Dochádzka na vysokej škole: Je prísna všade?
Dobrý deň na vš naozaj na všetkým školách to funguje len že len 2 absencie a keď máte viac nepustia vás ku skúške a teda ste vyhodený zo školy?
Absencia sa dá väčšinou nahradiť
My tiež tak. My máme väčšinou na seminároch povolené tiež len dve absencie. Tá prvá ich nezaujíma a tá druhá musí byť už od lekára. Ale niekde im je to jedno a môžeš proste chýbať dvakrát. Neviem ako je to so skúškami…viem,že raz moja spolužiačka mala 3 absencie a bála sa,že ju nepustí ku skúške ale nakoniec sa dalo dohodnúť s vyučujúcim😄
@majkaalexia ono to má každý vyučujúci inak. Ale napr nám vlani ako štvrtákom už nikto dochádzku ani nekontroloval
@janai1 a keď máš to ospravedlnene od lekára ?
@janai1 fuhaaa začínam sa obávať keďže bývam často chorá a určite budem mat viac ako 2 absencie
@janai1 áno povedali ze 2 obsencie viac nee
@majkaalexia semester trvá kolko? 12-13 tyzdnov? 2 absencie su až-až. Dlhodoba choroba či zranenie sa daju riesit individualne.
@majkaalexia je to individuálne. My sme mali na vš povinné aj prednášky a tiež nám povedali, že max 2 absencie inak nás nepustia ku skúške. Ja som sa veľmi stresovala lebo som bývala často chorá, ale nakoniec som za 5 rokov chorá ani nebola 😄 okrem jedného razu- vtedy som vymeškala skoro mesiac! A vieš čo, vyučujúci s tým nemali vôbec problém. Síce áno, oficiálne len 2 absencie ale ja som bola reálne chorá a oni ma poznali a vedeli, že patrím k skvelým študentom a teda naozaj nemôžem a nemali s tým najmenší problém. Na druhej strane spolužiačka, ktorá len blicovala a potom ju stretli v OC tak ju naozaj nepustili ku skúške.
@petracandle práve preto sa obávam tiež lebo bývam tiež často chorá
@majkaalexia každá škola to má inak a každý vyučujúci to má inak. Napr. V Ls na jednom predmete bola len 1 absencia povolená bezdôvodne, ja som mala 4, dodala som papier od lekára a nič sa ďalej neriešilo. Na inej hodine mi dala profesorka vypracovať náhradné zadanie za absencie.
My sme mali 2 absencie, bez možnosti náhrady.
Máš 3, neprešla si predmetom.
Nikoho nezaujíma, kde si bola, čo si robila. Kým nie si v nemocnici, nikoho netrápilo. Dokonca kamoška mala kiahne, nesmela ísť do školy 3 týždne, vedenie školy jej povedalo, že síce je to infekčné, ale ona nie je hospitalizovaná, netrápi ich to 🙃
(Našťastie žiadne iné absencie nemala a ten tretí týždeň vyšiel akurat nejaké sviatky alebo čo a neučilo sa, inak by opakovala ročník).
Tiež sme mali iba 2 absencie.
@majkaalexia VS nie je holubnik, ze si tam chodíš ako sa ti zachce. A ano, väčšinou môžeš chýbať iba 2x, zvyšok musíš mat ospravedlnenku.
@petracandle takže vyhodili ju až po skončení zs ?

Kazda skola a kazdy predmet ma svoje pravidla, my sme napr.mali povolenu na kazdom predmete max.1-2 absencie za cely semester, niektore cvicenia s povinnou nahradou atd...neviem, preco sa tak cudujes, skola nie je holubnik