icon

Beznádej kvôli prijímačkám na farmáciu

patusikk
19. apr 2021

Ahojte potrebujem pomoc. Chystám sa na farmáciu. A idem tam cez prijímačky.
Dala som si na tri školy BA, Hradec a Brno...Do BA a Hradca sa robia skušky cez spoločnosť Scio. Prvý krát som ich robila teraz v sobotu z chémie a biológie výsledok sa dozviem až zajtra a nemyslím si, že som ich dobre napísala...minimum % je na 40% aby ma prijali...Ale aj keby som ich napísala na 40 alebo 50% podľa mňa sa nemôžem s tým výsledkom uspokojiť, pretože by zobrali tých lepších.
Samozrejme sa to dá napraviť a 22.5. sa dá prihlásiť na ďalší termín.
Ale problém je ten, že ja už teraz z toho upadám do depresie, do beznádeje a hneď myslím na to najhoršie ako ma ani na jednu školu nepríjmu, pretože v živote nemám TO šťastie na nič...
A už sa vidím ako tam uvidím 20% a už zas budem revať a ponižovať sa...
Ako sa mám teda dáko ukľudniť alebo tak, aby som neupadla z toho do depresie a nezačala sa ľutovať. :(

kittykat22
19. apr 2021

@patusikk pockaj na vysledky a potom vysiluj. Mozno sa to podari. Ked nie, das si rok pauzu a buduci rok to skusis znova.

julliska
19. apr 2021

@patusikk nesmies to brat tak tragicky... prijimacky su nic oproti tomu co ta caka na farmacii .. hovorim z vlastnej skusenosti, skoncila som FaF UK ... my sme sice mali testy z otazok, tiez sa mi uz vtedy zdala chemia narocna, no to som este nevedela co ma caka pocas studia :D takze hlavu hore, ak tam chces ist studuj, uc sa, aby ta tam zobrali, no maj na pamati ze prijimackami sa len zacina tazky boj hlavne s chemiou :D drzim ti silno prsty

pseudomonas87
19. apr 2021

@patusikk Anglina?čosi.....jeden semester angličtiny a žiadna ťažká....Anglina je snáď to najľahšie na medicíne, teda aspoň v prahe bola úplne v poho.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
luccija
19. apr 2021

@patusikk zatiaľ nestresuj výsledky budeš vedieť zajtra potom napíš😊

malva123
19. apr 2021

@patusikk ak ta neprijmu..tak sa malo stat...mozno ta isud tak nasmeroval....myslis ze chces robit predavacku v lekarni? A kvoli tomu sa zrutis?Neblazni..vsetko zle sa v zivote kvoli niecomu deje...ver si!

julliska
19. apr 2021

@malva123 prepac ale v lekarni nepracuju predavacky...

luccija
19. apr 2021

@julliska to musí aj uraziť po toľkých rokoch štúdia.Moje kamarátky sa výborne uchytili vo farma firmách.Jedna si zriadila vl.lekaren výborný biznis

julliska
19. apr 2021

@luccija neurazilo ma to, aj keď som po skole tiež pracovala v lekárni.. no divim sa ze v 21. storočí si dokáže niekto myslieť ze v lekárni pracujú predavačky liekov

patusikk
autor
19. apr 2021

@julliska Tak daktorí ľudia nevedia čo je to farmácia alebo farmaceut :/ -_-

julliska
19. apr 2021

@patusikk nevadí, ľudia sú kadejaki.. Netreba sa nechať odradiť, je to krásne povolanie aj napriek náročnejšiemu štúdiu 🙂

patusikk
autor
19. apr 2021

@julliska presne tak je to mojím snom už od 8 ročníka na základke... stále mám nádej na to, aby som sa tam dostala 🙂

julliska
19. apr 2021

@patusikk treba skúšat, a keby aj nevyšlo tento rok, tak budúci rok skus opäť.. budes ostrielanejsia, niečo sa doucis a vyjde to 😉Ja som mala kopu spolužiakov, ktori boli na chvoste prijimackovych výsledkov a dotiahli to ďalej ako ti co boli medzi najlepšími...

