icon

Čo študovať na vysokej škole?

18. okt 2023

Kam na vš? čo sa oplatí študovať aj o 5r? Matematika, fyzika, chemia, biologia nikdy neboli silnou strankou, tieto prirodne vedy su mimo mňa úplne. Som umelecky typ ale je to skor hobby ako to že by som bola tak dobra aby som sa tomu mohla venovat v práci. či som technicky typ povedat neviem, možno by som si vedela predstaviť niečo také za prácu kedže s počítačmi a inou technikou viem robiť. Psychologia ma zaujima ale to je dost dlhá a naročna cesta si myslim. Ďalej ma zaujima aj policia - štatna sprava, ale na to zase niesom teraz pripravená kedže som mala nejake psychicke problemi a kondička žiadna. Rozmyšlam na aku vš aj keď možno až o 5 rokov. Nebude už dosť IT ludi a technikov? Aká vysoká by sa naozaj oplatila, aj keby externe? Oplati sa vobec na tú vš alebo sa da najst praca aj bez nej, napriklad s kurzami? ( moj Odbor na sš - polygrafia ,graficky dizajn. ) Velmi ma trapi že neviem čo vlastne chcem robit, naplňalo by ma vela veci ako napr ta psychologia, policia, dizajn/umenie, aj niečo technicke možno len neviem čo presne, IT a podobne, ale predpoklady na zvladnutie tychto veci nemam take dobre.

Strana
z4
ajuga
25. okt 2023

A kolegyna si svoju prvu vs robila v 56 a samozrejme za nu neplatila 😀 prve studium mas zdarma kedykolvek.

autor
25. okt 2023

@trema cele 3 roky bakalar? a potom magister si platim?

trema
25. okt 2023

Neplatis
Mas zdarma 3 roky 1. stupen a 2 roky 2. stupen

autor
25. okt 2023

@trema ja som počula tak že po nejakom veku sa platia nejake roky na vš, tak teraz neviem

trema
25. okt 2023

Tak to si zle počula

vinkel
27. okt 2023

Chod do prace a uvidíš časom študovať sa da aj ako 30-40 rocna.

Strana
z4