icon

Externé štúdium predškolskej pedagogiky v Prešove 2025

mishmash22
17. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto zvazuje dat prihlasku na externe studium predskolskej a elementarnej pedagogiky na univerzitu v Presove?

stelahalasova
3. mar 2025

@katuskaa2 ahoj. Nemáme vôbec cudzí jazyk

iveska
4. mar 2025

@katuskaa2 čítaj s porozumením. Je to PV - povinné voliteľný, to znamená ze si to nemusíš dávať ako predmet !!! Ty si v druhom ročníku dáš predmety okrem povinných aj nepovinné, teda také ako tebe vyhovujú. A AJ nieje povinný 🤦‍♀️
A nepozeraj denne štúdium ale externé .

iveska
4. mar 2025

@barbie2023 aký odbor?

barbie2023
4. mar 2025

@katuskaa2 nerozumiem

barbie2023
4. mar 2025

@iveska denne a externé je čo sa predmetov týka to isté. A pv je síce povinné voliteľné,ale z praxe viem,že to je len pro forma. Proste aj tak si bude musieť dať lebo bude musieť nazbierať dostatok kreditov. Potom tu máš V - predmety ( voliteľné ) a tých je viac väčšinou a teda si niektory môže vybrať. Anglický jazyk je už absolútna nevyhnutnosť aj vzhľadom k tomu,že pri záverečných prácach by mala čerpať aj zo zahraničnej literatúry a abstrakt sa tiež píše v cudzom jazyku. Ak absolútne nevie anglicky,tak ma ísť na doučovanie. To nie je problém katedry 🤷. Ja som mala na inom štúdiu aj latinčinu a tiež nikoho nemuselo zaujímať , akú úroveň dosahujem 🤣

iveska
4. mar 2025

@barbie2023 mne to nevysvetĺuj. Ja to študujem a na nazbieranie kreditov absolútne nepotrebujem Aj. Tak tu by som zbytočne nezavádzala. Ja si nahodím predmety aké Ja chcem, a nie ze je to pro forma.

barbie2023
4. mar 2025

@iveska tak ja mám za sebou dve vysoké školy s Mgr titulom čiže som si to prešla 4x oba stupne a na rôznych vs a vždy to bolo tak.

iveska
4. mar 2025

@barbie2023 no nieje to tak, a hlavne ten cudzí jazyk . Apropo my sa tu bavíme o titule Bc. Nie Mgr. Aby si bola v obraze 😃

barbie2023
4. mar 2025

@iveska ja som v obraze,ale treba čítať a porozumenim. Ja ti tu píšem o tom ako funguje PV predmet. Ak nemáš dosť kreditov a nemáš na výber iný pv tak máš jednoducho smolu a musíš si ho dať. Alebo ťa nepripustia k štátnici 🤷a spravidla na výber nie je.
Ani zavádzať ju nechcem, len to treba uviesť na pravú mieru,a by počítala aj s tým,že to tak ( veľmi pravdepodobne) môže byť.

iveska
4. mar 2025

@barbie2023 Na vyber máš bohatú ponuku predmetov , a aj keď sa na hlavu postavíš tak ten AJ jednoducho nebudeš mať. Momentálne som v tom ročníku a ver mi ostalo mi ešte asi 5 predmetov ktoré som si mohla navoliť a nebolo mi treba . A to mam 36 kreditov za LS. Zbieram ktoré viem , že dám s prehľadom a budem mat viac času na štátnice.

barbie2023
4. mar 2025

@iveska vieš čo mi je ľúto ? Že študuješ vysokú školu a napriek tomu som už aspoň dvakrát zistila,že nevieš čítať s porozumením. Nech je teda po tvojom. Nemám záujem ďalej spamovat nezmyselnou diskusiou keď ani nerozumieš čo píšem. Pekný večer. Autorke nech sa darí v štúdiu.

