Ako sa vyrovnať s opakovanými problémami pri výbere bakalárky?
Čaute potrebujem sa tu už o to podeliť bo mi príde že som totálny neschopák alebo neviem.
Študujem externe a minulý rok som si mala vyberať bakalarsku prácu, neviem ako je to na iných školách ale nikde nieje napisane ako sa prihlasuje vlastne, interval na prihlasovanie je skrytý v študijnom poriadku. Ja neskúsenec som si vymyslela tému, napísala sympatickej školitelke už v januári a odpoveď- žiadna. Napísala som 2x odpoveď- žiadna. Nejak som sa dostala k témam ktoré mi extremne nesedeli, a tak som čakala kym mi odpovie však jasné, môže to trošku trvať :D čakala čakala až kým som dočakala a interval na prihlasovanie už nebol. Píšem raz na študijné..žiadna odpoveď..a potom konečne na 4x = Nie, nedá sa dohlásiť na žiadny inú prácu, vyberáš si tému budúci rok :D
Tento rok som kontaktovala dalšieho vyučujuceho v januári, hadajte...žiadna odpoved. Tak som sa na to vysrala a počkala do prveho dňa kedy sa sprístupnia témy :D Vybrala som si juchuuu ... až kym neprišiel deň kedy som si všimla že síce to vypadá že tam mám vypísané "rozpracované" ale akonahle som si rozklikla prácu tak som si všimla, že aj napriek tomu že som sa prihlásila hneď prvý deň, tak bol akceptovaný iný študent, nechcem byť sviňa, ale študent už s ing. titulom. Tak narýchlo sa prihlasim na dalšiu prácu. Píšem rovno mail či by som ju mohla poprosiť a vypracovať pod ňou prácu .... odpoveď = (konečne nejaká) že ona už vlastne nebude môcť a tym padom ma neakceptuje. A som na suchu. Otázka znie, pokial sa mi nepodarí dostať sa k žiadnej téme do konca prihlasovacieho intervalu..mám sa ohradiť na študijné? Alebo som proste ja blbec?
I keď študuješ externe, aspoň niekedy v tej škole si, alebo nie? Čo tak ísť osobne za jednotlivými vyučujúcimi vašej katedry, alebo za niekym, kto ťa už učil a dohodnúť sa na písaní práce a téme? Neviem si predstaviť toto riešiť online. Študijné ti s tým asi moc nepomôže. Aj človek s Ing. tutulom môže študovať ďalšiu VŠ, mohli byť dohodnutí, tak ho školiteľ schválil. Skús si možno pozrieť vyučujúcich na katedre, čo kto učí, podľa toho si niekoho vyber a napíš mail, že by si rada u neho písať prácu a kedy by si mohla prísť na konzultáciu. Ale som prekvapená, lebo mi to príde celkom neskoro na prihlasovanie sa, pokiaľ teda nie si druháčka.
Ahoj, no neviem síce kde študuješ, ale nerozumiem, čo myslíš pod tým, že interval na prihlasovanie je skrytý v študijnom poriadku. Nič nie je skryté, hraničný dátum na prihlasovanie sa je riadne uvedený v harmonograme akademického roka príslušnej fakulty. Stačí si ho nájsť na webe školy. Po druhé, ty sa prihlasuješ v januári? Nečuduj sa, že ti nik na to neodpisuje, nakoľko sa na ZP má prihlasovať (a myslím, že to tak je na väčšine škôl, minimálne kde pracujem ja a namatkovo som otvorila aj Bratislavu, to isté) v zimnom semestri, nie počas skúškového.
Ďalej, ak ti aj niekto neodpíše, nečaká sa za počítačom s tým, že presvihnes vlastný termín. Buď zdvihni telefón a volaj im, alebo - aj keď si externistka, výučbu predsa máš, tak predsa oslov vyučujúceho osobne po prednáške, alebo seminári. Choď za nimi počas konzultačných hodín. Dohodni si s nimi online konzultáciu cez Teams, alebo ja neviem. Možností je viacero.
Na tému sa neprihlasuje len tak ako na termín skúšky, jasné, že si nebola akceptovana, študent s Ing titulom bol určite s vyucujucou reálne dohodnutý. Študijné oddelenie s tým nemá nič, to by riešilo maximálne nejaké technické problémy s prihlasovaním.
