Dá sa stihnúť bakalárska práca za 2-3 mesiace?
Ahojte, mala som plan urobiť skúšky do konca januára a potom sa venovať bakalarke, bohužiaľ to nejde podľa predstav a skúšky sa mi pretiahli až do prvého februárového týždňa. Mám strašne stresy no zároveň to nemôžem písať lebo by to bolo na úkor učenia a to je teraz dôležitejšie. Moja bakalarka ma mať celkovo maximalne 50 strán (úvodné strany, obsah, zdroje atd) čiže to sa dá, prosím tie čo máte skúsenosti dá sa to napísať za 2 skoro 3 mesiace? 8.2 chcem začať a 29.4 mame odovzdávať, je to takmer čisto teoretické, výskum bude ale žiadne výpočty, merania. Ďakujem
Áno dá sa to za ten čas napísať. Si slobodná, bezdetna, chodíš do práce?
Ja som síce deti nemala, ale popri štúdiu pracovala na plný úväzok, vždy som stihla napísať a podla mňa to bolo za kratší čas ako 3 mesiace.
Záleží aká blízka ti je téma. Podľa toho ta yo bude baviť a motivovať.
Ja som písala mesiac 😎
Aj menej 🤭
Nemám prácu ani deti, čiže môžem písať aj po nociach. Téma mi nie je nejako extra blízka, ale keď som hľadala na internete nejaké zdroje tak som si vytvorila predstavu že čo ako, skôr sa bojim mojej vedúcej, že nebude mať v marci na mna čas lebo viem že ma ešte iných bakalárov a predpokladám aj inžinierov.
Ano, u nas to je bezna lehota na bakalarku. Tento rok mame prvy raz dlhsi cas, ale predtym sa bezne zacinalo takto koncom januara.
Bakalárka sa dá napísať aj za týždeň intenzívneho písania, no musíš v prvom rade vedieť čo tam chceš mať, mať pripravenú nejakú štruktúru a dostatočné materiály.
Mne schvalili temu diplomovky na konci januara, v polke aprila sme ju mali odovzdavat. Chcela som porovnavacku, analyzu, vyskum, nakoniec som to musela ponat kvoli casu uplne inak... pisala som denne cca 8 hodin, mala som komplet zahranicnu literaturu, cize vsetko prekladat. Trvalo mi to mozno mesiac...
Bakalarku som mala napisanu za menej, ale tu som mala predpripravenu uz ako postupovku a len som to rozpisala... zvladnes to uplne v pohode
Všetko zlé je na niečo dobré 😁 Ja si spomínam, že som ju napísala dosť v predstihu, zaniesla vedúcej, tá mi dala čo mám ešte doplniť/prerobiť atď. Spravila som, zaniesla.. a kedže bol čas, tak znova mi dala pripomienky, ale také, že vlastne som sa vrátila k +- pôvodnej verzii, ktorú som jej odovzdala ako prvú 🤦♀️😁 .. Kdežto tí čo u tej istej vedúcej odovzdali neskôr ako ja nemali takéto v konečnom dôsledku nezmyselné vracačky, opravovačky, proste to mali na pohodu lebo už nebol čas 😁 Tým ti neradím, aby si si dávala schválne načas. Len také na odľahčenie, že všeličo sa stáva 🙂 Nestresuj sa tým, 2-3 mes je podľa mňa primerané obdobie a určite si na teba čas nájde. Možno ju napíšeš aj rýchlejšie ako očakávaš. Veľa šťastia pri skúškach a potom aj pri bakalárke 🍀
Ďakujem krásne za povzbudenie🩷. My sme sa už stretli a teda dohodli sme sa ako si predstavuje jednotlivé body čo v nich ma byt, takže tam ako keby osnovu mám, pozerala som si iné práce s podobnou témou, a nejaké materiály takže dúfam to pôjde 😁najhoršie je ako vždy začať, keď píšem nejaké práce musím aspoň čosi napísať každý deň, nedokážem niečo písať dať si na týždeň pauzu a zas sa k tomu vrátiť.
