icon

Ako zlepšiť techniku spevu a eliminovať preskakovanie hlasu?

2. apr 2025

Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak je tu niekdo kdo sa vyzná. Hrozne by som chcela vedieť spievať od rodičov stále počúvam nech to ani neskúšam že na to nemám a nedokážem spievať ale oni ma poriadne nikdy spievať ani nepočuli spievam hlavne keď som sama a keď su už doma snažím sa čo najviac potichu aby ma nepočuli a nemusela som znova počúvať to čo stále. Dávnejšie ešte keď som mala svoju bývalu triednu učiteľku ktorá spievala a učila hudobnú často skúšavala deti zo spevu ktoré si myslela že vedia spievať aby pokračovali ďalej vždy som medzi nimi bola boli to také klasické ľudovky ale bolo to naozaj už dávno hlas sa mi dosť za ten čas zmenil. Moja najlepšia priateľka mi hovorí tiež že spievať viem a počúvam aj od dospelých že pekne intonujem a veľa som recitovala bola som na veľa súťažiach no už sa tomu dlhoo nevenujem. Len neviem či to ma vplyv na spev myslím že nie. Keď spievam veľmi strácam hlas keď sa snažím zaspievať vyšie tóny preskakuje mi hlas a často si musím odkašlať strede pesničky niekedy to je až tak zle že neviem už ani vysloviť slova a ide zo mňa už len zvuk mám problém aj keď normálne rozprávam neustále zachrípnutý hlas a odkašliavať chorá niesom. Aby to bolo lepšie myslela som si že je to zlou technikou dýchania pred spevom keď som teda chcela spievať som si dala roztvičku a mám napozeraných veľa videí ako správne dýchať pri spievani a snažím sa do toho spevu dať a vôbec nič nezaberá myslíte žeby mi s týmto pomohol hlasový pedagóg? Alebo možno nejaka umelecká ZS? Či to ma vôbec aj zmysel sa o niečo snažiť. Toto ma veľmi odrádza čo sa mi deje s hlasom bojím sa že keby som tam aj došla učiteľ by ma vysmial alebo by bol jednoducho nepríjemný ale nechcem sa toho zdať posledných pár mesiacov spev je takmer moje všetko a keby som mohla spievam od rána do večera ale naši to nechcú počúvať a ja nemôžem počúvať seba ako mi preskakuje hlas a potom neviem poriadne pracovať s hlasom ako by som chcela pokiaľ viete prosím mi nejako pomôcť budem veľmi rada možno nejaké lekcie techniky či sa to dá vyriešiť časom ak sa niekto s niečím podobným stretol alebo tak dopredu ďakujem za odpoveď.🙏 Je mi jasne že veľkú úlohu tam robi aj sluch tóny počujem kedy vytiahnuť kedy naopak klesnúť keď zatiahnem falošne kedy som niečo spravila zle ale to je si myslím normálne na hudobný nástroj nehrám ale minulosti som tancovala takže rytmus mám ušiach si myslím celkom dobre.

januska12323
2. apr 2025

Koľko máš rokov? Nechceš ísť do ZUŠ?

salamistka
2. apr 2025

mne sa zdá, že kalciový sirup zaberá na stratu a posilnenie hlasu