Čo si mám prosím vás pod týmto predstaviť. Prešla som si už niekoľko univerzít s týmto programom ale aj tak si to neviem predstaviť. Náplňou prace po štúdiu je vývoj a databáza v labaku? alebo aj reálne niečo v nemocnici?
Pomocou počítačových programov sa hľadajú súvislosti v štruktúrach proteínov napríklad. Pre mňa to bol obľúbený predmet na škole.
Moj muz ma na Med Uni Wien tuto specializaciu, Oni mali do tretiaku vsetko ako medici dalsi a k tomu nejake technicke predmety. Potom uz mali viac tych IT predmetov. Ale stale vela v labaku a nemocke. On konkretne robil dlho prax na neopatologii, histologie a vyskum tumorov na mozgu. Hlavne u deti. Hlavne tam mas toho kopec skrz tu medinu ako taku a vyskum, statistiky, systemy. Vacsinou on a spoluziaci robia na clinical trials, rozne stadia, spracovanie dat a pod. Ako musi Ta to bavit. On hovoril, ze chemia a anatomia boli pre neho tazke. Hlavne ta chemia.
Taká dátová analýza, ale prepojená s biológiou, klasickú laboratórnu prácu - teda generovanie tých dát - bioinformatici zvyčajne nerobia.. a už vôbec nie v nemocnici, ak myslíš kontakt s pacientami...