icon

Externé štúdium predškolskej pedagogiky v Prešove 2025

mishmash22
17. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto zvazuje dat prihlasku na externe studium predskolskej a elementarnej pedagogiky na univerzitu v Presove?

Strana
z4
sjiuzn
19. jan 2025

@mishmash22 ahoj, ja práve uvažujem, zisťujem si okolo toho informácie, ale som tak, že sa neviem vlastne rozhodnúť :D bojím sa, či to dám... mam 37, 3 ročného syna a len pred 2 a pol mesiacmi som začala pracovať.

mishmash22
autor
19. jan 2025

@sjiuzn a aku mas skolu? Nezvazovala si aj len rozsirujuce v spiskej novej vsi? To je dvojrocne 😅

hannele
21. jan 2025

ja nad tým uvažujem

mishmash22
autor
21. jan 2025

@hannele teraz nad ktorym unipo ci snv?

hannele
22. jan 2025

@mishmash22 unipo....akurát ma prekvapilo zvýšenie školného...

stanno
22. jan 2025

@mishmash22 to rozširujúce v SNV - kde sa dá nájsť viac info? dá sa absolvovať aj keď mám strednú školu iného zamerania? na akej pozícii sa dá potom zamestnať?

stanno
22. jan 2025

@hannele vieš sem pls hodiť link na to štúdium? koľko je školné? vďaka

iveska
22. jan 2025

@mishmash22 dievčatá pokiaľ neviete hrať na klavír a neovládate teóriu z hudby budete sa trápiť. Klavír vám zaberie 80% času. Som v 2r. Externe ale je to masaker. Nikdy viac Prešov

hannele
24. jan 2025

@stanno bola som v tom, že 700, ale bude to 990...
https://www.portalvs.sk/sk/poplatky?owner=71700...

hannele
24. jan 2025

@iveska niekto píše, že sa to dá zvládnuť (klavír aj matematika), niekto, že je to náročné...
je rozdiel vo vyučujúcich? že sa menia a každý má iné nároky? alebo je to len subjektívne.
ja osobne neviem hrať, takže toto by ma asi odradilo.

iveska
24. jan 2025

@hannele matematika nieje ťažká. Skôr slovenčina. Test v LS minulý rok bol masaker. Nie klasika, doplň y/i , čiarky bodky. Kým to tu napíšem tak sa nedočítaš. Hudobna ZS vedieť hrať 5 peniciek a 10 spievať plus test akordy , stupnice , obraty doslova velu teoriu . LS to iste 10 piesni hrat a 10 spievat. Plus test z vážnej hudby.
Druhy ročník LS ma čaká 20 piesní sa naučiť hrať, plus test . Je to taka kravina ze dovi dopo. V dnešnej dobe kladú dôraz na úplne kraviny ako je hudobna. Sú oveľa dôležitejšie veci , a na tie sa akosi serie. Poviem to tak ako to vidíme všetci čo tam študujeme.

hannele
24. jan 2025

@iveska och :(
tak myslím, že to nebude nič pre mňa 🙂
ďakujem za bližšie informácie

mishmash22
autor
24. jan 2025

@hannele a ty mas aspon nejaku vysoku skolu pripadne doplnkove pedagogicke? Alebo nic?

iveska
24. jan 2025

@hannele ta škola je pre slobodne , bezdetne a hlavne hudobné nadané

mishmash22
autor
24. jan 2025

@iveska ale to vsetky predprimarne su na takyto styl ci len Po?😅

iveska
24. jan 2025

@mishmash22 Trnava je najľahšia, kamošky prestupili z Po do Trnavy. Úplne iný systém, prednášky online.

mishmash22
autor
24. jan 2025

@iveska a skusky? Treba cestovat ci aj online?

iveska
24. jan 2025

@mishmash22 nie , skúšky majú v skole

sjiuzn
26. jan 2025

@mishmash22 strednú priemyslovku a po nej Prif UK, BA, ale s mojim odborom sa zamestnať neda, preto rozmýšľam nad pedagogickou, teraz byvam v KE, preto Prešov.

