Externé štúdium pre učiteľstvo do materskej školy
Ahojte, rozmyslala som nad externym studiom do materskej skoly ale mam na vyber z dvoch moznosti a to stredne 2 rocne studium s maturitou alebo vysoka skola. Nemate prosim niektora skusenost s tymito skolami? Pripadne s vyskou ake su tam podmienky pre prijatie a podobne? Dakujem za kazdu info
@monikamy8 ja som mala minulý rok v každom semestri 10 predmetov,teraz mam v zimnom 11 🙂 Dá sa to v pohode.Na budúci rok už dorobím len 3 predmety a môžem sa venovať bakalarke
@katarinka289 tak držím palce, mne to teraz vyšlo na 9 predmetov + diplomovka :D aby som sa nenudila
@monikamy8 len teraz som začala a už 3ti rok.Velmi rýchlo to ide. A máte štátnice? Lebo hovorí sa o tom,že aj to sa ma obhajovat ako v Trnave
Ja by som šla na výšku, aj kvôli platu a aj kvôli tomu že stredná pegečka už za chvíľu nebude na učiteľku stačiť, myslím ze to plánujú už na rok 2029, ak sa to nezmení
Dobrý den, nestudovala niektorá z vas na Paneuropskej sukromnej strednej pedagogickej skole v Bratislave? Dakujem za odpovede....
@maru1453 ahoj,my v BA chodíme v sobotu, 1-2x máme v piatok poobede. Ja som tiež bola najskôr na pomaturitnom a môžem povedať,že mi to dalo oveľa viac do praxe.VŠ je podľa mňa jednoduchšia,robím ju vlastne kvôli titulu a vyššiemu platu
@katarinka289 Robíš si predprimarne? A na ktorej škole?
@maru1453 na Komenskeho v BA
@monikamy8 a kde chodis na vs? Ja mam tiez v plane
Ahojte dievčatá, náhodou nemáte záujem o prácu učiteľky v štátnej MŠ v Ružinove v Ba? Kolektív je na 1*, sme iba 4triedka. Hľadáme p.ucitelku s nástupom ihneď resp.po dohode.
@snowflakenel chodím do Trnavy
Ahojte chcem sa spýtať ci si niektorá z vás robí alebo robila 2.ročné externé štúdium učiteľstvo pre materské školy v Trnave chcem sa spýtať ako prebiehali talentové skúšky viem že treba vedieť 10 ľudových piesní kresliť a ako to je s telesnou teda čo ste museli robiť? Niečo zo švihadlom alebo niečo iné? Ďakujem za odpoveď.
@butterfly333 pred vysokou som bola aj na tejto škole v TT. Na telesnej sme driblovali a predvádzali zostavu v 2/4 takte. Z hudobnej boli tiež talentovky, nie len spievať, ale aj zopakovať stupnicu, ktorú zahrali na klavíri. A aj zopakovať vyťukávanie paličkami. Ešte sme čítali text z detskej knihy. Doraz sa kládol na detsky prednes, čiže meniť hlas a intonáciu.Plus sme si vylosovali vymyslený nazov priibehu a bez prípravy sme mali rozprávať nejakú rozprávku na tu tému
@katarinka289 ďakujem veľmi pekne a ru zostavu ste si museli nejak nachystať?
@butterfly333 ja som o tom vôbec nevedela, tak som si na rýchlo na chodbe vymyslela. napr. S rukami 2x kmitanie s pokrčenými 2x upazit s kmitanim 1234 1234 atd.
@katarinka289 môžem napísať ss.?
Ahojte, prosím vás čo všetko, aké školy potrebujem k tomu aby som mohla pracovať v MŠ.Mam len učňovku bez maturity. Ďakujem
@mausitko najskôr maturitu hocikde a potom pomaturitné na pedagogickej 2roky
@katarinka289 maturitu na nejakej škole zo zameraním na pedagogiku?
@mausitko je jedno na akej škole sa urobí maturita.

@kl733 Ahoj, predpokladám, že už si sa rozhodla... každopádne dá sa to zvládať. Mám prácu, rodinu a v čase, keď som začínala študovať som mala 2 mesačné dieťa. všetko sa dalo a k tomu som spájala 2.+3. ročník do jedného roka, to bolo síce náročné - každý víkend v škole a dokopy asi 9predmetov na semester, ale aj to sa dalo.