icon

Ako zvládať štúdium, keď mám malé dosť kontaktné dieťa?

26. nov 2025

Chcela by som od budúceho roka začať pomaturitné štúdium - praktická sestra exertne večerné.Malá bude mať v Máji rok.Teraz je dosť kontaktná potrebuje stále pozornosť to mi nevadí,len sa bojím že štúdium nebudem zvládať teda to učenie čo málo ho teda není.
Priateľ ma rovnaký názor,že čo ak to nebudem stíhať.
Po škole som pracovala len na zmeny a ako operátorka výroby takže moc skúsenosti z inej oblasti práce nemám
A tu na východnom Slovensku je to hrôza z pracovnými ponukami.
A keď teraz vidím tie časové zmeny hrôza.
Ja potrebujem niečo od rána do poobedia,a preto rozmýšľam nad školou.
Tie,ktoré ste mali alebo máte kontaktné detičky zvládali ste štúdium?

felinda
26. nov 2025

ja som študovala svoju prvú vysokú školu ako tehotná, porodila som hneď v prvom ročníku a 10 dní po pôrode som šla na skúšku. Ide to, všetko ide ale budeš potrebovať partnerovú podporu a nie takýto postoj. Sama vieš najlepšie prečo školu potrebuješ, vďaka nej zabezpečíš aj pre svoje dieťa kvalitnejsí život, takže ti radím zapri sa a opakuj si, že cesta bude síce ťažka, no je dočasná 🙂

anonym_872615
26. nov 2025

jasné že to dáš.
prečo nie, manž. nech pomôže s malou.

beata_k
26. nov 2025

@anonym_autor Ak ti priatel nepomoze, tak tazko. On ta uz teraz varuje a pripravuje podu, ze to TY stihat nebudes. Ano, bolo by to dobre, zlepsit si vzdelanie. Bez pomoci to vsak pojde tazko.

viestta
26. nov 2025

Vsak kym budes v skole, nech sa o dieta postara otec. Aj ked sa budes potrebovat ucit, tak nech sa postara. Najvyssi cas aby si zacal budovat s dietatom vztah. Ci jemu ide len o jeho pohodlicko?

veselo_neveselo
26. nov 2025

@anonym_autor Stihat budes, ked sa do toho opriete obaja.
Ak si doma vytvorite priestor, aby si sa mohla po veceroch ucit, tak to zvladnes.
Nenechaj sa odradit myslienkami, co by, keby. Ak sa dohodnete s muzom, ze sa budete spolocne snazit o to, aby si skolu casovo zvladala, tak to zvladnete.
Ale bude to aj jeho stat cas a usilie.

aurora33
26. nov 2025

@anonym_autor mne veľmi pomohol manžel. Najmä vďaka nemu som to zvladla.

ibrunova
26. nov 2025

Musíš aj jeho zapriahnuť, sama to nedáš, však to dieťa musí s niekým byť.

anonym_ac6bae
26. nov 2025

Najprv ukončené vzdelanie az potom rodina.

anonym_24379a
29. nov 2025

@anonym_autor mam 2deti, domácnosť, prácu a študujem.

autor
1. dec 2025
@anonym_ac6bae

Najprv ukončené vzdelanie az potom rodina.

@anonym_ac6bae Mám ukončené vzdelanie,chcem si dorobiť pomaturitné

kikazoe
1. dec 2025

Bc.skúšky s bruchom, potom normálne denne štúdium- sem tam išla so mnou na prednášku ( spala v kočíku ), inak strážil otec. popritom prerobiť dom, opatrovať babičku- chcela žiť s nami a užiť si pravnúča. všetko sa dá, len treba si to zmanažovať a podpora partnera