icon

Dochádzka na vysokej škole: Je prísna všade?

majkaalexia
19. sep 2024

Dobrý deň na vš naozaj na všetkým školách to funguje len že len 2 absencie a keď máte viac nepustia vás ku skúške a teda ste vyhodený zo školy?

sisa_s
19. sep 2024

Kazda skola a kazdy predmet ma svoje pravidla, my sme napr.mali povolenu na kazdom predmete max.1-2 absencie za cely semester, niektore cvicenia s povinnou nahradou atd...neviem, preco sa tak cudujes, skola nie je holubnik

luliu
19. sep 2024

Absencia sa dá väčšinou nahradiť

hnedovlaska1234
19. sep 2024

My tiež tak. My máme väčšinou na seminároch povolené tiež len dve absencie. Tá prvá ich nezaujíma a tá druhá musí byť už od lekára. Ale niekde im je to jedno a môžeš proste chýbať dvakrát. Neviem ako je to so skúškami…viem,že raz moja spolužiačka mala 3 absencie a bála sa,že ju nepustí ku skúške ale nakoniec sa dalo dohodnúť s vyučujúcim😄

nacomeno2
19. sep 2024

@majkaalexia ono to má každý vyučujúci inak. Ale napr nám vlani ako štvrtákom už nikto dochádzku ani nekontroloval

janai1
Odpoveď bola odstránená
majkaalexia
autor
19. sep 2024

@janai1 a keď máš to ospravedlnene od lekára ?

janai1
Odpoveď bola odstránená
majkaalexia
autor
19. sep 2024

@janai1 fuhaaa začínam sa obávať keďže bývam často chorá a určite budem mat viac ako 2 absencie

janai1
Odpoveď bola odstránená
majkaalexia
autor
19. sep 2024

@janai1 áno povedali ze 2 obsencie viac nee

janai1
Odpoveď bola odstránená
barka1
19. sep 2024

@majkaalexia semester trvá kolko? 12-13 tyzdnov? 2 absencie su až-až. Dlhodoba choroba či zranenie sa daju riesit individualne.

petracandle
19. sep 2024

@majkaalexia je to individuálne. My sme mali na vš povinné aj prednášky a tiež nám povedali, že max 2 absencie inak nás nepustia ku skúške. Ja som sa veľmi stresovala lebo som bývala často chorá, ale nakoniec som za 5 rokov chorá ani nebola 😄 okrem jedného razu- vtedy som vymeškala skoro mesiac! A vieš čo, vyučujúci s tým nemali vôbec problém. Síce áno, oficiálne len 2 absencie ale ja som bola reálne chorá a oni ma poznali a vedeli, že patrím k skvelým študentom a teda naozaj nemôžem a nemali s tým najmenší problém. Na druhej strane spolužiačka, ktorá len blicovala a potom ju stretli v OC tak ju naozaj nepustili ku skúške.

majkaalexia
autor
19. sep 2024

@petracandle práve preto sa obávam tiež lebo bývam tiež často chorá

ssimusska
19. sep 2024

@majkaalexia každá škola to má inak a každý vyučujúci to má inak. Napr. V Ls na jednom predmete bola len 1 absencia povolená bezdôvodne, ja som mala 4, dodala som papier od lekára a nič sa ďalej neriešilo. Na inej hodine mi dala profesorka vypracovať náhradné zadanie za absencie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
vkatush
20. sep 2024

My sme mali 2 absencie, bez možnosti náhrady.
Máš 3, neprešla si predmetom.
Nikoho nezaujíma, kde si bola, čo si robila. Kým nie si v nemocnici, nikoho netrápilo. Dokonca kamoška mala kiahne, nesmela ísť do školy 3 týždne, vedenie školy jej povedalo, že síce je to infekčné, ale ona nie je hospitalizovaná, netrápi ich to 🙃
(Našťastie žiadne iné absencie nemala a ten tretí týždeň vyšiel akurat nejaké sviatky alebo čo a neučilo sa, inak by opakovala ročník).

lasona
20. sep 2024

Tiež sme mali iba 2 absencie.

lienka.7
20. sep 2024

@majkaalexia VS nie je holubnik, ze si tam chodíš ako sa ti zachce. A ano, väčšinou môžeš chýbať iba 2x, zvyšok musíš mat ospravedlnenku.

majkaalexia
autor
23. sep 2024

@petracandle takže vyhodili ju až po skončení zs ?