Ako získať uznanie v štúdiu psychológie v Trnave?
Ahojte, tento rok sa budem hlásiť na VŠ…už pár rokov premýšľam nad psychológiou v Trnave, ale už viackrát som sa mala možnost dočítať, že psychologická obec neuznáva externistov…moje plány boli nasledovné: vyštudovať Bc. externe, Mgr. denne a spraviť si špecializáciu na klinického psychológa, taktiež v dennej forme štúdia. No mám dilemu, či sa neskôr zamestnám, ako klinický psychológ, ak nebudem mať všetky 3 stupne v dennej forme. Nevie mi niekto z vás poradiť, kto sa do toho vidí, že ako to presne funguje? Ja si úprimne neviem predstaviť a ani sa nato necítim, už tento rok odísť a byť 5 dní v týždni mimo domova…rada trávim čas s rodinou a predstava, že by som mala už za pár mesiacov odísť na intrák je premňa tragická…no samozrejme, ak by mi to nemali uznať, kvôli takej hlúposti, tak sa rozhodnem pre dennú formu…a ešte jeden dotaz…na trnavskej univerzite vraj nedostávajú body uchádzači zo stredných odborných škôl…je tu niekto z odbornej školy kto tam študuje? Ja končím pedagogickú a psychológiu mám v rozvrhu už od začiatku štúdia a je zahrnutá aj v maturitných predmetoch…je možnosť, že pre takýchto uchádzačov robia nejaké výnimky?…radšej by som si zvolila túto univerzitu, ako UCM, vraj má lepšiu úroveň, ale ak sú tam takéto prísne podmienky prijatia, nemá zmysel si tam posielať prihlášku. Ďakujem za každú odpoveď.
@benit smiem sa spýtať prečo radšej ucm ?🙂
@erikaduris dcera chodi na truni a jej kamoska ucm. Ked to porovnavaju jednoznacne lepsia je ucm.
Uz len to, ze na truni za 3 roky ziadna prax, ucm uz 2.rocniku.
A o vyucbe by sa dalo pisat vela. Pristup ucm lepsi.
Ja som zas pocula ze ucm neuznavaju, skor truni. uz mas celkom dost rokov na to sa osamostatnit a zacat sa spravat ako dospely clovek, zvladnes to. drzim palce tak ci tak 🙂 btw na truni davaju pedagogickej 30 bodov z 50 moznych co sa daju za skolu ziskat
Ako mozu neuznavat hocaku akreditovanu formu, je to predsa protizakonne. Ak ma skola akreditaciu na odbor v externej forme, tak je to legitimne studium, ktore obec proste musi akceptovat, inak je to protipravne. A neuznavat celu univerzitu? Prosim vas... vy fakt verite vsetkemu, ludia toho nakecaju...
@darinka27 nehnevajte sa, ale tvarime sa, ako keby ostatne skoly na Slovensku boli daky Oxford alebo Cambridge. Nenormalne vyhlasene exkluzivne skoly ponukajuce exkluzivne vzdelanie vyuzivajuce exkluzivnu literaturu, ktoru inde nejde zohnat a tym padom sa neda nastudovat. Poznam kopec psychologov z UCM. Aj z externeho studia. Pracuju v odbore. Problem uchytit sa nemali, psychologov je malo. Suma sumarum, su to proste nezmysly.
Nechytam za slovicka, reagovala som na vas prispevok. Mozno skuste formulovat veci jasnejsie, ja nemam ako vediet, ako veci myslite, len vidim, co pisete.

Radsej ucm ako truni