Aký máte názor na online koučky a ich ceny?
Dobrý večer otázka je hore uvedená. Aký máte názor na všetky tie online koucky na youtube, instagrame čo točia motivačne videa, ktoré hlásia ako môže byť každá žena, krásna úspešná len stačí pozitívne myslieť? A čo vravíte na tie ceny.. stovky eur za semináre alebo nejakú komunikáciu formou e-mailu. Ony sú naozaj nejaké psychologičky alebo šarlatanky?
@gab1sol tak to myslim, ze je to neregulovana profesia, aj tu teraz spominala jedna kocka ako v podstate argument kvalifikovanosti 5000e kurz, co pritom nie je pravda. Preto je tazke rozlisit kto je akoze kouc k veci a kto pseudokouc. Za mna co ja viem, mozno clovek, ktory robil v branzi kopec rokov a uz ma co povedat, to je asi taky ten kouc profik, pseudokouc je kazdy, kto nema co dokazat za uspechy okrem toho, ze ma certifikat. Cize asi vacsina life coachov. Lebo co vobec znamena life coaching? Nauci ta zvladat zivot? Ok, ale ako? Aku ma kvalifikaciu? ICF treningy a stempel? To je riadne malo. Lebo tam to uz fakt balansuje na urovni dusevnej prace a toto ma v kompetencii podla kazdej legislativy len vystudovany terapeut. Je to taka tenka hranica… mam v rodine psychologicku, ktora ma na koucov velmi tazke srdce, ale najma preto, aki zblbnuti alebo dodrbani ludia prichadzaju z ich ruk, tazko sa to dava dokopy atd. Je to na dlho, koucing ako profesiu neodsudzujem, ekonomicky, co ja viem mozno pracovny atd., to je ok, proste odbornici na oblast, ale zivotny je uz mimo riadne. Podla mna teda.
@dorottka vies, mnoho, netvrdim, ze kazdy, ale velmi vela tych koucov absolvuje vikendovy (mozno par vikendovy kurz) a uz maju "papier". O kvalite tych kurzov mam vazne pochybnosti. Tak ako mam pochybnosti o kvalifikacii mnohych "vyzivovych poradcov". Ked citam, pocuvam tie ich rady, tak aj ja co nemam ziadne medicinske vzdelanie sa nestiham cudovat. Blud ako prekyslenie organizmu, s ktorym casto operuju je len jeden z nich. Taka pani Macingova, ta vyslovene popiera fyziologiu cloveka. Ale ako ju ludia "zeru", vsak pre niektorych je pismo svata co ona napisala aj ked je to riadne blbost.
@luccija super názor. Tiež žasnem co ta Kata Runa tara a raz som chcela ísť na jej seminár a školenie a skončilo to sumou nad 1000 e. No sa divím, že sa nájdu ovečky zaplatiť za zvasty toľko peňazí a vysledok nebude nikde, ak si dotyčné našli nekompatibilneho partnera k sebe. 😂😂😂😂
Mňa by ináč zaujímalo či a kde sú nejaké ženy, ktorým sa zázračné podarilo byt bohaté krásne a úspešne, keď zaplatili tie jej drahé kurzy tej katyruny. Ci a kde teda sú? Jeden kurz ze 2220 e.

@dorottka a človeka, čo berie 160-200e za hodinu s ročnou praxou a jedným kurzom, považuješ na kouča? Neviem, koho presne máš na mysli, ale už len z tohto mi vychádza, že ide o pseudokouča, ktorý nepomôže.