icon

PN a vysoká škola

15. júl 2023

Zdravím vás, chcela by som sa opýtať. Syna čaká chirurgický zákrok na kolene a nejakú dobu nebude môcť do práce. Študuje ale externé vysokú školu a po operácii by tam mal zas začať chodiť keďže začne školský rok. Moja otázka znie, či napriek práceneschopnosti bude môcť školu navštevovať nakoľko tam väčšinou len sedia a počúvajú prednášky. Netrpí žiadnou nakazlivou chorobou preto sa pýtam či pri tomto druhu PN môže školu navštevovať aj napriek absencii v práci nakoľko nebude schopný tam celý deň behať.

sweet20
•
15. júl 2023

ja som to tak mala.. neviem na akej skole je ale a ucitelmi sa da dohodnut

lasona
•
15. júl 2023

Ak je zamestnany a ma PN, to znamená ze musí dodržiavať liečebný režim a môže mu prísť kedykoľvek kontrola zo sociálky. Môže ísť von len v čase vychadzok

autor
•
15. júl 2023

@sweet20 študuje humanitné vedy. To by ma veľmi potešilo a aj jeho ak by to bolo možné. Predsa len v práci sú iné podmienky ako v škole kde len sedia

sweet20
•
15. júl 2023

ja som sa s ucitelmi dohodla a mala som online.. takze neviem.. vzdelavala som sa niekolko dni doma

martinkatinka
•
15. júl 2023

Pocas PN bude mat vychadzky. Ak to stihne pocas vychadzok, moze. Mimo vychadzok nie, musi dodrziavat liecebny rezim.

sweet20
•
15. júl 2023

ja som myslela, ze na akej skole je.. nazov skoly..

januska12323
•
15. júl 2023

Školu nezaujíma či je na PN ale sociálnu poisťovňu to zaujímať bude ak nebude dodržiavať liečebný režim.

misana84
•
15. júl 2023

Ak pracuje a je na PN musí byt doma v prípade kontroly. Tu nejde o to či zvládne štúdium ale, že má byt doma…

maciatkolulu
•
Odpoveď bola odstránená
•
kacena4
•
15. júl 2023

staci v skole poziadat o statut ziaka so zdravotnym znevyhodnenim a skola mu umozni individualne studium. ja som tak fungovala externe po opetacii chrbtice. nemusi na prednášky a skusky si dohodne individualne. pocas pn nemoze chodit pravidelne do skoly ma liecebny resim a vychadzky nedostane