.
@baboobchod áno presne tak až budúci rok .. budúci rok by som určite nesla
Bojím sa že vytiahnem niektorú čo neviem, približne polovicu som ešte ani nevidela
@anonym_autor ani mojej známej dcera neurobila štátnice na UK právo,ale ona určite chce pokračovať, je to jej sen..učí sa a verí, že to dá..zevraj neurobili viacerí a pocula, že opravné väčšinou urobia .
@anonym_714aec držím jej palce
Dôležitý je aj mindset, ide si za tým
Ja som vyhorela, nemám už takmer žiadnu motiváciu tam ísť
Aj ja som počula že na ten opravný to väčšina už dá ale to myslím že preto že sa to doucia
@anonym_714aec držím jej palce
Dôležitý je aj mindset, ide si za tým
Ja som vyhorela, nemám už takmer žiadnu motiváciu tam ísť
Aj ja som počula že na ten opravný to väčšina už dá ale to myslím že preto že sa to doucia
@anonym_autor tak si to prestav v hlave, 3r si vydrzala na skole co ta ani nebavi a nespravis zaverecnu skusku? Zatnem zuby natlacim do seba co sa da, spravim hoci na 4, ci ake je teraz hodnotenie ( uz nepamatam) a caute. Nezahodim 3r zivota zbytocne bez boja.
Ja som mala mať štátnice na Ing., učila som sa, ale neverila si, tak som to ani neskúsila a rovno sa prihlásila na študijnom oddelení na opravný termín asi o 2 mesiace. Na tie opravné som tiež všetko nevedela, ale jednoducho som to musela risknúť. Kamarátka mi povedala, vetu, čo ma posilnila: Hlavu hore, pripravuje sa, to dáš! A dala som! Študovala som to, čo som nemala rada: ekonómiu. Nebola som zlý študent, ale nebavilo ma to. Ty máš 2 krásne týždne na učenie. Daj si magnézium, ako radia vyššie, pi čaj z ginka hoc s ľadom v tomto teple, jedz ľahkú stravu, prechádzka každý deň. Predstavuj si, ako vychádzaš zo skúšobnej miestnosti s urobenou statnicou, nastav si takto myseľ. Vytvor si afirmacie na večer, keď budeš ísť spať, napr.moje vedomosti sú dostatočne na to, aby som skúšku zvládla... A nikdy sa nevzdávaj. Raz som bola na jednej skúške, veľmi som nevedela odpovede, a profesorka mi povedala, aby som sa nikdy nevzdávala, že niečo určite viem, tak som to nejako horko ťažko opísala, oomáčkovala a mala som skúšku. Držím palce!
A naco teda studujes skolu,ktora ta nebavi,nechces ju ani v zivote vyuzit? Len kvoli titulu??
@baboobchod áno presne tak až budúci rok .. budúci rok by som určite nesla
Bojím sa že vytiahnem niektorú čo neviem, približne polovicu som ešte ani nevidela
@anonym_autor nehnevaj sa, ale nemám pre teba pochopenie 😁 keďže presne tieto štátnice som pred mesiacom absolvovala, presne viem, ako prebiehalo štúdium a štátnice. Áno, je tých otázok veľa ale sú to veci, čo naozaj máme vedieť, základy, všetko sme sa už raz učili. Ty 2 týždne pred skúškou vôbec nevieš polovicu otázok na OPRAVNOM termíne? Tak si asi odflákla už prvý termín a 2 mesiace na opravak si tiež preflákala. Vyhorela si? Na škole, keď vlastne o nič nejde? Čo budeš potom robiť v živote? Nespomínaš zdravotné, pracovné alebo iné problémy, to by bolo iné a dalo by sa to pochopiť.
Viem pochopiť jedine to, že ťa právo nebaví. Taký človek nikdy nebude dobrý právnik a v tom prípade sa na to radšej vykašli, o jedného menej 🤣 - na odľahčenie. Samozrejme ti radím zaťať zuby a nejako ten prvý stupeň vš dokončiť. Nikdy nevieš, kedy sa ti titul bude hodiť. Za dva týždne neexistuje, že sa to aspoň na E nenaučíš.
@anonym_autor keď tam ani nepôjdeš zo strachu pred neúspechom, ako si budeš hľadať prácu? Tiež nepôjdeš na pohovor, lebo si povieš, že ťa nevezmú?
To je iba stres. Veď predsa, keď si robila skúšky celé roky a prešla si, tak sa ti do hlavy niečo muselo dostať.
Ak zahodíš 3/4 roky života , tak vysoká škola nie je pre teba a diplom si nezaslúžiš.
@anonym_autor ja by som určite išla v auguste na opravné alebo aj kľudne na budúcoročné. Aj keby som ďalej nechcela pokračovať. Teraz sa nabifliť, čo to dá a buď alebo. Stratiť už nie je čo a dá sa iba získať.za ten čas, nervy, €…..počas troch rokov mi tá možnosť opravy stojí a je hlúposť to nevyužiť. Nejaké vedomosti človek má, v živote sa využijú rovnako, ako titul (aj keby iba bc) držím palce
@anonym_autor urcite to uz nevzdavaj a snaz sa do vtedy naucit co najviac.
Odporúčam na yt - fayefilms alebo justin sung. Len pozor, aby si s tými videami nestrácala čas miesto učenia (ako ja) ale si radšej vyber 1-2 videá podľa toho čo je problém a drž sa tých rád. Za 2 týždne sa dá ešte veľa naučiť. Držím palce, bude to dobré💪
Právnikov je hromada. Ber to ako možnost dalšieho štartu od života najst si niečo perspektivnejšie.
No ako autorka, podarili sa štátnice? 👀

Myslim, ze sama zrejme vies, ze pre teba pravo nebude vhodne, ak si takto trpela pocas studia, no pre nejaky dovod si sa rozhodla dostudovat, to je, samozrejme, uz tvoja vec. Chapem a poznam tie stavy zufalstva, nie je to nic prijemne. Teraz ti nezostava nic ine nez sa naladit na pozitivnu vlnu. Nepozeraj sa na to tak, ze ti zostavaju „len” 2 tyzdne, ale ESTE dva tyzdne. Nepozeraj na to, co vsetko este nemas zopakovane, ale na to, co si uz zopakovala. Urob si este dnes vecer rychlo nejaky plan, co musis stihat jednotlive dni + si daj nejake 2-3 dni na opakovanie. Ja som sa vzdy dopovala kvalitnym magneziom (napr. Magnerot), dopriala som si dostatok spanku (lebo ked sa nevyspis, nevies fungovat, vsetko ide 2x pomalsie) a ked je uz tazko a neda sa, chod sa na par minut prejst von, poplac si, daj si slofika, cokolvek. Ja neviem, pomoz si aj s GatGPT - pokojne nech ti urobi ten rozvrh, co kedy treba stihnut; nejake mnemotechnicke pomocky; nechaj si od neho nieco v ucebnici jednoduchsie vysvetlit, ja neviem, cokolvek… Teraz to nevzdavaj, teraz treba najviac makat. Drzim palce, nech to vyjde, ale premysli si potom radsej, co dalej, aby si sa takto uz netrapila.