Ja som pisala 5stran/den, nerada stracam cas zbytocnostami, a taketo prace v case internetu su ako zadarmo. 😅
Napísať bakalárku so solídnym prieskumom sa dá aj za 3 - 4 dní. Samozrejme s výborným hodnotením 🙂 Len sa tomu treba venovať a mať prehľad o tej téme.
Mne sa zmenil školitel 3 týždne pred odovzdaním ktorí somnou nekomunikoval potom si nás prebrala druha profesorka. Mala som aj malú zhodu a obhájila som na C. 😁
No stress, diplomku som zbuchla za 2 mesiace, bakalárku za necelé 4 týždne 😁 a to som asi najviac napísala za týždeň intenzívneho písania
Ja som nieco cez 50 stran napisala za 4 dni pred odovzdanim a to som pisala este ktomu do nej okrem odbornej aj prakticku cast a zhotovovala ktomu sprievodny objekt ...takze da sa to ak si to clovek vie dobre rozlozit s predstavit v hlave
Vieš čo písať? Ak áno, zbuchla by som ju aj za týždeň. 😁
Jasné že sa dá, ja som moju písala reálne 2 dva týždne, ale zase ja som o svojej téme mala veľa nacitane už vopred. Narodilo sa mi bábätko takže som sa nevedela veľmi sústrediť, bola som unavená, odkladala som písanie na poslednú chvíľu. Malý mal pol roka keď som ju odovzdávala. Vedela som sa sústrediť iba v noci keď malý spal a zvykla som písať 5-6 hodín, až do rána každý víkend. Písanie nebolo také náročné, ale to editovanie aby to dávalo hlavu aj pätu zabralo veľa času. Doteraz mi je ľúto že som nemala na to viac času lebo ma to bavilo, ale boli dôležitejšie veci. Dostala som od oponenta B ale obhajené na A.
Výskum zaberie najviac. Napíšeš kľudne za mesiac. Zavisí, koľko úloh a prác budeš musieť ešte popritom poodovzdávať.
Hlavne si hneď na začiatku nastav formátovanie. Ak by si to urobila na konci, tak sa ti to všetko rozhádže a máš prácu na ďalší týždeň
Samozrejme! Absolútne bez problémov.. 🙂 ja som písala diplomovku necelý mesiac 😆 síce nemám žiadnu technickú školu ani právo či medicínu, no diplomovku aj tak samozrejme písať trebalo 🙂
Dala som ju za týždeň 😂 ale aj vyzerala akoby som ju robila týždeň 😂 každopádne všetko sa dá
@trisha_r hahah😂😂 moja bude asi podobne, každopádne dôležité je to obhájiť, nepotrebujem A 😁
Dolezite je vybrat dobreho skolitela, ktoremu nebude nikto oponovat😂
Za tyzden, ved to je iba 30 stran a nema to este vyskum. Za mna lahucke, zalezi co studujes
Bakalarka sa da mapisat aj za tyzden
Jasné ja som ju mala tak za 3 mesiace. Ale písala som ju skôr aby som na skúškach mala od nej pokoj. To dáš. Hlavne veľmi veľa literatúry treba. Pamätám si že na stranu minimálne zdroj 3 autorov . Takže mňa toto prekvapilo koľko musím mať zdrojov a porovnávať z každej strany pre a proti danú problematiku. Držím prsty. 🍀
Samozrejme, písala som 2 týždne čisto teóriu, medzitým som mala vonku dotazník a ten som spracovala za deň + deň na odporúčania do praxe ,záver a zoznam použitej literatúry. Vtedy som mala 1,5 ročného syna, domácnosť a do školy som odchádzala 2 hodiny s tým že to tam bola 2-3x do týždňa. Všetko sa dá 😊
Presne, to som si hovorila aj ja. Urobiť školu a je jedno aká známka. A presne tak to aj je ,že každému je šumafuk známka na diplome. Keď zamestnávateľ uvidí,že si lama, je jedno či si mal červený diplom 😂😂😂
Myslím, že áno, že to stihneš. Myslí aj na konečnú úpravu s časom.

Fakt si už nespomeniem koľko som písala tú svoju, ale za mňa za 2-3 mesiace bakalárka v pohode 🙂