Zmena VŠ po bakalárovi

3. jan 2022

Ahojte, je možné vychodiť výšku spôsobom, že si Bc spravím na jednej univerzite a 2. Stupeň na druhej ? Ide o to, že škola ktorú som v BA chcela navštevovať končí titulom Mgr a škola s rovnakým zameraním v inom meste končí Ing .. a vravím si, keď už vrazím do štúdia taký čas radšej by som preferovalq Ing..
Len neviem či je to možné

vikusjk
3. jan 2022

Je to mozne, ja som to tiez tak riesila

autor
3. jan 2022

@vikusjk parada ďakujem 🙏🏻

ivkazba
3. jan 2022

Teda mám roky skúseností s prijímaním ľudí. Riešila by som zameranie školy a využiteľnosť v praxi. Nie to, či budeš ING alebo MGR. Pre mňa ako manažéra sú to rovnocenné tituly, riešim u kandidáta úplne iné záležitosti ako ing versus mgr.

autor
3. jan 2022

@ivkazba super. Ďakujem 😊 toto je tiež cenná rada

mamina0078
3. jan 2022

Je uplne jedno, ci si Ing alebo Mgr. obidva tituly znacia o vysokoskolskom vzdelani II.stupna. V nicom Ing nema vyhody pred Mgr a naopak.

julie19
3. jan 2022

Určite sa dá urobiť Bc inde a druhý stupeň inde… ale ideálne sa informovať na danej vysokej škole kde by si chcela študovať druhý stupeň či ti budú akceptovať povinne predmety a statnicu bc z predchádzajúcej školy … ja som robila Bc v Brne a Mgr v Nitre, najskôr som sa informovala na študijnom či sa to dá, oni žiadali výpis absolvovaných predmetov a keď som dodala na základe toho mi napísali že je to ok, môžem podať prihlášku rovno na mgr

esmera50
23. sep 2022

áno, dá sa to, mám kamarátov, ktorým napr. nedali na ich škole už akreditáciu na 2. stupeň, čiže prešli na inú školu a niektorí aj na iný odbor