Ako úspešne opraviť a obhájiť diplomovú prácu?
Ahojte, idem si k vam pre radu, skolitelka mi dala z diplomovky A oponent C, obhajoba fx..doteraz mi to hlava neberie, ale podme k veci.. mám možnosť prácu “opraviť” a ísť ju obhájiť o dva mesiace alebo ďalšia možnosť je napísať úplne novu prácu a ísť v septembri..práca obsahovala aj teóriu aj výskum… tak či ma nahodou niekto skusenosti s opravou “starej” prace a či ju na druhýkrát obhajil, lebo ja som isla na štátnice s tým že sak práca čo, je prepracovana, perfektná a ma tam zotreli tak ze som dva dni plakala, lebo som sa s tým nenormalne natrapila a nic z toho.. pocit poníženia level Master..tak prosim poraďte 🙏
@nikyniky998 mozno napis dovod neobhajenia, co im vadilo?
@nikyniky998 presne. ak napíšeš dôvod, prečo si neobhájila, ľahšie ti poradíme, čo ďalej.
Som prekvapená, že s takými známkami si nezvládla obhajobu. Nevedela si odpovedať? Alebo aký problém?
Oponent by mal dať posudok a podľa neho ju skús prepracovať. Tvoja školitelka je pravdepodobne kolegyňa toho oponenta, tak skús sa aj jej opýtať. Lebo je to trochu aj jej vizitka, že ta viedla procesom prace, ktorá pohorela.
Zhodu som mala 6%…proste sa im to nepacilo..
Odpovedala som ale asi nie tak ako by oni chceli.. skolitelka vravela že s obhajobou problem nebude že je to perfektne a tam ma zakopali že je práca je cela zla…na další den mi volali že mám možnosť ju prepracovať
@nikyniky998 aká škola a aká téma to sú?
@nikyniky998 to je mala zhoda. S takými hodnoteniami je neuveritelne, že si neprešla. Ale asi museli niekoho dat aj na druhy termín. Hlavu hore. Ja byť tebou by som prácu iba upravila podľa pripomienok. U mňa im chýbala jedna tabuľka. Tiež to stále vytykali.
Skolitelka ani oponentka v komisii na obhajobe neboli..boli tam vlastne vserko “cudzí” nepacilo sa im to vraj to nema prínos..hrozne to bolo, toľko som sa naplakala …
Mám strach ísť s tou témou zas, ale sama Predsedkyňa komisie mi volala že nemám čakať rok s novou témou ale upraviť tú, že ona mi pomoze…no hotová som…
Nechcem takto verejne pisat o aku školu ide radsej
Ďalšie dve statnicove ustne skúšky som dala na A ..ale ten pocit nakoniec keď jedna jediná som štátnice neprešla bol hrozný….
@nikyniky998 a téma? Aspoň okruh, z čoho mali pocit, že nie je prínosom, ak tam bol aj výskum?
@lauriinkaa dodržiavanie režimovych opatrení v rámci prevencie vzniku infekčných chorôb u deti
@nikyniky998 čiže boli v komisii lekári? Výskum si robila s lekármi?
@lauriinkaa sestry
@lauriinkaa výskum som robila s rodičmi deti
@nikyniky998 normálne si u školiteľky a aj tej predsedníčky čo volala, dohodni termíny, chod tam a zisti , čo presne treba prepracovať.
Hore hlavu. Cele je to divne. No z toho, čo píšeš, tam bude nejaký zadrhel. Ale možno nie u Teba. Neverím, že s A, by nedali obhájiť. A ešte by Ti aj volali...
Chapem, že si doslova prevalcovaná, drz sa!!!
Joj a zaujímavá téma- mama skolkara by si rada prečítala 😄🙏 odkáž komisii!
Och je mi to luto :( nechapem teda tomu, kedze si mala dobre hodnotenie od skolitela aj oponenta.. nejal mi to hlava neberie, ze aj take sa moze stat 🤔
@nikyniky998 ahoj, ja by som asi skusila ist obhajit este raz. Tiez sa toto stalo spoluziacke, ze neobhajila pracu. Na otazky od oponenta si mala dobru pripravu? Tiez som sestra, viem ze robia kvoli praci problemy. Hlavne tieto vyskumy. Kde si studovala?
