Ako úspešne zvládnuť skúšku na rektorský termín?
Ahojte studujem na vysokej skole a v auguste idem na posledny termin. Tri terminy mi prepadli kvoli zdravotnym problemom, dekansky som nespravila a idem teda na rektorsky, posledny. Neskutocne sa toho bojim, vela veci viem, ale zalezi mi na tom a mam z toho strasny stres. Neviem jest a neviem ani spat, strasne sa bojim ze ma vyhodia, prepadnem o dva rocniky nizsie, ten jeden rok kym by som cakala na datum prijimaciek neviem co by som robila. Netusim pretoze realne nic ine by ma tak nebavilo ako tento odbor. Stresuje ma fakt ze som jednou nohou von zo skoly a ze to je na velmi tenkom lade, uciva je velmi vela, skuska sa sklada zo 100 otazok abcd moznosti a treba aspon 60 mat spravne ale su to strasne zapeklite otazky a chytaky. Na dekanskom termine som mala 55 bodov cize 5 mi chybalo, co nie je vela. Onedlho ma to caka a ja sa strasne bojim. Vodicak som urobila napriklad tiez na posledny pokus a sla som tam vystresovana ale toto je ovela horsie a ide o viac. Co mam robit? Dajte prosim nejaku radu.
60/100 kruzkovacie otázky.. 5.termin.. 3x si tam ani nesla... ako fakt keď toto nedáš, tak na tu školu aj tak nepatris a začni hľadať niečo iné. Inak len stracas čas. Myslím v dobrom.
Tiež to vidim ako @anjelicek26 Trikrát sa vykašľať na termín a potom prísť na dejansky nepripravená je alebo tazky mamvpicizmus a potom nerozumiem tej histerii alebo si proste tupka, ktorá na tu školu nemá. Potom je lepšie zísť z kratsej cesty.
@anjelicek26 tak nesla lebo som bola v nemocnici minuly rok cele skuskove, chcela som si tie tri normalne terminy nejako dat uznat kvoli zdravotnym problemom, ze by som ich preniesla do dalsieho rocnika ale nedalo sa to, prepadli mi vsetky. Inak skuska sa sklada z 3 casti a mne chyba uz len ta posledna cast co je ten abcd test. Prve dve casti som urobila na prvy krat.
@vroni som realne v predposlednom rocniku😀a nevykaslala som sa na terminy.
Tak ak si prvé dve časti urobila bez problémov, šance sú veľké. Treba sa ale naučiť tak, aby si z tých 100 otázok mala správne nie 60, ale aspoň 98.
Tak potom sa proste uc. Toto sa nedá pokazit dotiahnuť to na 60 percent.
Však sa priprav najlepšie ako vieš a buď alebo, to že budeš stresovať ti nijako nepomôže, bohužiaľ
pohoda, to zvladas. A keby nie, rozsir si vodicak na skupinu T a tam mas job zaruceny, traktoristov vzdy hladaju a radi prijmu.
Mala som tak spoluziaka, ale u neho to bol naozaj ten "mamvpicizmus". Prepadol, isiel znova na skusky a isiel o rocnik nizsie. Skolu uspesne dokoncil a aj uspesne pracuje😉takze prinajhorsiom, pojdes na skusky znova, das si uznat znova predmety....🙃
Pozri, ak si bola čele skutkové v nemocnici, asi to nebola chrípka. Takže už asi vieš, vo je najpodstatnejšie. Zdravie. Vyzerá to, že si túto skúšku zvládla, keďže si sa už vrátila do školy . Teraz máš pred sebou ešte jednu prekážku. 66%uz máš za sebou. Chyba ti ešte jeden krok. Neviem, o aký predmet ide, a možno aj si naučená.ˇ, tak sa nechaj skúšať…. Niekto nech ti dáva otázky a ty odpovedaj. Budeš si istejšia. Držím palce, bude dobre!
Potom nechápem, prečo si nepožiadala o individuálny termín zo zdravotných dovodov a už vobec nie, prečo si sa riadne nepripravila na dekansky. Sorry, fakt nie.
@vroni ved pisem ze som chcela aby mi to nejako uznali, samozrejme ze som o to poziadala ale nedalo sa to. Odbor ktory studujem sa externe studovat neda, ani individualne, proste ma s tym na studijnom poslali totalne do haja😀uz chapes?
Nemysli na stres. Ja viem,.lahko sa to pise ale fakt ti to nepomoze. Len budes vyhukana a v strese. Mas este cas . Tak sa uc. Nech ta niekto skusa, to mne pomahalo najviac. A zameraj sa na veci, ktore ti robili problem. Uz mas za sebou toho dost a zostava ti iba toto. Tak sa sustred na toto pozitivum. A ver, ze to bude dobre a urob preto maximum. Zvladla si nemocnicu, co je najdolezitejsie zdravie, zvladla si prve casti skusky a uz len toto. Drzim.palce
Mne vždy pomohlo v hlave si nastaviť, že to spravím. Aj keď som nebola dostatočne naučená, nastavila som sa tak, že som si nedopustila možnosť, že prepadnem. Stále som si hovorila dookola, že to spravím, nech sa stále čokoľvek. A vnútorné som sa s tým stotožnila. A vždy to vyšlo. Sila myšlienok je veľká. Nehovorím, že stačí si veriť a neucit sa vôbec.... Ale ak tam pôjdeš si stresom a s pocitom, že určite zlyhas, tak pravdepodobne sa to aj stane.
Inak mam kamarátku, ktorá 5rocnu zubarinu skončila za 7 rokov (zahraničie), a iba ju to posunulo vpred. Počas "prázdnych 2 rokov" chodila na prax so súkromnej ambulancie a naučila sa viac, ako by v škole. Odvtedy ma aj PhD, učí a prednáša, je maximálna profesionálka vo svojom odbore. Takže život sa nezastaví ani v prípade, že tu skúšku nespravíš.
o aku skolu, odbor ide?

Jediná rada je naučiť sa, čo treba. Mimochodom, čo je to za školu, kde na skúške nepreukazuješ pochopenie, konzistentné a tvorivé myslenie, ale vypĺňaš nejakú krížovku?