icon

Ako zvládnuť vysokú školu s dieťaťom?

adianaadua
27. jún 2024

Ahojte.. opäť ja a dilema.. rozhodla som sa popri rodičáku vyštudovať vysokú. Vždy som si ju chcela spraviť ale dieťa a možnosť lepšej práce po rodičáku ma dostatočne nakoplo aby som si konečne poslala aj prihlášku atď.. No a tu nastáva opäť ďalšia menšia prekážka. Na štúdium som prijatá, aj sa teším, avšak bude týždeň intenzívne vyučovanie. A akosi neviem ako to šalamúnsky vyriešiť. Školu mám 60 km od domu cca 1.5 hodiny cesty (dediny, prerabky na ceste a pod.). Malú mám zatiaľ plne kojenú a je naučená len na mňa.. Hold ocko cicuše nemá. Chápem musím ju naučiť na pevnú stravu a mám na to 2 mesiace. Zatiaľ mi všetko úspešne odmieta. Už som jej dávala veľa druhov zeleniny, ovocia, výživ.. Ale i tak neviem ako by vydržala celý den doma. V tom čase bude mať 9 mesiacov. Napadlo ma aby šla so mnou spolu s otcom a on by ju pokočikoval a keď bude hladná šla by som ju nakojiť. Ale kde budú zvyšné hodiny? Nemajú vysoké školy nejaký priestor, herňu pre deti? Idem na Pedagogickú v Banskej Bystrici. Takže ma to zaujíma pre túto konkrétnu školu. Bohužiaľ nebývame ani na blízku a nemáme tam kam ísť a ak bude upršané počasie tak celé zle. Navyše ocko sa nedokáže postarať ani o seba nie to ešte o malú. Nevie to ani moja mama a jeho už tobôž nie. Moja mama ju nepozná, keď malinká vrčí tak ja už viem, že je unavená ale moja mama nie tá ma presviedča že to hlboké vrčanie je kvôli tomu že ju bolí bruško a hneď do nej pchá slivkovú a marhuľovú výživu. Aj banán jej chce hneď dávať, čo ja som názoru že z banánu zapeká. Tiež tak chce do nej dávať hranolky, bryndzu a pod. Proste ona je názoru že 6 mesačná je už veľká a môže všetko zjesť.. Každopádne som ušla od témy. Ako poriesit dieťa?

Strana
z2
svetlonos
27. jún 2024

@adianaadua
v tomto pripade beriem späť a držím ti ospravedlnenie, prepáč mrzí ma to. Keby napíšeš, ze je to diaľkové, určite napíšem uplne inak.
S tým tehotenstvom - ani ja som za 8 rokov s prvym priatelom neotehotnela. Ani s druhym
Až s mojim mužom. Boli ste nekompatibilni. Ale čo už, stalo sa. No ty si netušila, že mama hotel chlap co sa ešte aj zivit necha je poleno?
Teda ak máte len občas týždeň vyúčtovanie, budis. Kamoska túto školu tiez robi diaľkovo popri práci. Je sama, bez chlapa a deti, šikovná. Po roku ci dvoch si prerusila štúdium, lebo ze je to fakt narocne popri práci sa učiť. Ona chodila tiez diaľkovo myslím v soboty ale väčšinou to mali len online.
Takže to držím palce aby si sa dokázala pri malej naučiť.
Ak máš možnosť, skus odsavat mlieko nech máš do zásoby. Náš prvý maly v 6 mesiacoch o prikrmy vobec nebavil záujem. Začal až ako tak keď mal 8 mesiacov. Nie je extra veľký jedak dodnes ma 4 roky. Jeho brat 1 rok zje na raňajky krajec chleba, ten starší len polku. Neboj to sa zlepší kým pôjdeš do školy. Potom mama kludne môže dat aj banán s jogurtom a jablkom, vločkami a kludne aj pasterizovanu bryndzu 😆. Viem ze by si to chcela inak ale ak je len jedlo u mamy problém, neries, mala to prezije chvilku. Aj pochopi, kedy ma ist mala spinkať, dá jej to patrične najavo 😉.
Len ju zacni už zvykať na babku, keďže muz je neschopak. Toho by som doma fakt nechcela, prepáč. Ty mas takto 2 deti nie jedno, on ti je len na príťaž.
Držím ti palce a prajem aby si všetko dobre zvladla 🙂

svetlonos
27. jún 2024

Prepáč tu neslovancinu, autokorektura a rýchlo som pisala, fakt ako Tatár.

Strana
z2