icon

Externé štúdium pre učiteľstvo do materskej školy

simona57b
25. mar 2019

Ahojte, rozmyslala som nad externym studiom do materskej skoly ale mam na vyber z dvoch moznosti a to stredne 2 rocne studium s maturitou alebo vysoka skola. Nemate prosim niektora skusenost s tymito skolami? Pripadne s vyskou ake su tam podmienky pre prijatie a podobne? Dakujem za kazdu info

monikamy8
26. sep 2023

@kl733 Ahoj, predpokladám, že už si sa rozhodla... každopádne dá sa to zvládať. Mám prácu, rodinu a v čase, keď som začínala študovať som mala 2 mesačné dieťa. všetko sa dalo a k tomu som spájala 2.+3. ročník do jedného roka, to bolo síce náročné - každý víkend v škole a dokopy asi 9predmetov na semester, ale aj to sa dalo.

katarinka289
27. sep 2023

@monikamy8 ja som mala minulý rok v každom semestri 10 predmetov,teraz mam v zimnom 11 🙂 Dá sa to v pohode.Na budúci rok už dorobím len 3 predmety a môžem sa venovať bakalarke

monikamy8
27. sep 2023

@katarinka289 tak držím palce, mne to teraz vyšlo na 9 predmetov + diplomovka :D aby som sa nenudila

katarinka289
27. sep 2023

@monikamy8 len teraz som začala a už 3ti rok.Velmi rýchlo to ide. A máte štátnice? Lebo hovorí sa o tom,že aj to sa ma obhajovat ako v Trnave

kl733
27. sep 2023

@monikamy8 ahoj tak som sa rozhodla, absolvovala som už tri soboty prednasok,po prvej si v duchu hovorím,či som tam správne..no veď uvidíme, chcem to skusit, vďaka za info, tiež si na Trnavskej univerzite?

danielle21
27. sep 2023

Ja by som šla na výšku, aj kvôli platu a aj kvôli tomu že stredná pegečka už za chvíľu nebude na učiteľku stačiť, myslím ze to plánujú už na rok 2029, ak sa to nezmení

janper222
28. sep 2023

Dobrý den, nestudovala niektorá z vas na Paneuropskej sukromnej strednej pedagogickej skole v Bratislave? Dakujem za odpovede....

monikamy8
29. sep 2023

@kl733 určite si tam správne. Bolo to tvoje rozhodnutie v danom čase, treba si za ním stáť. áno, som v TT, snáď budúci rok naposled :D

maru1453
10. nov 2023

@monikamy8 ahoj ako casto je škola? chela by som externe chodiť ,len neviem naročnosť .Keby som vedela čo sa plánuje od 2029 išla by som hned na VS, aktuálne som duháčka v BA na pomaturitnom .Dosť sa obávam tej VS neviem si to ani predstavit ako to tam chodí.

katarinka289
11. nov 2023

@maru1453 ahoj,my v BA chodíme v sobotu, 1-2x máme v piatok poobede. Ja som tiež bola najskôr na pomaturitnom a môžem povedať,že mi to dalo oveľa viac do praxe.VŠ je podľa mňa jednoduchšia,robím ju vlastne kvôli titulu a vyššiemu platu

maru1453
18. nov 2023

@katarinka289 Robíš si predprimarne? A na ktorej škole?

katarinka289
19. nov 2023

@maru1453 na Komenskeho v BA

monikamy8
20. nov 2023

@maru1453 ahoj, tak do TT mi to vychádzalo asi každú druhú sobotu a potom záležalo ako prišli termíny na skúšky. Na stránke fakulty si vieš pozrieť rozvrh pre externistov na aktuálny semester, aby si mala predstavu.

tinka8512
24. jan 2024

@zuzumat ahoj, prosim ako si dopadla potom s tou skolou? Ja tiez teraz uvazujem nad externym studium na vysokej....

zuzumat
30. jan 2024

@tinka8512 ahoj. Nakoniec som si vybrala praktickú sestru externé na strednej zdravotníckej škole v Topoľčanoch a nebanujem. V máji budem maturovať a určite do budúcna rozmýšľam nad vysokou školou , aby som bola sestra. Konečne niečo, čo ma baví.

tinka8512
30. jan 2024

@zuzumat výborne! Držím palce 🙂

snowflakenel
30. jan 2024

@monikamy8 a kde chodis na vs? Ja mam tiez v plane

nairobi
14. feb 2024

Ahojte dievčatá, náhodou nemáte záujem o prácu učiteľky v štátnej MŠ v Ružinove v Ba? Kolektív je na 1*, sme iba 4triedka. Hľadáme p.ucitelku s nástupom ihneď resp.po dohode.

monikamy8
29. feb 2024

@snowflakenel chodím do Trnavy

dina2402
29. feb 2024

@monikamy8 ake to je tam?

monikamy8
8. apr 2024

@dina2402 Tak, čo ti budem hovoriť :D niekedy lepšie, niekedy horšie - záleží od toho, ako mi sadne predmet.

butterfly333
2. sep 2024

Ahojte chcem sa spýtať ci si niektorá z vás robí alebo robila 2.ročné externé štúdium učiteľstvo pre materské školy v Trnave chcem sa spýtať ako prebiehali talentové skúšky viem že treba vedieť 10 ľudových piesní kresliť a ako to je s telesnou teda čo ste museli robiť? Niečo zo švihadlom alebo niečo iné? Ďakujem za odpoveď.

katarinka289
2. sep 2024

@butterfly333 pred vysokou som bola aj na tejto škole v TT. Na telesnej sme driblovali a predvádzali zostavu v 2/4 takte. Z hudobnej boli tiež talentovky, nie len spievať, ale aj zopakovať stupnicu, ktorú zahrali na klavíri. A aj zopakovať vyťukávanie paličkami. Ešte sme čítali text z detskej knihy. Doraz sa kládol na detsky prednes, čiže meniť hlas a intonáciu.Plus sme si vylosovali vymyslený nazov priibehu a bez prípravy sme mali rozprávať nejakú rozprávku na tu tému

butterfly333
3. sep 2024

@katarinka289 ďakujem veľmi pekne a ru zostavu ste si museli nejak nachystať?

katarinka289
3. sep 2024

@butterfly333 ja som o tom vôbec nevedela, tak som si na rýchlo na chodbe vymyslela. napr. S rukami 2x kmitanie s pokrčenými 2x upazit s kmitanim 1234 1234 atd.

butterfly333
5. sep 2024

@katarinka289 môžem napísať ss.?

mausitko
10. sep 2024

Ahojte, prosím vás čo všetko, aké školy potrebujem k tomu aby som mohla pracovať v MŠ.Mam len učňovku bez maturity. Ďakujem

katarinka289
10. sep 2024

@mausitko najskôr maturitu hocikde a potom pomaturitné na pedagogickej 2roky

mausitko
10. sep 2024

@katarinka289 maturitu na nejakej škole zo zameraním na pedagogiku?

butterfly333
10. sep 2024

@mausitko je jedno na akej škole sa urobí maturita.