icon

Existuje rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky v Košiciach?

luckana2
5. mar 2024

Ahojte, je tu niektorá ktorá študovala/študuje alebo ide študovať rozširujúce štúdium predprimárnej pedagogiky?
Našla som štúdium v Ružomberku.
Existuje aj niečo v Košiciach?

janastr1983
21. okt 2024

@allenaf Nejde o to ,čo to má spoločné ,ale že chcete povedať ,že vysoká v nejakom odbore a k tomu 2 ročná stredná pre ms a vychovávateľstvo plus DPŠ na vysokej a k tomu ešte rozširujúce predprimarne nie je toľko ako vysoká škola predškolská? Tak to určite sa dá porovnať už.

allenaf
22. okt 2024

@janastr1983 vysoká v nejakom odbore? Tak to teda rozdiel je, ak chcete pracovať ako kvalifikovaná učiteľka s vysokoškolským vzdelaním v úplne inom odbore, ako ste vyštudovali. Ale chápem, že ľudia sa snažia čo najľahšou cestou dostať k najvyššej platovej triede. Často sú to učiteľky, ktoré študovali "bezpečnosť práce " , alebo "manažment" " a potom nenachádzajú uplatnenie. Nechcem sa tu s nikým hádať, len si myslím, že základom pre rozširujúce štúdium v odbore učiteľstvo, je 5 rocne magisterské štúdium v odbore učiteľstvo. Niekedy to tak aj bolo, ale postupne sa od toho upustilo, školy predsa potrebujú čo najviac študentov, bez ohľadu na kvalitu.

janastr1983
22. okt 2024

@allenaf najľahšou cestou ? DPŠ získate vzdelanie na učiteľa 2.stupňa alebo strednej školy a veľa absolventov neucitelskych smerov malo aj predmety, ktoré s tým súvisia na štátniciach. Myslím že keď sa už len po DPŠ stanete učiteľom základnej a strednej školy tak sa nemôžete podľa Vás porovnávať s učiteľom v materskej škole,ktorý má vysokú skolu? Samozrejme ešte absolvuje štúdium rozširujúce predprimarne ďalšie 2roky , ktoré nie je vôbec ľahké ako tvrdíte na vysokej skole a veľa z nich má ešte pomaturitné 2 roky predprimarne , ktoré tiež dá veľa. Ja to už tiež nejdem riešiť ,nech si kazdí urobí názor.

silvika99
23. okt 2024

to ze nadavaju na pomaturitne studium 2roky externe chapem....ale ze niekto nadava aj na 5rokov VS plus DPS plus rozsirujuce uz nepochopim. to je cisto pedagogickeho vzdelania na urovni 4 rokov a to na vysokej skole.

allenaf
24. okt 2024

@silvika99 treba čítať s porozumením, ja nenadavam. Len 5 rokov studia Ing. nemá nic spolocne s ucitelstvom v MŠ, tak to jednoducho je. A nie v kazdom ucitelskom odbore je možné ísť na rozsirujuce s titulom Ing. - asi vieme prečo.

janastr1983
24. okt 2024

@allenaf Ni v každom učiteľskom odbore je mozne ist na rozširujúce s Ing. 😂však práve preto je to DPŠ

mishmash22
16. dec 2024

@allenaf zdravim, chodite teda na rozsirujuci predskolska pedagogika do snv? Mohla by som sa par otazok spytat?😅

babulka15
20. dec 2024

@mishmash22 ja chodím ak niečo potrebuješ

mishmash22
27. dec 2024

@babulka15 pisala som spravu😉

evi5888
22. jan 2025

@ujjj ahoj, začala si štúdium?
Ako je to prosím s uznaním certifikátu pre zvýšenie platovej triedy?
Lebo na školskom portáli má postrážili, že cez inštitút to nie je kvalifikované 🤷🏼‍♀️
A to som mala v pláne od septembra začať

evi5888
22. jan 2025

@anina333 cez IPV INSTITUT?

evi5888
22. jan 2025

@silvika99 ja som tento prípad len ešte neviem kde si urobím to rozširujúce štúdium pre predškolskú pedagogiku 🤷🏼‍♀️

allenaf
22. jan 2025

@evi5888 práve preto to robia od septembra v spolupráci s UNIBA, kde davate prihlášku a oni Vam vydávajú aj vysvedčenie k diplomu.

evi5888
22. jan 2025

@allenaf áno už som sa v Tom vyklikala lebo tá paní na školskom portáli má zneistila 🤦🏼‍♀️
A vy tiež študujete?

allenaf
22. jan 2025

@evi5888 Áno, ja som vlastne davala prihlášku do BA, len skoliace stredisko je SNV.

evi5888
22. jan 2025

@allenaf a teda po prvom polroku ako sa vám pozdáva?alebo si môžme kľudne aj cez správy interné napísať. Som zvedavá či sa dá zvládať popri práci a deťoch 🤗.

mishmash22
22. jan 2025

@allenaf aj ja by som rada vedela ako sa pozdava SNV🙂

mishmash22
22. jan 2025

@evi5888 ahoj, aj ty planujes od septembra SNV? Odkial si 🙂

evi5888
23. jan 2025

@mishmash22 ahoj áno, z Bytče . Chcela som nastúpiť už minulý rok, ale nedalo sa 🙂‍↕️

evi5888
23. jan 2025

@mishmash22 teda len ja budem chodiť do ZA skôr 🤔

mishmash22
23. jan 2025

@evi5888 ahaa ja dom Prešov tak do SNV. Len verím ze sa otvoria tie pobocky🙏🏼

evi5888
23. jan 2025

@mishmash22 no v Žiline určite tento rok bol otvorený ročník 😉

mishmash22
23. jan 2025

@evi5888 aj SNV bolo tohto roku otvorene. Uvidime ako to bude teraz ale tak snad😅

allenaf
23. jan 2025

@mishmash22 prvy semester bol v pohode, uvidime co bude ďalej

mishmash22
23. jan 2025

@allenaf ako prebiehaju skusky? Su formou testov alebo ustne? A ak ste mali online tak cez aku platformu?

evi5888
24. jan 2025

@allenaf bolo veľa predmetov v prvom semestri?

janulka_petkulko
7. feb 2025

@evi5888 dobrý deň, tiež plánujem v ZA si urobiť predprimarnu, tak sa možno stretneme, vy aj učíte v MŠ?

evi5888
7. feb 2025

@janulka_petkulko zatiaľ nie, ale rada by som úplne zmenila pracovné zameranie.
Vy už učíte?

janulka_petkulko
7. feb 2025

@evi5888 už tretí rok robím asistentku v MŠ a riaditeľka si ma chce nechať učiť ☺️, predtým som učila na ZŠ, ale v MŠ sa mi páči viac

evi5888
7. feb 2025

@janulka_petkulko to je super, ja dúfam, že sa mi podarí niečo zohnať blízko domova 🙏