Dá sa za tri mesiace naučiť na prijímačky na medicínu?
Zdravim.
Je tu niekto, kto ma osobnu skusenost s pripravou na prijimacky na LFUK BA? Da sa tych 3000 otazok naucit za 3 mesiace?
Ak sa vies dobre biflit, tak to môžeš zvladnut
Niektore otazky mozno ano, ale ako chces zvladnut narocne vypocty z chemie? To by si sa musela extremne biflit a celit konkurencii studentov, ktori sa na prijimacky pripravuju rok, dva, nie 3 mesiace...neviem, preco si si to nechal/a na poslednu chvilu
to by si sa musela naucit 34 otazok za den cca
zalezi co uz vies... ci treba ti iba otazky nabiflit, a zakaldy mas, alebo si uplny novacik :D
Naučiť? Človek si nezmysli, že ide študovať medicínu tri mesiace vopred....takú lekárku nechceme, sorry 🙃🙂
ak maturujes v maji z chemie a biologie a tie predmety ti idu vyborne tak si este kup pristup k videam na youtube najma pre chemiu priklady a uc sa denne aspon 6 hodin tie otazky a uvidis
Vsetko sa da.. ak si nadmieru nadany student s vysokym IQ a so zalubou prave v chemii,biologii... 🙂
Neverila by som, že sa dá, keby som nebola svedkom toho, ako to zvládol môj švagor 😄 Začal sa učiť na prijímačky s tým, že chce skúsiť až tie nasledujúci rok, nie tie, ktoré boli o 3 alebo 4 mesiace. Učil sa fakt veľmi veľa a nakoniec si povedal, že ide skúsiť aj tie skoršie, no nerátal s tým, že ho vezmú, chcel si ich len vyskúšať akoby nanečisto, že ako prebiehajú a tak. A spravil ich, šikovník jeden 😊
Ja som sa rozhodla pre medicínu niekedy začiatkom decembra v maturitnom ročníku. Predtým ma skôr lákalo učiteľstvo, takže nič ohľadne zdravotníctva. Išla som maturovať z biológie (z chémie nie, tú som sa dokonca nikdy neučila tak, že by som to raz mala potrebovať). Ešte podotýkam, chodila som na maďarský gympel. Čiže v januári som vypozicala všetky učebnice chémie a biológie v slovenčine 1-4.rocnik, naučila som sa to aj po slovensky (napr pre mňa výrazy ako píštala atď boli nové, o chemickom nazvosloví ani nehovorím), plus dom kúpila tých 3000 otázok na LFUK. Popri príprave na maturitu som sa učila aj otázky, aj výpočty.
Veľakrát som sa učila do polnoci, do jednej.
Mala som šťastie, maturity sme mali medzi prvými a tak som následne mala ešte plne 2 týždne pred prijimackami, kedy som mohla biflit otázky.
Nehovorím, že som napísala prijímačky najlepšie, ale bola som nad čiarou. A obstála som aj štúdium následne.
Čiže určite sa dá za 3 mesiace sa pripraviť, ak máš dobrú pamäť, a ak sa učíš v slovenčine, tak minimálne máš náskok predomnou.
je dolezite aj rozumiet ucivu, cize zaklad z biologie aj chemie treba...napr. maturita z toho tak...ale ano, ja si myslim, ze da sa naucit tych 3000 otazok, ja odporucam kupit si dve totozne podklady, alebo odkupit jedny ktore uz niekto vyfarbil/vyznacil len spravne odpovede/ a ucit sa len tie ....vyslovene si vsimat a fixovat znenia viet ktore su tie spravne ...a potom asi tak mesiac pred skuskami som si ja osobne robila uz testy ze som si povyberala z jednotlivych casti tych tusim 100+100 otazok a na vysledky, nech viem na com som....pre stredoskolaka sa to zda vela, ale ten mozog si potom zvykne na VS...samozrejme, nie u kazdeho, ale u vacsiny ano....pri studiu ide hlavne o zodpovedny pristup a ucit sa dennodenne priebezne, nie az v skuskovom
Všetko sa dá, len nie každému a nie vždy. Treba sa sústrediť na cieľ a nepoľaviť. Zvolila by som stratégiu naučiť sa čo je ľahšie čím skôr a zvyšok času venovať tomu zložitejšiemu. Veľa zdaru!
Nie, nedá sa.
Povzbudim ta.nasa studentka chcela ist studovat IT a tak si dala aj v maturitnom rocniku matiku, informatiku.v januari sa zrazu rozhodla, ze chce ist na medicinu.nemala ani seminar z bioly a chemie, nic.zacala sa ucit a urobila primacky medzi najlepsimi.uz je tretiacka a zvlada to.drzim palce!
Ako to dopadlo?
@lilka5555 792 bodov z 800, prijata.
🤩👍🏻
gratulujem🙂
Ty máš teda hlavu, super 😊👍
Super. Išla si z gympla?🙂
@simik22 horsi su lekari nz sukronmych skolach, kde prejdu skuskami, lebo platia za skolu a na skusky sa ucia s mamickou...aj taki su ..takych naozaj nechceme...realny priklad z prahy
@lilka5555 ked niekto urobi skolu s tym, ze ju urobi len kvoli to, ze plati a na skusky sa musi ucit s rodicom, tak na tej skole na co hladat...vs je o samostatnosti a o tom, ze robim skusky, lebo mam vedomosti a nie lebo platim...
@lilka5555 Jasne, ze ano, inak by som to za tri mesiace nedala… a mozno aj vobec.

Veľa zdaru. Bežne sa to študenti učia mesiace popri škole. Nehladaj tu radu,začni sa učiť. Každá minúta k dobru.