Doplňujúce pedagogické štúdium (pre odbor sociálna práca)

petrafit
14. jún 2022

Zdravím rada by som sa informovala ohľadne uplatnenia sa, čo sa týka absolventov doplňujúceho pedagogického štúdia (pre odb. sociálna práca).
Kde sa dá uplatniť po nadobudnutí pedagogickej spôsobilosti v tomto obore? Má niekto nejaké skúsenosti z praxe? Dá sa zamestnať aj ako učiteľ nejakých príbuzných predmetov? V akej platovej triede je zaradený absovent s takýmto vzdelaním? (t.j. Mgr. sociálna práca + doplňujúce pedagogické štúdium pre odb. sociálna práca).
Ďakujem za infošky a usmernenie.

dori2
14. jún 2022

@petrafit v mojom okoli s tymto vzdelanim ludia robia asistentov ucitelov na beznych Zs

nafka0483
14. jún 2022

@petrafit Z akych predmetov mas statnice?

slniecko1992
14. jún 2022

keď absolvuješ doplňujúce pedagogické štúdium, môžeš učiť na strednej odbornej škole predmety ako metódy sociálnej práce, sociológia, sociálno-právna ochrana a podobne

aaadkaaa
14. jún 2022

@petrafit mozes robit asistenta ucitela, avsak ten ma zaplatene iba bc vzdelanie. Alebo mozes ucit na pedag.skolach predmety soc.zamerania. prip.so soc.pracou (podla toho, kedy si zacala studovat) mozes robit aj soc.pedagoga

petrafit
autor
15. jún 2022

@slniecko1992 Ďakujem za info, čiže jedine stredná škola s týmto zameraním, VŠ asi nie, že?

petrafit
autor
15. jún 2022

@aaadkaaa Vďaka za info, no ja som VŠ skončila 2005, mám vyše 11r. praxe a teraz uvažujem nad nejakým vzdelávaním v pedag.prostredí. Bavila by ma psychológia, ale bohužiaľ z nej štátnice nemám, čiže dumem, že so sociálnou prácou kam ma zoberú a či to má zmysel, kedže veľa tých škôl zasa nie je.

petrafit
autor
15. jún 2022

@dori2 Asi si ale robili pedag. min. pre toto zameranie, teda pedag.asistenta, nie? Lebo je zvlášť pre pedag. asistenta, zvlášť pre predprimárne a 1st.ZŠ a potom DPŠ pre neučiteľské odbory (napr. psychola, SJ, AJ, no a mne sa jedná o sociálnu prácu)

aaadkaaa
15. jún 2022

@petrafit no veru vela ich nie je, ja mam tiez presne toto vzdelanie a robila som asistentku a teraz robim soc.pedagoga, ale na to nepotrebujes ani dps, staci ti diplom zo soc.prace 🙂 ale zase ked mas dps a zapacilo by sa ti ucenie, mozes si urobit rozsirujuce studium hocijaky predmet, trva to dalsie 2 roky a mozes kvalifikovane ucit

dori2
15. jún 2022

@petrafit neviem presne ktore, ale viem ze kompetencie aj tak maju slabe

petrafit
autor
15. jún 2022

@aaadkaaa Práveže som chcela tú psychológiu a nemôžem, môžeš DPS iba z predmetov z ktorých máš štátnicu. No a našla som také v Prešove, len neviem, kde to použije človek. Lebo psychola by sa dala učiť i na pegečke i na zdravotnej škole, aj na gymnáziu napr., no sociálna práca- neviem. Preto ma to zaujíma, či majú skúsenosti s týmto odborom s pedagogickou kompetenciou. Na konkrétnych školách, alebo predmetoch, alebo i mimo pôsobenia na škole.

aaadkaaa
15. jún 2022

@petrafit ano, ale ked uz budes mat dps, tak potom si mozes urobit rozsirujuce studium. Ale ci sa da rozsirujuce psychologie, to ti neviem povedat. Ale to az ked budes mat dps. Len cisto s dps mozes ucit len to, co som napisala. Na zs uplatnenie nemas, iba ako asistent. Na ss na tych pedagogickych socialne odbory, inde asi take odbory nie su.