hannele
27. jan 2025

@iveska som vydata, s 3 detmi, hudobne nenadana :D

hannele
27. jan 2025

@mishmash22 nie, ale pozeram, ze mozno by som si urobila iba strednu pedagogicku, externe 2 roky....ale ako pedagogický asistent...keďže na učiteľstvo treba talentovky, a ja fakt tu hudobnu vobec neviem...

hannele
27. jan 2025

@iveska Vieš nám napísať viac?
ja som naozaj zvažovala výšku, ale teda Prešov som po týchto informáciách vylúčila. Nevadí mi hudobná ako taká, rada sa naučím aj zahrať čo to na klavíri...ale nerada by som bola, aby som nakoniec kvôli tomu skončila....
Ak mám byť úprimná, v škôlke, kam chodili moje deti, som nevidela ani žiaden klavír, ani iný hudobný nástroj...ak si deti nacvičovali piesne, tak im piesne púšťali z rádia.
Ja v škôlke, (cca 35 rokov dozadu) pani učiteľka nám pravidelne hrávala na akordeóne 🙂
Prešov som zvažovala iba preto, že to mám hodinu autom, teda prijateľné.
Ak by bola ale Trnava online a chodilo by sa iba na skúšky, a ten nástroj by bol zvládnuteľný aj pre mňa ako hudobne nenadanú, tak by som to zvážila.

iveska
27. jan 2025

@hannele napíšem večer, keďže to bude dlhá správa 🤣

uzlanka
28. jan 2025

@mishmash22 ahoj, ja tiež zvažujem akú vysokú pedagogickú, teraz pracujem ako učiteľka MŠ, ale EU veľmi tlačí na to aby sme malý vysoké školy. Neviem sa rozhodnúť kam, v Trnave mi študuje kolegyňa a tiež o nej pekne nerozpráva, Ružomberok tiež že nič moc, Prešov to berie strašne vážne 🤦🤦🤦🤦 netuším čo robiť

mishmash22
autor
28. jan 2025

@uzlanka a mas aj pedagogicke minimum?

vikka11
29. jan 2025
uzlanka
30. jan 2025

@mishmash22 ja mám strednú pgčku

iveska
30. jan 2025

@hannele keď máš strednú pegecku tak tam ste hudobnú museli mat. Ci ? Pozri si akordy, obraty , stupnice , musíš poznať noty, pomlčky.
https://www.hudobnavychova.sk/prakticke-cviceni...
Tento zošit sme mali v prvom ročníku letný semester. Toto všetko musíš vedieť. Plus hrat a spievat.
Prirodoveda - naucit sa 130 zvierat , 80 a 50 húb. Pri teste ti naskočí obrázok a musíš napísať presný názov. Inak ti neuzná.
Psychológia bola za mňa super.
Telesná vyberieš si cvik a odprezentujes ho , cvičili sme v kuse 4 hodiny. Ale dalo sa ,keď chytis dobrú učiteľku. Keď nie máš smolu ,lietali FX jedna radosť.
Letný semester sme mali opäť klavír, spev a test ktorý pozostával z histórie hudby, autorov, období. Plus 30 piesni vážnej hudby. Pustila ti na test ukážku z niektorej piesne, mala si urcit názov, autora a obdobie.
Slovenský jazyk bol masaker , odborné výrazy v teste. Nesmieš sa pomýliť.
Matematika bola ľahká v letnom a zimnom semestri.
Ďalej máš predškolská pedagogika- kvantum učenia ale dáš to.
Musela by som pohľadať zoznam predmetov ale sme mali v prvom ročníku.
Druhy ročník zimný semester bol pre mňa malina keďže som nemala hudobnú. Aj keď sa ju učím od septembra lebo teraz v letnom mame 24 piesní hrat a ja sa to nenaučim za 3m.
Prvý ročník je sito , bolo nás 200 ostalo nás 120 ?
Ja ti viem poslať všetky materiály aké mam. Prihlášku musíš podať do konca apríla. Pošlem ti aj piesne aby si sa ich mohla učiť už teraz ,keď chceš. Keby máš ešte otázky pýtaj sa.

uzlanka
30. jan 2025

@iveska si nesmierne zlatá, veľmi si vážim tvoju komplexnu odpoveď

Strana
z4