patusikk
autor
Autor odpoveď zmazal
luccija
19. apr 2021

@julliska jaj ja som nevedela, že ju tiež máš😉ale tiež som už počula podobne názory, že je to predavačka pracujúca na 12 tky v nákupnom centre v lekarni

dante99
19. apr 2021

Tak v prvom rade hlavu hore. SCIO sú špecifické v tom, že nikdy nevieš, aká hranica bude postačovať na prijatie, ja keď som robil prijímačky 3 roky dozadu do BA, tak tá hranica bola okolo 60, minulý rok bola len 40. Aj keby si teraz nedopadla nejako oslnivo, určite skús aj ďalší termín. Keďže robíš prijímačky z troch častí (VŠP, BIO, CHE), z každého termínu sa ti zarátava ten najlepší výsledok. Ja som bol tiež dvakrát na SCIO a mne sa stalo, že na prvom pokuse mi vyšla biola a absolútne nevyšla chémia a na druhom pokuse presne opačne. Zarátaval sa mi však najlepší výsledok. Skús si aj preriešiť nejaké staré testy a na základe nich zistiť, kde máš nedostatky a to sa doučiť. A aj kebyže ťa prijmú nejako tesne, tak si z toho nič nerob, nikoho nikdy nebude zaujímať, či si prijímačky napísala na 100% alebo tesne si preliezla. A úplne súhlasím s vyššie uvedeným, že tej chémii na farmácii je až priveľa a hlavne tie prvé 2 ročníky sú na míle vzdialené od farmácie a človek si musí pripomínať, čo vlastne študuje.

lalenka33
19. apr 2021

@malva123 keby v lekárni robili ,,predavačky" , tak asi by k tomu nepotrebovali VŠ.Predávať môžeš v obchode, nie v lekárni.

lalenka33
19. apr 2021

@patusikk pozri, ked ti to nevíjde na prvý krát, tak skúsiš ďalší rok, a ten rok sa budeš proste bifliť, zaplatíš si doučká..mala som na strednej veľa spoluziačok, ktoré po skončení farm.laborantky chceli ísť na výšku, ale na prvý pokus im to nevyšlo, skúsili o rok,medzi tým sa učili a nakoniec sa im to podarilo, je pravda, že to mali jednoduchšie lebo sa nabiflili otázky, ale keď chceš všetko sa dá.Uvidíš podľa výsledkov,kde máš rezervy a musíš pridať.Moja bývalú šéfku tiež na prvý pokus nevzali na farmáciu, tak sa prihlásila na medicínu, skončila ju, spravila si aj atestáciu a potom opäť skúsila farmáciu, vzali ju a skončila úspešne aj tú.Teraz má vlastnú lekáreň a aj čiastočný úväzok v nemocnici.Čiže nevešaj hneď hlavu.

ikissedagirl
19. apr 2021

@patusikk ak su uz prijimacky tazke, tak asi to bude pre teba trapenie pocas celeho studia. preco si si zvolila takyto odbor? mozno by si mohla zvazit aj ine zivotne cesty, ktore by ta viac naplnali a menej stresovali.

patusikk
autor
20. apr 2021

@dante99 Takže by stačilo fakt aj tých napr 45% lebo no to podla mna musiš napísať čo najlepšie aby sa nestalo že by ma predbehli tí lepší a na mna by miesto neostalo :D

dante99
20. apr 2021

@patusikk každý rok je tá hranica iná, čiže neviem ti povedať, záleží od toho, ako napíšu tvoji spolužiaci. určite choď ešte raz, poriadne sa nauč a potom uvidíš.

patusikk
autor
21. apr 2021

@dante99 Tak chémiu som dala na 56% a biolu dosť biedne

alazala
21. apr 2021

@patusikk scio sú ťažké testy. Ale aj sa budeš naozaj poctivo pripravovať, bude aj dobrý výsledok, neklesaj na duchu!

orsi_h
19. okt 2021

@lalenka33 wow tento pribeh ma zaujal! kde pracuje tato pani?

cucoryedka
19. okt 2021

@patusikk ahoj 😊 necitala som vsetky komenty, ale zaujal ma Tvoj prispevok ... len Ti chcem povedat, nech Ta neodradi strach a beznadej 😊 skus najst v sebe silu ist si za svojim snom!!! ... mam kamosku, ktora 6 rokov po sebe skusala medinu, az na 6.-krat sa na nu dostala a teraz je z nej perfektna internistka ... nieco ju to malo naucit - takto to sama hovori - minimalne pokore 😉 (pocas tych rokov prazdna brigadovala, pracovala a ucila sa, skusky uz potom davala bez problemov a skoncila s cervenym v KE) drzim palce a vela trpezlivosti na praci samej na sebe ❤

lalenka33
20. okt 2021

@orsi_h má lekáreň v meste Revúca spolu s kamarátkou a pracuje zároveň na záchranke a v nemocnici pár hodín aby nestratila atestáciu, je anesteziologička

orsi_h
20. okt 2021

@lalenka33 uzasne ❤️ super ked si clovek plni sny. Pozdravujem aj takto anonymne.

patusikk
autor
20. okt 2021

@cucoryedka Jooo vdaka dostala som sa 🙂

orsi_h
20. okt 2021

@patusikk gratulujem 🙂

patusikk
autor
20. okt 2021

@orsi_h Ďakujeeem 🙂