iveska
Autor odpoveď zmazal
iveska
4. mar 2025

@barbie2023 toto je ako hrach o stenu hádzať , môžeš mať 10 VŠ a stále ideš svoje nezmysly. Nevadí , nechaj si svoju pravdu ze AJ musi mať lebo jej nebudú stačiť kredity. Daj aj tretiu VŠ a nezabudni napísať že aj tam si mala povinný AJ.
Dopočutia - dovidenia 🤣

barbie2023
5. mar 2025

@iveska no vidíš. Absolútne nechápeš. Ty 10 VŠ. Nemáš ešte ani jednu tak už aj to sa ideš navážať,že ja mám. Celé zle kam toto školstvo speje 🤦

barbie2023
5. mar 2025

Túto to máš jasne napísané ! Musíš si vybrať ,aby si mala 35 kreditov a daný predmet s ! sa nerealizuje tento akad rok ,ale už ďalší áno. Inak by tam bolo označenie - -. Aby nazbierala 35 kreditov + treba rátať s tým , že bude menší zoznam. To už fakt si taka nechápavá, že ani tomuto nerozumieš ,tak ja už neviem. A ešte jedna vec , ja presne viem čo ty píšeš len stále ty si točis svoje a čakala som,že jedna študentka vysokej školy sa spamätá a pochopí čo píšem ja. Miesto toho sa má ti snažíš urážať.

iveska
5. mar 2025

@barbie2023 štúdium sa zmenilo na 3 roky , keď už sa zapájaš aspoň si to zisti 🤣 to znamená ze potrebuješ za 1 rok mať minimálne 60 kreditov. Druhy rok si dáš okrem povinných aj nepovinné a môžeš si kredit navýšiť na viac ako 60 co sa ti potom zmenší v treťom ročníku. Stále si vyberieš okrem povinných aj PV. A opäť si to tak počítaš aby si mala so všetkým aj s bakalárkou 180k aby si mohla k štátniciam.... ale keď nemáš poňatia ako sa to menilo nechápem načo komentujes a zavadzaš..... nabudúce si zisti .
A k tým ci sa otvorí alebo nie , okrem jedného predmetu sa v PO otvorili všetky keďže je tu neskutočný natresk. To by si musela mat aspoň prehľad. Ale ok. Končím lebo toto nemá zmysel, ideš svoje a ani nevieš co.......
Apropo keď už tak TY a nie TI. S dvoma VŠ by si to mala ovladat . Aj keď ....

barbie2023
5. mar 2025

@iveska ja viem ,že je štúdium už 3 roky 🤦 akože to čo s tým má? A inak ti nedošlo ,že autocorect na mobile občas napíše aj gramaticku chybu ?? Som si nevšimla. Neboj sa, písať po slovensky viem len ty už nevieš,čo by si si na mňa našla 🤣ani tam nemalo byt ti, ale tu. Keby si vedela poriadne čítať tak by si si to uvedomila.

iveska
5. mar 2025

@barbie2023 🤣🤣🤣 pekný deň 😘

katuskaa2
5. mar 2025

@stelahalasova ahoj a ty študuješ externé v po?ak áno ktorý ročník ďakujem

katuskaa2
5. mar 2025

@iveska prosím ťa ktorý ročník študuješ a študuješ v po externé takže žiaden cudzí jazyk mi netreba a ani statnicova skúška z toho není ? ďakujem

lubkavargova1
5. mar 2025

Zeny vyssie co sa dohadujete....tiez som v skolstve ale zasnem ako sa natahujete....ja sa vobec nedivim ze sme rodicom na smiech a ked si pomyslim, ze vy dve mate ucit male deti....no Panboh zavaruj nas amen-cma

iveska
5. mar 2025

@lubkavargova1 no pokiaľ niekto niekoho zavadza tak ticho nebudem . Tu nejde o naťahovanie ale o pravdu. Apropo ozvala sa ucitelka roka? Ci co si myslíš o sebe ? Keď nemám čo povedať k téme tak sa spravím dokonalá? 🤣

