icon

Existuje externé štúdium zdravotná sestra alebo praktická asistentka?

lemur11
20. júl 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať či existuje externé štúdium večerné na bakalára zdravotná sestra lebo viem že na praktickú asistentku sú dva roky ktoré končia maturitou externé štúdium ale ako je to s vysokou školou Lebo som zatiaľ našla iba všetko ohľadom denného štúdia ja by som chcela externé Ak by to bolo možné alebo diplomovanu sestru

janka95
31. aug 2021

Ja som skončila praktickú sestru 2r . našla si prácu v nemocnici a idem na vš osetrovatelstvo denná kombinovana forma popri práci. Tiež som Zvedavá jak to budem zvládať ešte aj popri domácnosti a dieťati. Snáď to pôjde ;)

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
esmet
1. sep 2021

@bigfree super,gratulujem, môžme potom popísať aj súkromne keby si niečo potrebovala. Ja budem chodiť štvrtky, piatky.

lenka1989
19. okt 2021

@janka95 ahoj a v nemocnici čo robíš ? Zamestnala si sa ako čo ? Ja študujem praktickú sestru ale neviem či neskoncim mna odradzuje tá ranná hygiena na to žalúdok nemám

kvetinka75
20. okt 2021

ja tiež študujem praktickú sestru, tiež nemusím tú rannú hygienu. Budem si hľadať niečo v ambulancii alebo na takom oddelení, kde nie je tej hygieny toľko. Ešte zvažujem externé štúdium Bc. Na externé treba mať SZŠ. Ale už mám okolo 40ky a nejako energie ubúda aj na to štúdium.

janka95
20. okt 2021

@lenka1989 ahoj na gynekologii. S tým sa budes stretávať myslím že si na to budeš musieť zvyknúť =D rany,krv,mocove per. Katetre . Podľa mňa si zvykneš aj ty. Len celý život budeš robiť takú prácu tak musíš vedieť či ťa to naplna alebo nie . Mňa moja práca baví 🙂

janka95
20. okt 2021

@kvetinka75 nikdy nie je neskoro ak tá to baví. Ja mám kamarátku spolužiačku 47r ma t7ez sme skončili ps a šla so mnou aj na BC teraz Sme začali. Keď skončí akurát oslávi 50ku. Deti ma veľké chlap na týždňovky chodí . Ma teraz cas na ucenie viac ako ja popri všetkom čo mám doma =D

kvetinka75
21. okt 2021

@janka95 neskoro nie je, ale ja mám zložitú situáciu aj doma. Nemám vytvorené podmienky. Ja nemám hlavný pracovný pomer v zdravotníctve a tým pádom toľko voľna, aby som mohla chodiť na prax. Meniť to teraz nechcem, lebo riešim ešte iné závažné rodinné a osobné veci, ktoré mi to komplikujú. A druhá vec sú peniaze. Momentálne splácame úver a nezostáva mi na štúdium.

tinka_9
30. dec 2021

@kvetinka75 a viete sa zamestnať napríklad v nejakej ambulancii aj ako praktická sestra?Ďakujem

tinka_9
30. dec 2021

@janka95 prosím ťa večerné externé si mala koľkokrát do týždňa ako praktická sestra?Dá sa to zvládnuť popri práci?

janka95
31. dec 2021

@tinka_9 ahoj áno určite dá. Teraz si kolegynka sanitarka robí praktickú sestru popri práci 🙂 štvrtok piatok som chodila a druhá trieda pondelok, utorok. Ak si nemohla napríklad rakusanky opatrovatelky boli 2 týždne preč potom si spojili dva dni praxe. 🙂 takže smelo do toho ak tá to baví

derdia
31. dec 2021

@qqqqqqqqq diplomovana sa da studovat aj v nr na strednej zdravotnickej skole 3rocka denna

kvetinka75
1. jan 2022

@tinka_9 ano,

kvetinka75
1. jan 2022

@tinka_9 baby ktore koncili pracuju u obvodakov, zubar, ambulancie. Ved nie vsetci absolventi SS idu do nemocnic

hesloveslo
1. jan 2022

Ahojte ak chcete studovat osetrovatelstvo externe skuste cechy. Obi to sice maju ako asistent osetrovatelstva ale je to normalne ako sestra. Skolne sa da zvladnut alebo vyssia odborna skola vo Vsetine

miss_shy
3. jan 2022

Ahojte je tu niekto kto studuje v ruzomberku prakticku sestru prosim?