@nikyniky998 a odporúčania lekárov si mala vo výskume? Akú si mala hypotézu?
@nikyniky998 nakontaktuj sa na školiteľa a preberte to spolu.
@nikyniky998 mala si aj otázky od oponenta? Nemali pocit že tej téme nerozumieš?
@nikyniky998 nemôže to byť ,,vojna" medzi školiteľkou a akademickou obcou a Ty si si to odniesla? To je aký rozdiel A a F.... Akoby spochybnili aj prácu školiteľky. Je to celé zvláštne... Bola aj niekomu inému diplomová vedúca?
Do záveru by som dala odporúčania k 3-4 najčastejším infekčným ochoreniam ako znížiť ich výskyt-napriklad žltačka a jej epidémia v osadách.Vseobecne opatrenia zapojiť sociálne sestry a z vlastnej iniciatívy by som navrhla že by bolo dobré založiť organizáciu terénnych/komunitných sestier ktoré by sa podieľali na monitorovani a zabezpečovaní hygienických opatrení,edukovali by obyvateľov osád primerane k ich psychickému a mentálnemu vnímaniu
Poprípade by som navrhla že sa mi vnukla myšlienka novej špecializácie pre sestry, ktora by sa venovala tejto problematike ale samozrejme najprv by som overila záujem u komunitných sestier a podobne
Ešte mi napadlo že keď bol výskum robený s rodičmi tak na infekčných detských oddeleniach založiť niečo ako edukačné semináre pre rodičov pacientov kde by sa dozvedeli viacej o chorobe dieťaťa, liečbe a podobne.Boli by im rozdávane brožúry a niečo ešte by som popísala o detskej onkológii bariérovy režim,na detských arach sú dvere s pretlakovym systémom na infekčných boxoch o tom by som popísala v rámci prevencie
uff, tak take nieco. Mne je divne, ze obhajobe boli uplne iny ludia, ktori to mozno ani necitali. Ved u nas tam bol oponent a odpovedala som mu na tie vyhrady, co napisal do posudku. A tiez mi napadlo, ci tam nebude nejaky ich vnutorny konflikt a odniesla si si to ty.
Ked Ti ponukaju pomoc, tak ju prerob, urcite nebudes nanovo robit novu, ved to su mesiace prace.
Pozri si školský poriadok, ak mas od školiteľa a a oponenta C, komisia sa musi riqdne vyjadriť a hlavne ak znižuje známku o dva stupne (neviem ci toto su este pravidla vsade take); musia ti dat písomne vyjadrenie s nedostatkami atd
@nikyniky998 Tiez mi to pripada, ze je v tom nieco zakulisne. Ja som bola uz na desiatkach obhajob, mala som diplomantov, bola som oponentka, clenka komisie..A nikdy som nevidela, ze by komisia podliezla tu horsiu znamku, ktoru diplomant dostal. Cize max. to C by u nas dali a vacsinou sa priklonia prave na tu lepsiu stranu. Je to zvlastne a este aj ta ponuka, ze ti pomozu to opravit, to som este tiez nevidela.
Nechcem verejne pisat o aku školu ide radšej..skolitelka mi hneď po obhajobe volala, mala nervy, chcela mi pomôcť napísať novu prácu..no na druhý den mi zavolala z tej komisie že mi pomôže ona opraviť starú a môžem ísť o tri mesiace na obhajobu aby som nemusela čakať rok na ďalšie štátnice… akoze moje prvé fx a bojim sa že prepracujem prácu, pôjdem k obhajobe a zase neprejde a ptoom čo?
Inak to ju budem musieť odznova nahrávať do systému? Aj odznova tlačiť ? Alebo ako to funguje

uf a to ja som myslela ze mam hnusnu diplomovu veducu...stale mi len povedala ze prepracovat...nikdy nie ze co presne...v septembri som nakoniec zostatnicovala. Neporadim ale drzim palce