Akým spôsobom prebiehajú štátnice v ČR počas Covid 19?

pjana
20. apr 2020

Ahojte, je tu niekto koho čakajú štátnice alebo záverečné skúšky na VŠ v Českej Republike? Akým spôsobom to riešite. České ministerstvo zdravotníctva vydalo rozhodnutie, že povoľuje osobnú prítomnosť študentov na obhajobe a štátniciach. Ale ako je to v prípade zahraničných študentov? Budem vďačná za info🙂

ovaaa
20. apr 2020

A preco nekontaktujes skolu?

pjana
autor
20. apr 2020

@ovaaa pisala som aj na skolu.

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2020

@pjana Skoly to uz maju na svojich web-strankach. Treba sledovat aktualne informacie.

pjana
autor
20. apr 2020

@dskjhfdlkdjhl ano maju. Ako pisem vo svojom prispevku, je povolena vynimka na osobnu pritomnost na statniciach. Lenze ja cez hranice neprejdem.

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2020

@pjana Mnohe VS (v CR) maju priamo napisane, ako to bude so zahranicnymi studentami, ktori studuju v cestine (teda najma so Slovakmi), ak to tam nie je, treba kontaktovat studijne oddelenie. S touto moznostou VS v CR rataju.

pjana
autor
20. apr 2020

@dskjhfdlkdjhl prave mi prisla z mojej skoly odpoved, ze zatial nevedia ako to bude zo zahranicnymi studentami. Vies mi povedat ako sa k tomu stavaju ine VS v Čechách, vydali k tomu nejake stanovisko?

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2020

@pjana tu mas napr. VUT
https://www.vutbr.cz/koronavirus
a dalsie skoly si mozes najst aj sama, maju to v aktualitach.

sisa_s
20. apr 2020

@pjana rozmysla sa na vela skolach o online statniciach, aj kvoli slovakom, len to musia technicky vyriesit... Teraz by si sice preslas nejakym skolskym preukazom cez hranice, ale musela by si ist do karanteny tam,aj tu...

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2020

@sisa_s sice sa o tom rozmysla, ale mnohe skoly to zavrhuju, aby potom raz niekto nespochybnil taketo statnice.