bigfree
3. jan 2022

@hesloveslo A v čom je tá výhoda externého štúdia v ČR?

hesloveslo
3. jan 2022

@bigfree lacne studium da sa to popri zamestnani a cesi maju celkovo iny pristup. Navyse chodis iba raz za 14 dni

bigfree
4. jan 2022

@hesloveslo A ako robíš prax? Ja som prváčka na večernom štúdiu praktická sestra a my mávame každú stredu a vo štvrtok od 7.00 do 11:30 prax v nemocnici. Potom poobede máme školu aj v stredu aj vo štvrtok.

hesloveslo
10. jan 2022

@bigfree oni prax majú riešení tak ze ty si vybavíš v nemocnici ze tam môžeš chodiť ale aj nemusíš kamoške vypísali papiere a nikto sa nepýtal ci bola ci nie

ksenzy1
7. feb 2022

@hesloveslo Dobry den,v CR ide o ake studium prosim ? Normalne s titulom Bc.? Dakujem za odpoved.

hesloveslo
7. feb 2022

@ksenzy1 nie je to obyčajná diplomovana sestra ale bez titulu

agnes0610
22. mar 2022

@esmet Dobrý deň, môžem sa vás spýtať chodíte na strečnianskú ? Ak áno večerné alebo denné? Ďakujem

esmet
22. mar 2022

@agnes0610 ano, večerné. Ale asi tak, že máme školu stvrtky a piatky odrána do večer. Doobeda prax v nemocnici, poobede vyučovanie v škole.

agnes0610
24. mar 2022

@esmet ďakujem za odpoveď, ešte sa chcem spýtať sa sa to zvládnuť? A viete mi povedať z čoho sú prímačky?

esmet
24. mar 2022

@agnes0610 je to v pohode, ak to viete skĺbiť s robotou. To neviem, mňa prijímačky obišli.

bigfree
25. mar 2022

@agnes0610 Ja som v prvom ročníku večerného štúdia na Strečnianskej. Prijímačky sa robili z biológie - gymnaziálne učivo "Človek". Tak ako píše "esmet", ak si viete na 2 dni v týždni vybaviť voľno v práci, tak sa to dá. Spolužiaci sú napr. už sanitári v nemocniciach, takže si vedia služby prispôsobiť. Ale niektorí napr. rovno z nočnej idú do školy, alebo zo školy rovno do nočnej. Takže to je vyčerpávajúce .... ale dá sa to.

agnes0610
28. mar 2022

@bigfree ďakujem veľmi pekne, ja nebudem mať problém sa uvoľniť na dva dni. Len dúfam, že to zvládnem už nie som najmladšia 😊. Tiež si chcem dať prihlášku na strečnianskú. No uvidíme ako zvládnem prímačky.

kvetinka75
30. mar 2022

@agnes0610 určite áno. Ja mám 46 a je nás kopu v tomto veku a zvládame to. Aj keď sa človeku niekedy nechce. Držím palce

agnes0610
30. mar 2022

@kvetinka75 ďakujem veľmi pekne, však uvidíme hádam sa aj dostanem môžem sa ešte spýtať? Viete mi povedať asi aké otázky sú otázky pri prímačkach približne . Čítala som , že bude 30 otázok kruzkovacich a 15 doplňovacie. Lebo mne povedali aby som sa si zopakovala biológiu 7 ročník . No uvidíme ešte raz ďakujem za odpoveď. A prajem pekný deň 🤗