icon

Ako si urobiť opatrovateľský kurz?

6. máj 2025

Prosim da sa urobit opatrovatelka kurz? Som z novych zamkov okresu. Aj sa tam platí ?som na urade prace mesiac. Nieco mi spomínali. Ale nedokoncili. Chcela by som opatrovat.

patka06
6. máj 2025

Kurz sa spraviť dá, skús sa opýtať na úrade práce, či by ho preplatili - u nás v minulom roku taká možnosť bola
Kurz organizoval Červený kríž - popýtaj sa aj tam, povedia ti aj cenu, ak by ho úrad nepreplatil

domkakvet
6. máj 2025

Ano da sa urobit kurz, nedavno ho preplacal aj UPSVaR, mozno to este stale plati, ze preplacaju, skus sa ich opytat, zvycajne kurz trva tri mesiace, ale ako to je vo vasom meste a kde sa da u vas urobit, tak to uz neviem.

autor
6. máj 2025

P😒ROSIM a kolko to trvá a ked dáva urad teda dohadzuje rodiny tam platia naozaj len okolo 2 eura za hodinu? Či ako to je neviete..robí to niekto prpsim ja by som tak rada isla k starym ludom ci to aj k detom sa chodi to je vlastne zamestnanie na plny uvazok alebo ako to je? Normalne na zmluvu? Ja som jelen

spanielka44
7. máj 2025

Podľa odpracovaných rokov máš plat

tairyx
7. máj 2025

Opatrovateľský kurz je zameraný na opatrovanie starých a chorých ľudí. Ak si na úrade práce mesiac tak ti ho úrad nepreplatí. Podmienka na preplatenie úradom je byť v evidencii dlhšie, neviem presne koľko ale asi minimálne 6 mesiacov.