icon

Ako študovať ošetrovateľstvo externe v Nových Zámkoch?

marianka01
8. jan 2024

Ahojte baby😃 je tu niekto kto študuje ošetrovatelstvo externe v Novych Zámkoch ?
Ak áno tak ako to tam funguje ??
Kedy sú škúšky a tak .
Pracujem ako praktická sestra a chcem študovať externe.
Dakujeem za odpovede 😁.

modrykolibrik
8. jan 2024

@marianka01 ahoj ja idem buduci rok ale do Partizanskeho. Kamoska chodi do NZ ale tusim na dennu. Myslim ze ako PS ani externe nemozes ist

marianka01
autor
8. jan 2024

@modrykolibrik kolegyňa chodí externe do BB a je ppvz(pomocný pracovník v zdravotníctve) a nemá ani zdravku čiže nič spoločné zo zdravotníctvom.
A dá sa študovať nejako kombinovane ?

modrykolibrik
8. jan 2024

@marianka01 ale ak ma maturitu. Externe Moc nechcu iba sestrickam. Ja tam idem nadennu kombinovanu mam od spziaciek materialy na studium za cele 3 roky studia. Mas prednasku a hned skusku.

bianitka996
28. jan 2024

@marianka01 aj ja sa tam chystam, poprosim info ako su prednasky , dakujem

charlotte911
29. feb 2024

@marianka01 už to zrušili, lebo veľa ich studium zanechalo, ktorí nemali szš, nezvládali to, na szs získaš základy, na výške sa k tomu už nikto nevracia, takže už sa na ošetrovateľstvo len s maturitou nikto nedostane, iba zo szš, takže kto má maturitu z akejkolvek inej školy , tak najskor na 2 roky asistenta, čo je po novom prakticka sestra a potom na výšku ošetrovateľstvo, prijímačky na szs su z biológie

charlotte911
29. feb 2024

@marianka01 prednášky sú dané rozvrhom a potom prednášajúci buď hneď povie, kedy bude skúška a či bude ustna, či test, či písomná, či chce seminarnu prácu... niektorí hned povie dátum kedy skúška bude.Často sa menia aj dátumy prednášok aj skúšok. Materiály pošlú na učenie a knihy si zhaňaš sama, niekedy dr. daju typ na knihy.

charlotte911
29. feb 2024

@modrykolibrik nemáš prednášku a hneď skúšku, začnú prednášky, na nej sa dozvies aka a kedy bude skúška alebo prednášajúci povie že ešte da vedieť kedy skúška bude, no popravde je niekedy nával skúšok za sebou, ale určite nie hned po prednáške, minimálne 3 týždne po nej.

modrykolibrik
29. feb 2024

@charlotte911 nehovoris celkom pravdu..na detasovanych beru aj bez zdravotnej. Kamoska mi tam studuje a nema zdravotnu a zobrali ju na denne

charlotte911
1. mar 2024

@modrykolibrik zrušili to od tohto roku už nebudú brať nikde, takže teraz keď budú podávať prihlášky na štúdium 2024/2025 už budú iné podmienky na prijatie, tvoja kamoška môže študovať, aj mne začala študovať v BB a už toho v 1. ročníku nechala, ze to nedá, takto otvorili posledné ročníky 2023/2024, som zdr. sestra

charlotte911
1. mar 2024

a pozor, nemýľte si to, je štúdium denné, to idú dievčatá zo szs ako 18-19 ročné, hneď po maturite na szs, potom je externé štúdium , ktoré sa deli zvlášť pre asistentov a to je denné-kombinované, tie majú povinnú prax medzi zazmluvnenou nemocnicou a vysokou školou a potom externé, to je pre už zdr. sestry, ktoré si zvyšujú kvalifikáciu, denne-kombinované a externé, teda asistenti a sestry, majú prednášky aj skúšky spolu, len je rozdiel v tom, že už sestry prax nemajú ale asistenti, áno, štátnice z praktickej skúšky robia aj sestry aj asistenti.
potom tie čo idete do NZ máte prax ako asistenti v NZ aj štátnice a tie čo idete do Partizánskeho, mate ako adistenti prax v Bojniciach, zdr. sestry nie, no a štátnice aj praktickú, obhajobu aj ústnu štátnu skúšku budete mat tie z Partizanskeho pozor ....v NZ

charlotte911
1. mar 2024

ospravedlňujem sa že som pisala asistenti, lepšie sa z toho vychádza, čo som opisovala, tak som pisala asistent a zdr. sestra, aj ked teraz po novom ste...asistent-prakticka sestra, aspoň tak majú u nás dievčatá písané

evikusz
18. mar 2024

Ahojte Vs v novych zamkoch osetrovatelstvo sk.r.2024/25 budu uz iba 3 roky? Ak ide studovat prakticka sestra. ?

trema
Autor odpoveď zmazal
evikusz
21. mar 2024

@trema ano viem uz som zistila. 3 roky bude externa forma studia pre vseobecne sestry

kikuusa_7
23. aug 2025
@modrykolibrik

@marianka01 ale ak ma maturitu. Externe Moc nechcu iba sestrickam. Ja tam idem nadennu kombinovanu mam od spziaciek materialy na studium za cele 3 roky studia. Mas prednasku a hned skusku.

@modrykolibrik ahoj , náhodou nevieš postupne pomôcť kde zohnať skriptá alebo materiály? Idem tento rok na dennú kombinovanú do NZ a chcela by som mať niečo , z čoho sa budem môcť učiť.
Ďakujem pekne

kikuusa_7
23. aug 2025

Ahojte, nastupujem tento rok na dennú-kombinovanú formu. Až by niekto z Vás mal skriptá , knihy , nejaké podklady do 1 ročníka aj 2,3 to je jedno, odkúpim, zapožičiam, veľmi to pomôže.
Vrelá vďaka 🙂

modrykolibrik
29. aug 2025
@kikuusa_7

@modrykolibrik ahoj , náhodou nevieš postupne pomôcť kde zohnať skriptá alebo materiály? Idem tento rok na dennú kombinovanú do NZ a chcela by som mať niečo , z čoho sa budem môcť učiť.
Ďakujem pekne

@kikuusa_7 ahoj ja za dobrovoľný sumu predávam 1,2,3 rocnik

kikuusa_7
29. aug 2025
@modrykolibrik

@kikuusa_7 ahoj ja za dobrovoľný sumu predávam 1,2,3 rocnik

@modrykolibrik napísala som správu a budem rada keď ostaneme v kontakte a dohodneme sa 🙂
Moc ďakujem