lubkavargova1
5. mar 2025

@iveska ako vravim amen-cma... :D :D

barbie2023
5. mar 2025

@lubkavargova1 vieš čo , úplne máš pravdu. Aj mne to už samej bolo trápne a chcela som tu nezmyselnú diskusiu ukončiť,ale mala som zbytočnú snahu jej niečo vysvetliť keďže z môjho pohľadu zavádzala ona. Je to už jedno. Nemá to zmysel a vôbec nemusíš mať obavu o tom ako ja ucim. To z jednej zbytočnej diskusie na fóre určite nezistis. Za mňa hovoria moje výsledky a najmä žiaci.

lubkavargova1
6. mar 2025

@barbie2023 vzdy hovoria za nas vysledky...a to co kto ma ako je uplne jedno. My sme tiez mali jeden system na VS a po nas co prisiel rocnik tak dostali uplne inak a aj novy system a kazdy z toho bol vyhukany a obhajoval tu svoju pravdu.. Hlavne je to, aby ste mali dostatocny kredit ku statniciam, diplomovku, obhajili a potom na statniciach si to odmakali...aj tak je realita stokrat ina ako prax a teoria, no nie? Drzim palce.
BTW: presov a specialne UNIPO dodrbe aj to co sa neda :D :D :D To kazdy vie kto tam chodil-chodi a bude chodit :D

simonkahockickova
8. mar 2025

@iveska dobrý večer, mohla by som vás poprosiť o podklady môj email je simonkabujnak@gmail.com veľmi by mi pomohli.
Vopred ďakujem za spoluprácu.

wiktoria_hlubenova
10. máj 2025
@iveska

@hannele keď máš strednú pegecku tak tam ste hudobnú museli mat. Ci ? Pozri si akordy, obraty , stupnice , musíš poznať noty, pomlčky.
https://www.hudobnavychova.sk/prakticke-cviceni...
Tento zošit sme mali v prvom ročníku letný semester. Toto všetko musíš vedieť. Plus hrat a spievat.
Prirodoveda - naucit sa 130 zvierat , 80 a 50 húb. Pri teste ti naskočí obrázok a musíš napísať presný názov. Inak ti neuzná.
Psychológia bola za mňa super.
Telesná vyberieš si cvik a odprezentujes ho , cvičili sme v kuse 4 hodiny. Ale dalo sa ,keď chytis dobrú učiteľku. Keď nie máš smolu ,lietali FX jedna radosť.
Letný semester sme mali opäť klavír, spev a test ktorý pozostával z histórie hudby, autorov, období. Plus 30 piesni vážnej hudby. Pustila ti na test ukážku z niektorej piesne, mala si urcit názov, autora a obdobie.
Slovenský jazyk bol masaker , odborné výrazy v teste. Nesmieš sa pomýliť.
Matematika bola ľahká v letnom a zimnom semestri.
Ďalej máš predškolská pedagogika- kvantum učenia ale dáš to.
Musela by som pohľadať zoznam predmetov ale sme mali v prvom ročníku.
Druhy ročník zimný semester bol pre mňa malina keďže som nemala hudobnú. Aj keď sa ju učím od septembra lebo teraz v letnom mame 24 piesní hrat a ja sa to nenaučim za 3m.
Prvý ročník je sito , bolo nás 200 ostalo nás 120 ?
Ja ti viem poslať všetky materiály aké mam. Prihlášku musíš podať do konca apríla. Pošlem ti aj piesne aby si sa ich mohla učiť už teraz ,keď chceš. Keby máš ešte otázky pýtaj sa.

