Ako zlepšiť svoje písmo?
Prosím poraďte mi mám 18 rokov a neviem pekne písať píšem veľmi škaredo a neviem po sebe prečítať skúšam písať rôznymi perami žiadne mi nesadlo žiadnym neviem písať pekne ako sa naučiť písať pekne a čitateľne? Hanbím sa zato že neviem pekne písať
tak nam napis nieco, prepis ten recept pisanym 🙂
A toto po sebe nevieš prečítať? Koľko máš skutočne rokov?
@tomaas Neskôr pridám foto písaním
@nefertiti5843 Toto áno ale písaním vôbec
@nefertiti5843 19 budem mať v januári
Ta piš len tlačenym .. Ja kombinujem tlačene aj pisane lebo bohuzial cisto pisane neviem. 😅
kup si zosity v papiernictve pre prvakov (niekedy to byva ako sada), kde sa ucia pisat a trenuj. rovne ciary, vlnovky, kruzky. postupne pismenka.
je to cele len o jemnej motorike, ktoru musis rozvijat. pomaha na to aj kreslenie.
niekto ju vsak ma tak mizernu a mozog to nedokaze skoordinovat, ze sa to proste nikdy riadne nenauci. poznam takych. obvykle ale tito ludia velmi vynikaju v inych oblastiach (najcastejsie v matematickych a vednych odboroch).
ja som sa takto pomocou tych zositov ucila pisat lavou rukou.
@nefertiti5843 prepáčte... Pekný deň
Na veľké mäkké i sa nedáva bodka.
@abbey1 Ďakujem🙂
Ahoj, prepáč, prosím Ťa, trochu mimo témy, ale zaujal ma ten recept na kokosový koláč Rafaello, neodfotila by si to celé, prosím? 🙏🥰
Už netreba, našla som pod tým názvom hneď niekoľko. 😀
Tento kontaktné 🙂 https://dobruchut.aktuality.sk/recept/3009/koko...
Ďakujem krásne, presne tento mi to našlo ako prvý. A máš ho aj odskúšaný? Je dobrý?
Doma ho robíme pravidelne 🙂 úžasný je
Ďakujem veľmi pekne. A mrzí ma, že som Ti nevedela poradiť s Tvojim problémom. Ale napríklad ja píšem vždy, všade a všetko tlačeným. Písaným je to totiž nielen škaredšie, ale aj mi to dlhšie trvá. 😉
Ale nie je to az take zle 😄 Z osobnej skusenosti by som ti skor odporucila investovat cac do naucenia strojopisu. Ten vyuzijes skor. Ak ho uz nahodou neovladas 🙂
Máš 18 alebo 8?
Ked si to doteraz neriešila, neviem či to dobehneš. Ja mam teda (asi oveľa) viac rokov ako ty, písať viem, aj prečítať po mne vedia, takže ma ozaj netrápi ci je to moje písmo uhladne ako podla pravítka.
Píšeš super. To si ešte nevidela môj skrabopis. Základná krásne písmo. Prišla stredná a odvtedy píšem jak kocúr. Teraz študujem zas a keď mám odovzdať písomku len sa modlím nech to správne prečíta =D a píšem písaným písmom ako na základke =D =D
Tlacene pismo mas super.. pis takym, ked ti to ide... Ja osobne som naposledy pisala pisanym na zakladke 😀 na strednej iba tlacenym. Lepsie sa stihali diktovane poznamky... A lepsie to vyzera...
Mam dojem, ze podaktore pisane pismena som uz zabudla 😀
ahoj, nevzdávaj to... najskôr si asi treba precvičiť tie prvácke základy, čiary, vlnovky, striešky, lastovičky... sklon písanky a správny úchop pera. začínaj mäkkou ceruzkou, netlač na papier, ani nestískaj tuho tú ceruzku... proste máš čas, písať vieš, uz to len vycibriť 😉 Je veľa príručok pre kaligrafiu, handlettering aj s návodmi a šablónami... Mám 10-ročnú dcérku oni sa učili písať v prvej triede tlačeným, dotetaz jej to ide lepšie a rýchlejšie, len chce ten krasopis precvičiť. A tak skúša. Od jednoduchých, cez ozdobné... nejde jrj to, aj sa hnevá... nie je to ľahké, ale nevzdáva to. A ani ty to nevzdaj. Dá sa to naučiť. A ak aj nie to školské, tak trosku iné.
Ja neviem už mas vek ked ti naozaj stačí písať tlačeným nemala by si sa trápiť tym a dnes všetci pisu na počítači nikoho to zaujímať nebude ake je tvoje písané písmo. A ano diagnoza sa vola disgrafia a jednoducho nie všetci vedia pekne písať a ani to už v dnešnej dobe nie je potrebne k životu.
Ahojte, nepoznáte niekoho, kto pomáha žiakom so zlepšením písma. ďakujem

@tomaas
@veronikaszabova veľkým tlačením som spokojná,ale chcela by som vedieť pekne písať písaním