icon

Externé štúdium predškolskej pedagogiky v Prešove 2025

mishmash22
17. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto zvazuje dat prihlasku na externe studium predskolskej a elementarnej pedagogiky na univerzitu v Presove?

vikka11
2. feb 2025

@iveska ahoj, mohla by si to poslať aj mne? Bola by som ži veľmi vďačná …

sjiuzn
2. feb 2025

@iveska prosím, môžeš aj mne poslať materiály, čo by som sa vedela už dopredu učiť? Vopred veľmi pekne ďakujem 🙂

iveska
2. feb 2025

@uzlanka
@sjiuzn
@vikka11
Dievčatá pošlite mi do správy mail. V priebehu týždňa Vám pošlem veci

ninoleta
2. feb 2025

@mishmash22 ahoj ja 🙂

cucoriedka90
3. feb 2025

@hannele som vydatá, mám dve deti, nikdy som nehrala na klavír, neovládala hudobnú teóriu a zvládla som hudobnú na Acka. Hudobná by ma určite neodradila.

iveska
4. feb 2025

@cucoriedka90 koho si mala na praktickej skúške?

cucoriedka90
4. feb 2025

@iveska mala som Dzurillu, áno to všetkých je najprijemnejši. Ale ak by som sa to vôbec nenaucila prejsť by mi nedal 🙂

iveska
4. feb 2025

@cucoriedka90 mam spolužiačky ktoré hrali veľmi dobre a leteli pri ňom jedna radosť. Opakujú hudobnú, Ja som mala Slavikovu a to bol des. Ale ja som sedela pri klavíri a učila som sa hrat. 80% učenia mi zabral klavír. Takže to nieje len o učeni ale aj o tom akého učiteľa dostaneš.

lucicek1
6. feb 2025

Ahojte zvažujem aj ja neviem či sa vôbec odvážim 🤷‍♀️ ale som už staršia + práca a hudobné nadanie 0 bodov.A čo Ružomberok?Niejake skúsenosti? Pre porovnanie škôl?Aj ja som počula že Prešov je dosť náročný a moje hudobné nadanie 0 bodov.

barbie2023
12. feb 2025

@mishmash22 všetky , študovala som v BB aj RK viem ,že hudobná je ťažká v tom,že ak to nevieš tak sa musíš doucit čo nie je sranda a matika tiež aj sjl. Ale dá sa zvládnuť ak máš talent a všetkých 5 pokope. Potom keď už budeš pracovať a dostaneš tu almužnu za tie nároky je už druhá vec 🤣

barbie2023
12. feb 2025

@lucicek1 ak naozaj máš hudobnú 0 bodov tak sa prosím obrat na iný smer lebo okrem toho ,že školu nedáš alebo dáš s odretými ušami budeš trápiť deti aj seba v práci. Čo chces robiť v škôlke keď nevieš spievať ani hrať a nemáš ani nadanie ? Budeš im dookola púšťať Jaroša ?

stelahalasova
12. feb 2025

@mishmash22 ja som na Unipo, 2roč, mám prácu, 3deti, bez hudobných skusenosti. Každú skúšku som zatiaľ zvládla na 1x a to nie som žiadna kapacita, to nie. Ale nastavila som sa tak, že idem do toho, a dám to. Klavír postupne, každý deň pol.hodina pri spomínanej pani Slavikovej a zvládla som. Uvidím, čo to bude teraz keďže máme 20skladieb. Väčšina skúšok je na PC vyber z viacerých odpovedí tú správnu, takže aj keď som nebola pripravená, nejak som natipovala aspoň na E. Čo tu píšu k prírodovede tie obrázky, tak to som tiež postupne sa učila, listovala a naskakalo mi to do hlavy. Nie je to ľahká škola ale dá sa....nemám rada to strašenie zbytočne.

barbie2023
12. feb 2025

@stelahalasova ale učiť sa musíš. Podľa mňa to netreba brať ako strašenie ,ale skôr uvedenie na správnu mieru. Ak niekto má talent na 0 úrovni ako tvrdí ( o čom ja osobne pochybujem ,ale nehadam sa) tak nech do toho nejde alebo s tým,že bude makat na sebe. 🤷 Mám kamošku čo dala strednu pg na 1 a na výške nezvládla matiku lebo na strednej ju nemáš. Žiaľ ,odišla, ale je z nej aj tak skvelá vychovávateľka v ŠKD.

iveska
12. feb 2025

@stelahalasova to nieje zbytočne strašenie. To sú reálne skúsenosti. Bude budeš sedieť pri klavíri každý deň alebo si to môžeš rovno hodiť. Apropo 24 piesni, nie 20 . Sama píšeš ze sa na niektoré skúšky neučíš a tipujes na E. Len taky prístup a radenie je na 2 veci. Takto sa škola nerobí, štátnice ako dáš?

stelahalasova
12. feb 2025

Treba sa učiť, áno, niečo sú jednoduchšie veci, niečo nie. klavír, práce písať, učiť sa na skúšky, maľovať, atď...je toho dost...ale dá sa to zvladnut. Tiež som si myslela,že nemám hudobný talent, nakoniec mám z hudobnej A-B. Som aj športové drevo, tiež som to dobre zvládla. To len pre povzbudenie.
Je samozrejme na každom človeku, či sa na to dá, či nie...
Ku komentárom na moju osobu sa vyjadrovať nebudem.

ninoleta
12. feb 2025

@cucoriedka90 ahoj,môžem sa Ťa opýtať kde chodíš na hudobnú? Ja sa chcem prihlásiť tento rok na externé štúdium a tiež neviem hrať na klavír ale chcem to skúsiť a prihlásiť sa ku niekomu na hodiny klavíra

cucoriedka90
13. feb 2025

@ninoleta ahoj, nechodím na hudobnú, všetko som sa naučila sama…neviem ti ani nikoho odporučiť. Možno niekto iný by vedel 🙂

barbie2023
13. feb 2025

@ninoleta nejaká pani učiteľka v ZUŠ kde bývaš. Určite dávajú hodiny podľa potrieb dospelých pracujúcich. Mám takých známych čo chodia.

saninka33
21. feb 2025

Ahojte aj ja zvažujem že podám prihlášku chcem sa opýtať oberujetw vysvedčenia? Ci stavia kópie? Dakujem

snowflakenel
21. feb 2025

A akp je to v RK, nemate info?

barbie2023
21. feb 2025

@saninka33 určite overene, kde ti stačí len kópia dokladu o vzdelaní? Alebo akéhokoľvek dokladu bez overenia ?

katuskaa2
3. mar 2025

@iveska ahoj mohla by som poprosiť aj ja poslať materiály ďakujem

katuskaa2
3. mar 2025

@stelahalasova
@iveska ahoj prosím ťa mňa by zaujímalo ako to je s anglickým jazykom pozerala som že až po bc skúšku je anglický jazyk ....pýtam sa preto lebo ja som sa angličtinu v živote neucila a to ma kus odrádza učila som sa len nemecký jazyk

iveska
3. mar 2025

@katuskaa2 na Bc. ? Anglicky jazyk ? To kde si pozerala ?

iveska
3. mar 2025

@katuskaa2 ved to nieje ani na Mgr. Daj link kde si to čítala

diaszoky
3. mar 2025

@mishmash22 vela bab prestupuje do Trnavy braj tam ucitelia nemaju take naroky

diaszoky
3. mar 2025

@hannele akus pedag. Asistent

barbie2023
3. mar 2025

@iveska
@katuskaa2 my sme mali anglický jazyk samozrejme, celých 5 rokov. Teda aj bc /mgr

katuskaa2
3. mar 2025

@barbie2023 čiže na výber nebolo proste keď som anglický nemala tak nedám to neide sa tam asik základy