petrafit
autor
15. jún 2022

@aaadkaaa Jeminé, to už troška veľa štúdia na ten učiteľský plat by mi asi prišlo 🙂. Rozširujúce je už moc rozšírené na mňa 🙂, už potom by som rovno na univerzitu 3veku išla asi. Skôr čosi zúžené by som brala🙈

aaadkaaa
15. jún 2022

@petrafit no to mas veru pravdu😀hlavne s tym platom.

nafka0483
15. jún 2022

@petrafit Z akych predmetov mas teda statnice? Lebo s DPS mozes ucit presne tie predmety

petrafit
autor
17. jún 2022

@nafka0483 metódy soc. práce, teória soc.práce, sociálna politika

nafka0483
17. jún 2022

@petrafit Tak tieto predmety by si mohla ucit ked si urobis DPS.
DPS ta opravnuje vyucovat to, z coho mas statne skusky.

hoohoo
18. jún 2022

@aaadkaaa fíha, toto som nevedela

hoohoo
18. jún 2022

@petrafit ahoj, a kde si budete robiť, v Ba? Tiež bad tým uvažujem, super otázka, presne toto všetko som chcela zistiť 🙏🏼😊mrzí ma, zevraj už neprispievaju na to štúdium, ešte minulý rok ano🙈🙈som to nevyuzila☹️😰😰😥

petrafit
autor
19. jún 2022

V Prešove.

petrafit
autor
19. jún 2022

@hoohoo A Kto na to prispieval?

petrafit
autor
19. jún 2022

@nafka0483 Veď jaska, ale ide o to, kde vlastne, SŚ-ktorá? VŠ-ktorá? Aká platová trieda a pod..

petrafit
autor
19. jún 2022

@aaadkaaa Ešte sa ťa opýtam na kompetencie sociálneho pedagóga, ako funguješ, čo sa očakáva? Lebo asi každá škola to má inak, ale teda z praxe ma zaujíma, ako to máš?

petrafit
autor
19. jún 2022

@aaadkaaa A prečo podľa toho, kedy som začala študovať?

nafka0483
19. jún 2022

@petrafit Mozes na ZS, SS ak tam vyucuju taketo predmety. Na VS ak mam spravne info by si musela studovat ako doktorandka, vtedy ucis ako odborny asistent.

nafka0483
19. jún 2022

@petrafit Tabulky s platovym zaradenim si vies vygooglit, tie nemam v hlave.

aaadkaaa
19. jún 2022

@petrafit pretoze podla novely zakona o odb.a ped.zamestnancoch sa vyzaduje na poziciu soc.pedagoga studium soc.pedagogiky od r.2019, dovtedy staci aj soc.praca. vies co, presne, kazda skola to ma inak. U nas som vlastne ja prvy soc.pedagog a tak to malo vyhodu, ze som si to mohla "zariadit" podla seba. Ale skontaktovala som sa s inymi soc.pedagogmi, mali sme aj nejake online stretnutia a tak som zacala fungovat. Je to praca s problem.detmi, ak nieco vyvedu v skole, alebo ak maju nejake problemy (mame aj psychologa, ale pri dnesnej mladezi je jeden clovek malo), praca s rodinou deti, robim pohovory s rodicmi, ked su nejake problemy. Alebo chodim do rodin, hlavne romskych, ked sa nevie skola s nimi nijak spojit a treba riesit. Niekde maju v kompetencii aj komunikaciu s upsvarom, ale u nas ma poverenie uz roky vych.poradkyna, takze so socialkou som ja osobne nekomunikovala. A ked treba a stiham, tak aj "doucujem" deti ako asistentka, roky som tam robila asistentku najskor, tak mi to tak nejak ostalo a tie deti to potrebuju, ale prioritne som sa zamerala na deti zo soc.znevyhodneneho prostredia, teda viac-menej romov.

aaadkaaa
19. jún 2022

@petrafit a teda pisanje sprav, svvp plano pre szp deti, komunikacia a aj doprovod do cpppap, pretoze predsa len "moje" deti a ich rodiny su, co sa tohto tyka, casto bezradne a bez pomoci si tazko poradia.

hoohoo
19. jún 2022

@petrafit však MŠ SR alikvot čiastku min. rok tuším ešte

petrafit
autor
20. jún 2022

@aaadkaaa Ďakujem veľmi za infošky z praxe, aj za ochotu. Držím palce v tejto neľahkej dobe. Vďaka moc.

michalvalko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz