icon

Externé štúdium pre praktické sestry a učiteľstvo v MŠ

29. jan 2024

Ahojte.Chela by som sa opýtat na štúdium.
Ak raz budem na MD chcela by som si dorobiť školu kedže počas zamestnania nemôžem.Neviem sa však rozhodnúť kedže zákony sa stále menia a neviem čo je do budúcna vyhodnejšie ak by som náhodou prišla o terajšiu prácu.
Kedže mám SŠ iného zamerania tak na ošetrovateľstvo na VŠ ísť nemôžem ako externista a ani si netrúfam bez vzdelania zo zdravotnej.

Čo sa týka učiteľstva v MŠ tak viem, že niečo sa tam menilo a obávam sa, že časom už SŠ stačiť nebude takže neviem či z pedagogiky nie je lepšie mať rovno VŠ.
Ja by som sa však radšej najprv uplatnila v odbore a potom si dorobila VŠ vzdelanie ak bude potrebné kedže si nemyslím, že by som VŠ na MD zvládla.Celkovo by som radšej mala aspoň ďalšiu SŠ ako nedokončenú VŠ.
Popri práci som stihla len kurzy ktoré využívam.

Zaujímalo by ma, že či je to zvládnuteľné pre človeka ktorý má SŠ iného zamerania, či sa to dá zvládnuť popri dieťati.
Čo sa týka odboru praktická sestra tak na SŠ som mala len biológiu.Neviem či je tam aj chémia napríklad.

Budem rada ak sa vyjadrite z oboch odborov a podelíte sa o vaše skúsenosti 🙂.
Dakujem.

Aké predmety sa bude potrebné doučiť kedže na SŠ len biológiu.
Ďakujem za odpovede.

autor
29. jan 2024

Posledné riadky mi telefón neukázal.Pardón.

kiki68
29. jan 2024

Hmm, Toto je lepsie ta skolka doriesena v Rakusku cez Kolleg. Ale moje kolegyne zo Slovenska si robili konkretne 2 roky nadstavbu s maturou pre ucitelstvo v MS do 6 rokov v Bratislave. Hlavne tam bol aj hudobny nastroj a vytvarna. Maju ten stupen od 1-6 rokov robeny. Dalsia mala zase predskolsku pedagogiku a zameranie na deti 1-3,5 roka. Mala z toho bakalara. S tym zdravotnym poradit neviem, ale isto chemia, fyzika a pod. To nas pri vsetkom s medicinou. Nakolko tu Chemiu musis absolvovat

katkakuch1
31. jan 2024

Ahoj, má prísť zákon, kedy ti stredná škola (a nadstavba) nebude pre škôlku stačiť. Ak som to dobre pochopila, takže MŠ len s bakalárom. Stredná sa ti preto neoplatí. Tá zdravotná sestra, tak to vôbec neviem ale bude treba aj fyziku aj chémiu.

janka95
31. jan 2024

Na praktickej sestre žiadna chémia nie je. To sa báť nemusíš. Sú tam len odborné predmety. Tiež som rak študovala 2 roky nadstavba a teraz som 3. Ročník osetrovatelstvo.

autor
31. jan 2024

@janka95 A ako zvládaš VŠ? Tam sa mi zdá, že už je biochémia nie?
Ja sa bojím chémie alebo niečoho podobného lebo som ju naposledy mala na ZŠ.

janka95
1. feb 2024

Je ale to sa naučíš z knihy. Nie sú tam dáke výpočty, alebo také veci. Dá sa to zvládnuť. Ja som chémiu neznášala takže viem co myslíš :D