@wolfedout dievča,budem kritická. Už na začiatku semestra si mala pohnut ritou a ísť to vybavovať osobne. Mala si si zobrať dovolenku. A hneď to so školiteľom prihlásiť do systému. Veď si nebola na tej škole po 1x. Keď niečo nejde,idem za vedúcim katedry. Nečakam mesiac na mail,volam,idem osobne. Ten študent s ING.titulom predpokladám,že bol za školiteľom a spoločne sa dohodli. A zrazu si tam ako cudzia ty,tak ti to jednoducho zrušil.
A ešte aj to tvoje vyjadrovanie - gramatika,štylistika,hras sa na chudatko,ktorému bolo ublížené. Bože,ešte je len ráno a už sa mi tlak zvýšil. Aby si sa nemusela ísť 3x prihlasovať.
Ahoj. Ja si pamätám, že sme si vyberali témy prác BP aj DP už v 2. ročníku (resp. pred letom ďalšieho akademického roka). V januári som už dávno chodila s vypracovanou teóriou na konzultácie, v prípade DP som riešila už výskum. Veď prácu BP sme odovzdávali už niekedy koncom marca/ začiatkom apríla, a naši školitelia chceli, aby sme to odovzdávali priebežne na "hodnotenie", nech nám to ešte skorigujú. Obávam sa, že to riešiť už dosť neskoro...
Pozrela som si termíny na mojej škole. Témy boli zverejnené v októbri a prihlasovanie do konca novembra, ale hlásili sme sa rok dopredu. Takže prihlasuje sa v druhom ročníku.
Ak sa dá prihlasovať teraz, tak si pozri témy, kontaktuj profesorov a dohodni sa ktorý ťa akceptuje.
U vás vypisujú termíny až v januári? Keď hovoríš ako o nejakom úspechu, že si teraz písala školiteľovi. V januári sa posiela polovica práce na posúdenie prinajhoršom a nie len prihlasovanie. Neviem aký je problém počas konzultačných zájsť za školiteľom a prihlásiť sa na tému. Vtedy tam vyučujúci musia byť.
u nás na škole sme si nemohli vybrať témy podľa seba, ale boli vyvesené. A už sa iba išlo za školiteľom, či zoberie. A témy sa vypisovali v októbri. A ako píše @januska12323 treba počas konzultačných hodín ísť za školiteľom. Niekedy je potrebné, zobrať si aj dovolenku a vybaviť veci na škole.
@wolfedout neviem, akú máš školu, ale podľa mňa v januári ešte si len vyberať tému a školiteľa je neskoro. Ja som robila školu už dávnejšie, ale myslím, už na jeseň niekedy bol výber tém a odsúhlasenie školiteľov.
Nenapadlo ti opýtať sa ostatných, ako a kedy sa nahlasuju? Veď nie si na skole sama, aj keď študuješ externe
Zvlášť ak už si mala s tým raz problém, tak idem,pýtam sa, volám, zisťujem, nečakám mesiac na mail... Neexistuje, aby tam neboli konzultácie, alebo si treba osloviť po prednáške školiteľa.
@wolfedout nikto za teba nebude nič riešiť, na VŠ si všetko musíš poriešiť a postrážiť termíny ty sama. Nieje zverejnený dátum? Volám na študijné. Nedá sa zaregistrovať téma záverečnej práce? Pozriem, kto na fakulte sa venuje IT a systému, volám mu a riešim. Neodpisuje skolitel? Pozriem konzultačné hodiny a idem za ním. Musíš byť priebojná, inak tú tému nebudeš mať nikdy.
@wolfedout S takymto pristupom sem budes pisat aj o rok, ze Ti zase nieco uslo. Nie si na prvom stupni ZS, aby Ta musel niekto vodit za rucicku. Ak Ti niekto neodpisuje, tak zdvihni ritku a navstiv ho v jeho kancelarii. Ale ak chces tento rok obhajit, tak si mala zacat uz aspon v septembri.
prepac a to si doteraz spala?? ja uz v oktobri som obehala skolitelov a osobne sa dohodla na teme a ked sa vyhodili temy v novembri uz som bola so školiteľkou davno dohodnuta a rovno sa to nahodilo do AISu. za mna ak budes v praci takto plnit terminy..., dakujem neprosim takeho zamestnanca...
Prosim ta a to co je za skolu? Ty nemas spoluziakov? Ty nechodis na prednasky, kde sa a vami ucitelia rozpravaju? Vy nemate studijny plan a harmonogram s terminmi, kedy co treba komu nahlasit? Spoluziaci bakalarky spravili na prvy krat, resp prihlasili sa na prvy krat? Nehnevaj sa, ale ked sa nedokazes zotientovat v skole, v zivote budes ako velmi stratena?
