Bábätko počas doktorandského štúdia.

2. mar 2020

Ahojte, je tu niekto, kto mal bábätko počas doktorandského štúdia, alebo poznáte niekoho? V akej fáze štúdia, v ktorom ročníku ste boli? Ako ste zvládali, prerušili ste štúdium?
Akékoľvek skúsenosti, názory ma zaujímajú.

ajka0207
2. mar 2020

Poznam takych viac, vacsina prerusila aspon na ten prvy rok. Ja mam v plane od septembra ist, dcera bude mat rok.

saskia_98
2. mar 2020

Ja od septembra nastupujem na vš a maly bude mat v novembri 2 roky. Tak dufam ze to nejako dáme. Ale co poznam, tak 2 baby prerusili studium aspon na rok kym porodili a dali sa dokopy a potom naspat do skoly a 1 sa uz vobec nevratila, ze uz sa jej nechce. 🤷🏻

behulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majusska202
2. mar 2020

Ahoj študujem bakalára externé a som v tretom ročníku. V prvom ročníku som porodila prvého v druhom som porodila dcéru. Zatiaľ tehotná nie som ale chcela by som o rok cca ked budem dokoncovat bakalárku byt este raz tehotná. Ako je to masaker. Najhoršie je zariadiť to stráženie deti. Alebo kym som kojila tak aby niekto so mnou stale išiel.

heln
2. mar 2020

Ahoj, teraz sa pýtaš na normálne vysokoškolské štúdium, alebo už fakt doktorandské? Doktorandské denné (to trvá ak sa nemýlim 3 roky), alebo externé( to trvá ak sa nemýlim 5 rokov)? Keď som chodila na výšku, tak sme mali doktorandky, ktoré boli tehotné, myslím, že neprerušili nič, prednášky odprednášal niekto iný, konzultácie robili normálne, aj skúšky.

autor
2. mar 2020

Ďakujem za odpovede. Aj ja mám zatiaľ takú predstavu, že na ten rok to asi treba prerušiť.

@heln Myslím denné doktorandské.

autor
2. mar 2020

@behulka píšem ti 🙂

elleloup
2. mar 2020

Momentálne študujem bakalára- informatiku, mám ročnú dcérku. Na rok som prerušila štúdium a tento rok som znovu nastúpila. Partner študuje tiež v tej istej škole a buď sa pri malej striedame my dvaja alebo nám pomáha svokor, lebo on má ako jediný spomedzi starých rodičov čas. Je to náročné, učíme sa striedavo alebo keď spí ale dá sa to zvládnuť.

tulipanicek
2. mar 2020

Podľa mňa je veľmi dôležité či máš smer prírodovedných alebo nejaký filozofický.

jawa22
2. mar 2020

Ahoj, aj ja to tak mam 🙂 Rodila som na konci 2. rocnika, potom oficialne 2 roky doma, ale v skutocnosti som bola spat v skole uz 2 mesiace po porode... Nedalo by sa vobec sa nezapajat do cinnosti katedry a po 2 rokoch prist a znovu nabehnut do nieco, z coho som uz vypadla a pravdepodobne ma uz aj nahradili... Ucila som s malym, skusala som s nim, kojila pocas prednasok, organizovala konferencie a dnes si uz on chysta prezentacie a hra sa ze prednasa s pointerom v ruke :D Ale v celku to beriem ako super rozhodnutie, mat dieta pocas "studia". Tazke to este len bude, nedavam ho do skolky a buduci rok mam odovzdat dizertacku :D Ak mas nejake otazky, kludne sa pytaj. Co mi inak najviac chyba, je detsky kutik na skole 🙂

huahua
2. mar 2020

Aj ja som tak mala prvé dieťa, keby niečo, napíš IP. 🙂

autor
2. mar 2020

@jawa22 Ahoj, ak som dobre pochopila, 2 roky si bola na materskej ale chodila si aj do školy? To si potom nemala prerušené studium, ze?

autor
2. mar 2020

@huahua píšem 🙂

jawa22
2. mar 2020

Ale mala, bola som 2 roky oficialne doma s prerusenym studiom, takze bez penazi :D Tento rok (9/2019) som sa vratila do skoly aj oficialne, teda teraz som v tretom rocniku. Ale chodila som ucit vsetky 4 semestre, kym som bola "doma", aj som sa zucastnovala konferencii a tak, vsetko s malym. Nepovolili by mi sediet doma na ritke 2 roky... ;) Inak kludne, ak mas viac otazok, mozes napisat aj IP.

autor
2. mar 2020

@jawa22 píšem radšej správu 🙂

lucinka1988
2. mar 2020

Bábätko som mala síce až po skončení PhD, ale nakoľko viem, čo to obnáša, tak žena, ktorá je schopná, ma vôľu a vie si zorganizovať čas a aktívne tráviť čas na MD, resp. popri dieťati, tak to určite zvládne. Ja popri malom od začiatku pracujem z domu, mám dve odborne prace a keď to mám porovnať, toto mi príde náročnejšie ako PhD štúdium, resp.viac stresujúce...

monika881
11. apr 2020

Ahojte Dievacata
Možno mi budete vedieť poradiť
Chcem prerušiť štúdium kvôli tehotenstvu, manžel by šiel na materskú ako SZČO a potom by poberal aj rodičak.
Chcem sa spýtať ako je to so mnou? Budem si musieť platiť zdravotku?
Alebo ako budem vedená v našom systéme?
Ďakujem