Bioinformatika

8. sep 2024

Čo si mám prosím vás pod týmto predstaviť. Prešla som si už niekoľko univerzít s týmto programom ale aj tak si to neviem predstaviť. Náplňou prace po štúdiu je vývoj a databáza v labaku? alebo aj reálne niečo v nemocnici?

lindous
8. sep 2024

Taká dátová analýza, ale prepojená s biológiou, klasickú laboratórnu prácu - teda generovanie tých dát - bioinformatici zvyčajne nerobia.. a už vôbec nie v nemocnici, ak myslíš kontakt s pacientami...

personality
8. sep 2024

Pomocou počítačových programov sa hľadajú súvislosti v štruktúrach proteínov napríklad. Pre mňa to bol obľúbený predmet na škole.

kiki68
8. sep 2024

Moj muz ma na Med Uni Wien tuto specializaciu, Oni mali do tretiaku vsetko ako medici dalsi a k tomu nejake technicke predmety. Potom uz mali viac tych IT predmetov. Ale stale vela v labaku a nemocke. On konkretne robil dlho prax na neopatologii, histologie a vyskum tumorov na mozgu. Hlavne u deti. Hlavne tam mas toho kopec skrz tu medinu ako taku a vyskum, statistiky, systemy. Vacsinou on a spoluziaci robia na clinical trials, rozne stadia, spracovanie dat a pod. Ako musi Ta to bavit. On hovoril, ze chemia a anatomia boli pre neho tazke. Hlavne ta chemia.