@iveska Môžem vás poprosiť tiež o ten zoznam piesní prosím?

eevicka212
29. máj 2025
@iveska

@hannele keď máš strednú pegecku tak tam ste hudobnú museli mat. Ci ? Pozri si akordy, obraty , stupnice , musíš poznať noty, pomlčky.
https://www.hudobnavychova.sk/prakticke-cviceni...
Tento zošit sme mali v prvom ročníku letný semester. Toto všetko musíš vedieť. Plus hrat a spievat.
Prirodoveda - naucit sa 130 zvierat , 80 a 50 húb. Pri teste ti naskočí obrázok a musíš napísať presný názov. Inak ti neuzná.
Psychológia bola za mňa super.
Telesná vyberieš si cvik a odprezentujes ho , cvičili sme v kuse 4 hodiny. Ale dalo sa ,keď chytis dobrú učiteľku. Keď nie máš smolu ,lietali FX jedna radosť.
Letný semester sme mali opäť klavír, spev a test ktorý pozostával z histórie hudby, autorov, období. Plus 30 piesni vážnej hudby. Pustila ti na test ukážku z niektorej piesne, mala si urcit názov, autora a obdobie.
Slovenský jazyk bol masaker , odborné výrazy v teste. Nesmieš sa pomýliť.
Matematika bola ľahká v letnom a zimnom semestri.
Ďalej máš predškolská pedagogika- kvantum učenia ale dáš to.
Musela by som pohľadať zoznam predmetov ale sme mali v prvom ročníku.
Druhy ročník zimný semester bol pre mňa malina keďže som nemala hudobnú. Aj keď sa ju učím od septembra lebo teraz v letnom mame 24 piesní hrat a ja sa to nenaučim za 3m.
Prvý ročník je sito , bolo nás 200 ostalo nás 120 ?
Ja ti viem poslať všetky materiály aké mam. Prihlášku musíš podať do konca apríla. Pošlem ti aj piesne aby si sa ich mohla učiť už teraz ,keď chceš. Keby máš ešte otázky pýtaj sa.

@iveska ahoj Iveska, chcela by som ta poprosiť, vedela by si mi napísať zoznam piesni, kt. si mala v 1.rocniku?Bola by som ti veľmi vďačná. Prijali ma na pep externe a začala som sa učiť hudobnú, hrať na klavíri. V sylabach predmetu som našla link, ale vyzerá to tam, že sú tam všetky piesne vôbec , nejako veľa sa mi ich tam zdá,Ďakujem ti za tvoj čas

michaelaff
22. júl 2025

@mishmash22 ahoj, dala si si nakoniec prihlasku do PO?

ilana
10. okt 2025

Ahojte, tie ktore to studujete... mozem sa opytat na hudobnu.... co v pripade, ked aj student vie zahrat na klaviri, aj si vsetko nastuduje, ale spev... mu proste nejde ? Mozu napr. vyhodit zo skusky ze falosne spieva ? Ved ked sa tam prihlasite, nerobite talentovky, tak sa akoze automaticky predpoklada, ze skratka viete spievat ? Ja nad tym studiom premyslam, ale bojim sa spevu... doma zo svojimi detmi rada a vela spievam, a aj ma pytaju, najmladsia vyberie knihu s pesnickami a spievame... ale to je doma, no na verejnosti... mam hrozny mindrak este zo zakladnej skoly, ucitelka raz kazdeho nutila zaspievat pred celou triedou, kto nezaspieval ostal po skole kym nezaspieva.... postupne zaspieval skoro kazdy, ja som zaspievala asi ako predposledna, ked sme v triede boli iba ucka, ja a jeden spoluziak.... po mojom speve ma ucka pustila domov, ale zdalo sa mi, ze sa tvari - no, ani sa nedivim ze nechcela spievat.... este niekedy spievam v aute, pytala som sa manzela ci mu nevadi ze spievam a on povedal ze nie..... tak neviem, ci to mam len mindrak ze absolutne neviem spievat, alebo by moj spev mohli deti v skolke a ucitel na skuske prezit...... no, ale ked niekto spieva falosne tak ho vyhodia zo skusky ?