Ako správne vyplniť e-prihlášku na vysokú školu?
Ahojte, podávam si prihlášku na vysokú školu, mohol by mi niekto poradiť, ako to urobiť správne? Mám v tom bordel. Podávam si e-prihlášku, viem, že ju mám ešte vytlačiť a poslať s ďalšími dokumentmi. Ďalej potrebujem životopis, ma to byť písaný normálne perom alebo písaný, urobený na pc?
Ďalej, keďže nie som ešte nezmarurovala, potrebujú ešte odomna známky za 1-3 ročnik strednej školy, lenže oni to chcú vložiť prostredníctvom elektronickej žiackej knižky. Na ostatné čo mám im stačia overené vysvedčenia ale tu tomu nechápem, ako to mám spraviť cez edupage. Vedel by mi niekto z vás pomôcť v túto neskorú hodinu? Za každý tip ďakujem
@berenika39 no žiaľ končim strednú, a prihlášky sa odosielajú ešte do konca apríla, maturitné vysvedčenie sa posiela dodatočne keď zmaturuješ.
@berenika39 nemám s takýmto vypĺňaním skúsenosť, preto sa pýtam ostatných čo vedia, rada by som tiež
Vsetko robis elektronicky a cv chces pisat rukou? 🙂 urcite pdf ako vsetko ostatne.
@berenika39 zlaticko ale prihlasky sa posielaju este pred terminom maturity, to je uplne validna otazka. Preto sa davaju znamky za prve 3 rocniky a za mojich cias aj polrocne zo 4 rocnika chceli
Maturitne vysvedcenie potom dolozit po maturite
Kľudne mi napis pomôžem ti
jasne, v roku 2025 sa zivotopisy rucne pisu. Dievca, porozmyslaj, ides na vysoku skolu...
vsak mas tam presne napisane ako mas postupovat (dokonca aj NAVOD), prihlasis sa, vyberies kam chces poslat prihlasky, vypises, pridas co treba (no asi ze to CV napises v PC a ulozis v pdf aprilozis tam, ak nevies ako, vzory najdes na profesii albeo hocikde na nete.) potvrdis cez eID, na slovensko.sk si aktivuj schranku... uhradis poplatky. Vybavene.
Aspon podla popisu, ktory pri eprihlaskach je..
@simca06022011 ono sa to nezdá ale tá prihláška je strašná blbosť a je to mätúce hlavne to prepojenie s edupage 😀
@simca06022011 nad čím mám akoze rozmýšľať, by si sa čudovala, že ešte v dnešnej dobe keď hľadáš prácu vyžadujú od teba ručne písaný životopis
@ninusa221 aj ja som si myslela, že to len hneď vyplním, ale jedni chcú elektronickú, ďalší trvajú na písomnej a ešte ich prepájanie s edu, co som nikdy v živote nerobila. Ďakujem ti za ochotu mi pomôcť, napíšem ti správu. A ostatní, čo máte ironické poznámky, tak si to nechajte pre seba. Nič nelogické sa tu nepýtam, pýtam sa, ako to normálne vyplniť
A to kde? 😂
A výplň to tak ako žiada každá škola..
@simca06022011 každá škola to ma inak
Na škole ti s tým iste poradia.
@autorka ale v škole máš výchovnú poradkyňu, ktorá rieši aj prihlášky na VŠ. No úprimne riešiť toto je banalita oproti tomu, čo ťa čaká na VŠ. A naozaj nikde ale fakt absolútne nikto, nikdy a nikde nebude chcieť od teba rukou písaný životopis 🙈
Keď vypisuješ elektronickú prihlášku, dojdeš ku kroku, kde chcú od teba známky a v tom kroku sa prihlásiš cez heslo do edupage a známky ti stiahne. Životopis je ideálne mať v pdf, rovno ho tam vložíš ako prílohu. Je to jednoduché, robili sme to vlani.
A potom si pozri, či naozaj treba poslať aj papierovo, my sme vlani nemuseli, iná fakulta zase áno.
Ale baby, aké ste múdre, veď má len 18.
Autorka, normálne si zavolaj na študijné oddelenie z vs skoly (určite je na stranke uvedená referentka pre tvoju formu studia) a popytaj sa jej na všetko (okrem toho životopisu - ten sa ručne písaný neodovzdaval už pred 20 rokmi). Možno ti povedia, že tie známky bude stacit vpísať ručne, alebo že nemusis posielat potom overenú kópiu vysvedčenia postou, ale bude ho stacit doniest na zápis a pod.
Pamatam si, keď som podávala e-prihlášku mužovi (za mojich viac to nebola e-prihláška), tiež som si zavolala na studijne a zistila som, že je tam kopec náležitosti, ktoré som mohla preskocit, podávala som aj kolegovi minuly rok, tam zase vyžadovali všetko. Jednoducho si tam zavolaj, oni du tam na to, aby ti poradili a bývajú aj veľmi mile.
Ak nezvládneš sama e-prihlášku, myslíš že zvládneš vysokoškolské štúdium? 😶
Baby, ste hnusné, fakt. Veď sa len opýtala, celkom normálne, robí to prvý raz. Za každú cenu treba zareagovať a kopnúť si.
@berenika39 pyta sa spravne,min rok som ja s VS a skusena vyplnovacka formurov kvoli dcerinym prihlaskam musela volat do skol ako to vypisat. Jedna skola vyplnis das suhlas na stiahnutie znamok z edupagu, aj buducich (maturita) odosles a koniec. Druha skola tiez elektronicky to iste, odosles ale potom si to vytlacis das overit podpis u notara a posles postou. Ale !!! Plus po maturite odfotis maturitne, certtifikaty a opat zasles postou. 😁
mna by zaujimalo, kolke z tych, ktore jej tu nakladate, ste si za poslednych 5 rokov podavali prihlasku na vysoku skolu... Som to robila tri roky dozadu, v IT som viac ako zbehla, a tiez som pozerala na ten ich uzasny vysokolskolsky system a doslova som nad tym "maturovala" ako to urobit. My mame na skole AiS, v nejakej nadstavbe sa robili tie prihlasky a teda AiS je system za vsetky drobne, tak uzivatelsky neprijemne prostredie sa len tak nevidi.

Nevím tedy, ale pokud jdeš na VŠ, bylo by fajn zvládnout tyto základní úkony. Pokud e- přihláška, proč bys ji měla tisknout a poslat? Životopis - samozřejmě elektronicky. Chceš na vš bez maturity? Ideálně - poptej se ve škole, kam se hlásíš.