icon

Ako si vybrať vhodnú vysokú školu?

anonym_1322
11. okt 2025

Ahojte prišla som sa poradiť, práve študujem na chemickej škole, ktorá nebola moja prvá voľba respektíve skúsila som medicinu ale nedostala sa na prvý krát.Lenže už po pár týždňoch na tejto škole som zistila, že ma to štúdium nenaplňuje.Je to technická škola a mame stále matematiku a fyziku a chémiu pomenej a ak aj je, tak je moc ľahká na mna proste sa cítim že v budúcnosti by som ani nemala motiváciu to dokončiť.Plus skoro všetci moji spolužiaci chcú odísť z tejto školy a ešte raz vyskúšať prijímačky na medicinu a iné školy. Mala by som tomu štúdiu dať ešte šancu alebo skúsiť ísť na inú vysokú napr.ošetrovatelstvo? ďakujem za vaše rady a ak by sa tu niekto našiel čo vyštudoval chemické inžinierstvo a napísal či ho toto povolanie naplňuje?

anonym_1a13a4
11. okt 2025

To, ze Janku toto povolanie naplna, neznamena, ze bude naplnat aj Mariku. To si odpovedz sama.

Ad "nenaplna studium" - to hovorime o prvacke? Teraz si nastupila? Pred mesiacom? Kazda skola ma prve semestre (semestre! nie tyzdne) take "onicom", pretoze najprv sa ucia "nezazivne" zakladne predmety, je to tazke a skoro nikoho to nebavi. Az potom idu zaujimavejsie predmety. Cize taketo pocity ma skoro kazdy v zaciatkoch, podla toho nemozno hovorit o naplnani ci baveni....

biba_18
11. okt 2025

muža mám z brandže - chemikov je málo a o prácu nie je núdza..

brrunetkaa
11. okt 2025

Ja mám tiež dokončenú chémiu a tiež som povodne chcela na medicínu. Na tvojom mieste by som skúsila ešte o rok opäť medicínu. Na chemii sa to rozbehne až neskôr, keď si prejdeš tuto povinnú jazdu matematiky a fyziky. Ja by som to opäť už neštudovala. Náročné štúdium a uplatnenie je pomerne biedne a hlavne málo platené na SR.

biba_18
11. okt 2025

v priemyselných podnikoch je kopec miest… a chemici sa uplatnia aj ako farmaceutickí reprezentanti…