@wolfedout ja sa čudujem že si sa dostala do bakalárskeho ročníka 🤣 prepáč ale čo je veľa to je moc
Keď už si to takto dokafrala tak skús písať všade,kde je to možné a popritom sa modliť...lebo my sme si témy prác museli vyberať na jeseň v 3.ročníku,keďže tiež študujem externe...na jar? To už od nás chceli obsah práce a pár strán...nie to že vyberať si tému 🙈
@natalia912 ja sa necudujem, dnes uz existuju take skoly, ze tam je toto mozno aj standard😝
Takych situacii, že ti niekto neodpiše na mail v živote zažiješ až až..sadni za internet a hĺadaj iné riešenia
Ak si tému vymyslel ten študent, oni ju vypisu ale samozrejme ze schvália jemu. Priateľ konci tento rok dúfam a témy mali vypísané od leta minulého roka. Od júna tuším ak si správne spomínam. A študuje tiež externe. Do určitého času si vieš aj ty vymyslieť svoju tému požiadať vyučujúceho ktorého chceš a oni ti ju schvália. Ak to presvihnrs vyberas z toho co ostane a pri vyučujúcich ktorý ostali. Priateľ tak mal bakalárku, vyberal posledný, ostala mu len ta ktorú vôbec nechcel ale nemal na výber
Za mojich cias sme si to osobne obehali, nechali zapisat, podpisat a hotovo
Ja som si tému na bakalársku prácu riešila už v druhák v letnom semestri. Nasla som si tému, ktorá by ma zaujímala a išla za učiteľom a povedala mu svoju predstavu. Spolu sme tu tému dotiahli a ja som mala svätý pokoj pri nástupe do tretiaku. Mimochodom témy sú zverejnené už v októbri, takže v januári je neskoro na prihlásenie sa
prepac, ale zaverecnu pracu si treba odkomunikovať osobne.
pane bože. A takíto ľudia potom maju rovnaký titul ako takí, ktorí si ho skutocne zaslúžia a odmakaju a nevypisuju na MK, keď majú problém, ktorý sa má riešiť v danej skole. Termin skrytý v študijnom poriadku,tak to ma naozaj pobavilo. Ale keby tam aj bol záhadne "skryty" a potrebuješ sa k tej informácií dostať, tak si proste ten poriadok precitaj. Samozrejme s porozumením.
@wolfedout moja zlatá študijné s tým nemá nič. Ja ako doc. Si nahrávam 8 tém a 3 voliteľné. Kto sa prvý prihlási ten prvý berie. Na prihlásenie je čas cca 1 mesiac. A riešiť to teraz je dosť neskoro. Neviem si to predstaviť,rataj s tým že všetko sa to odzrkadlí na hodnotení. Myslela si aj na to že školiteľ má aj vlastný život:dovolenka, rodina, chrípka... Nečaká kedy sa študent ozve. Máš čo robiť aby si to stihla. Rataj s tým, že treba načítať knihy,všetko konzultovať a na počkanie to nerobím... A ešte ak maturujes napr. V máji cca 20 a tak cca 1 mája odovzdávas prácu a potrebné dokumenty na študijnom a k tomu musíš mať ešte aj výpis z registra ohľadne plagiátorstva a to ti tiež počítač nevycucne hneď. Tak veľa šťastia zdvihni zadok a začni makať. Žiadni školiteľ na teba nečaká. A inak voliteľná téma sa diskutuje podľa toho o čom chces písať a robí sa to osobne.

Neviem čo presne by si chcela riešiť so štúdijným oddelením a ako si predstavuješ, že to budú oni riešiť... keď už, oslovila by som garanta programu, prípadne vedúceho katedry, na ktorej by si chcela vypracovať tému... dobre rozumiem, že témy na tento akademické rok sa u vás vypisujú až v tomto období na začiatku letného semestra? ja teda netuším ako to funguje inde, takže možno tu baby povedia, že to je bežné, ale u nás sa teraz vypisujú témy, na ĎALŠÍ akademický rok a to už sú niektoré dopredu obsadené a dohodnuté, proste sa to rieši celé omnoho skôr... v tomto období majú končiaci študenti už teóriu väčšinou napísanú, tak ma to trochu prekvapuje 😅 napísala by som vedúcim prác, ktoré ťa aspoň ako-tak zaujali, či je ešte možnosť sa prihlásiť a ak niekto povie áno, chmatni po tom a skonzultujte ako prácu postaviť tak, aby bola pre teba okej... ak nikto nič, napíš asi tomu garantovi o tvojej situácii, či ti vie niekoho poradiť alebo aké sú tvoje možnosti...