Dcéra tesne pred štátnicami neurobila skúšku a nemôže ísť na štátnice

kristy2727
9. máj 2022

Sko by ste zareagovali, ak by dcéra tesne pred statnicami neurobila skúšku tým pádom sa nemôže zúčastniť štátnic a už ani nechce pokračovať v štúdiu

zmrzlinka2021
9. máj 2022

@kristy2727 Komunikovala by som s nou a povzbudila ju a hlavne stala pri nej.

lucyluska
9. máj 2022

@kristy2727 ahoj, tak je sklamaná...daj jej čas, nech sa jej trošku emócie pozbieraju. Určite ju povzbudzuj, že je šikovná....aby si jej dala odvahu. A že predsa za nič hrozné nestalo, boli to ťažké časy teraz a že nato má 🌟 a že ju ľúbiš ❤️

loginexistuje
9. máj 2022

Stoj pri nej a podpor ju toto je len vyzva co treba zvladnut porozmyslajte nad moznostami nech sa poradi na studijnom zopakuje skusku statnicu rocnik riesenie sa najde

simsalabim
9. máj 2022

@kristy2727 snazila by som sa ju presvedcit, ze je to skoda sa vzdat takto pred cielom. Ono to je naozaj skoda. Povzbud ju, nech sa nevzdava. Ved uz jej chyba len krocik.

vso10
9. máj 2022

Povzbuď ju, potrebuje psychickú oporu, musí byť zničená... ak to nebol jej 3tí pokus, nech skúsi dohodnúť ešte nejaký termín skúšky (ak je ešte čas), a ak by aj minula všetky 3 pokusy (riadny a 2 opravné), niekedy sú vyučujúci ochotní prižmúriť očko a pustiť ešte na 4tý pokus, nie všetci, je to skôr výnimka, ale z počutia poznám také prípady, osobne nemám skúsenosť... skús ju podporiť, ak by aj nedokončila teraz, predĺži si štúdium o rok a dá to o rok 🙂 síce si zaplatí ten rok (môžeš jej ponúknuť finančnú pomoc, školy majú rozdielnu sumu, no na UK to je 1000€/rok, čo je pomerne dosť pre študenta), bola by veľká škoda zanechať štúdium krôčik pred koncom.

vso10
9. máj 2022

hlavne nekrič, nevyčítaj. ju to určite s*rie viac ako Teba, pokiaľ jej na tom štúdiu záleží...

euka210
9. máj 2022

@kristy2727 ved tusim v auguste je opravny termin aj na statnice, nie? Uz ked sa tolko rokov "trapila" tak to predsa nenecha kvoli jednej skuske.
Podporit ju.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bennn
14. máj 2022

jasne je opravny termin na štatnice... skušku ma tiež na viac pokusov... Ked neda a nepustia ju dalej kvoli jednemu predmetu, tak no bude si musiet zaplatit 1000€ asi, pouznavat si spravene predmety a ma cely rok vlastne studia navyse, zatial moze pracovat, zarabat a bude mat spravit len tu skusku... akurat ak bude mat dalši ročnik, tak už bude mať inú tému zaverečnej práce myslím... Ale aj tak je to pomoc, lebo dokument už ma spracovany a len začne o inej téme, takže to pojde lahšie..

Ved ale ako to je... čo si pamätám, tak najprv sme dokončili semester, potom sme odovzdali zaverečnu pracu, potom bola obhajoba, a potom boli štátnice. ... predpokladam, že nestihla spraviť tu skušku v termine, kedy sa môže zúčastniť na štátniciach... čiže pojde v auguste.

janage
15. máj 2022

@kristy2727 podľa dôvodu. Ak neurobila lebo na to kašľala, bola lajdák, asi by som mala najprv "komentár" Potom sa snažila nájsť riešenie spolu s ňou.
Ak mala zodpovedný prístup tak jednoznačne žiadne výčitky, povzbudenie, pomoc. Stávajú sa aj také veci.
V oboch prípadoch nevzdať sa a školu dokončiť.