Ako sa vzdelávať popri práci ako pedagogický asistent?
Dobry vecer. Zacala som pracovat ako pedagogicky asistent na zakladnej skole s tym, ze do 4 rokov je potrebne mat ukoncene vzdelanie. Chcela som sa spytat na moznosti ( TT, NR a okolie ), ake su vase skusenosti, pripadne rady. Mam 3 deti, domacnost a muza, co vecne nie je doma :(, takze dost dobre si neviem predstavit studium, ale davam tomu sancu..staci len 2 rocne pomaturitne studium ?( nemam VS vzdelanie ) alebo je potrebne sa prihlasit na VS?
Budem vdacna za kazdu jednu radu. Vopred dakujem
z vlastnej skusenosti. ist na pomaturitne pedagogicke je blbost. studuje vychovavatelstvo a MŠ a to 2 toky takmer každý týždeň je 1 deň skola. odporúcam VŠ specialna pedagogika externe. hoci je to na 3 roky. zlepsi sa ti platova trieda o stupeň a hlavne studium je casto narazove napr. oktober-november kazdy vikend + skusky podla dohody s ucitelom potom januar skusky a zasa sa uci cca marec-april + skusky. nie je to tak ako na strednej ze kazdy tyzden do skoly cely skolsky rok. odporucam VŠ ak kvoli kvalifikacii, odbornejsim skusenostiam + vyssi plat
studujem specku na UKF. naco ti je druha maturita? rob uz nieco, co ma zmysel... A aj ked sa v tom mozno nenajdes (myslim v specialnej pedagogike), pricuchnes do skolstva a mozno ta oslovi ucitelstvo...
ziadna si nevie predstavit skolu popri praci a domacnosti, ale da sa to. Ja som sama s deckami, proste som si to nastavila. A za mna je NR fakt fajn, da sa s prednasajucimi dohodnut a davaju skusky aj v priebehu semestra, co teda ja beriem ako brutalne plus, ze uz koncom oktobra mam nejaky ten termin skusky.... nie je toho potom naraz cez skuskove vela, ba minuly rok sa mi podarilo dat vsetky skusky takto popredu a mala som takmer polrocne prazdniny 😀

@benicka0711 ahoj doporučujem v TT Blahoslavenú Lauru .