icon

Externé štúdium - sociálna pedagogika v Žiline

gabika06
11. júl 2020

Ahojte ,je tady někdo koho přijali na externe studium socialná pedagogika na univerzitu v Žilině? Začátek studia 1.september? 🙂 Přeji hezký den🙂

bobula46
11. júl 2020

@gabika06 ja som minulý rok nastupovala 🙂 ak niečo potrebuješ vedieť 🙂

rozunafi
31. dec 2020

@bobula46 ahoj. Aj ja rozmýšľam nad štúdiom tohto odboru v ZA, ale stále váham. Ako to stíhaš popri deťoch a práci? Nie si príliš vyčerpaná? Kedy bývajú prednášky? Cez víkend, či v týždni? Máš aj starších spolužiakov okolo 40? Prijímačky boli ťažké? Z akých materiálov si sa pripravovala? Vopred ďakujem za odpoveď

bobula46
31. dec 2020

@rozunafi ahoj, momentálne som v druhom ročníku. Zvládnuť sa to dá pokiaľ máš stráženie.
Škola je prvé dva septembrové týždne- zimný semester a dva januárové týždne- letný semester po troch kráľoch (od ôsmej do cca štvrtej, reálne je písané až do siedmej ale nikdy sme tam tak dlho neboli). Skúšky sme sa vždy v triede dohodli na nejaký termín a teda nikdy nebol problém, pokiaľ niekomu nevyhovoval termín, tak si dal samostatne skúšku. Väčšinou sme vždy dostali materiály z ktorých sme sa mali učiť. Nikdy žiadne podpásovky, naozaj sa stačilo naučiť z toho čo poslali.
Ja mám doma 2,5 ročného syna, plus v soboty pracujem a dá sa to zvládnuť. Učím sa večer keď syn spí.
Ja som v triede najmladšia, ostatné spolužiačky majú od 41 do 53 rokov.
Prijímačky len všeobecný rozhľad, ja som si čítala maturitné témy z občianskej. Neboli ťažké, bol kruzkovací test 🙂

rozunafi
1. jan 2021

@bobula46 ďakujem veľmi pekne za info. Musím si to premyslieť. Chodím do práce a takáto forma štúdia mi zhltne takmer všetku dovolenku. A aký máš názor na uplatniteľnosť v praxi po skončení školy? Väčšinou sa stretávam s nie veľmi povzbudivými komentármi. Nemám ani známosti, ani žiadnu sľúbenú prácu podmienenú VŠ vzdelaním. Je to len niečo, čo ma zaujíma a chcela by som sa tomu v budúcnosti venovať.

bobula46
3. jan 2021

@rozunafi tak tie dva týždne čo sa chodi do školy nie sú povinné. Povinné sú len skúšky. Mám spolužiačky ktoré z práce nemohli alebo sa im dalo iba poobede alebo len nejaký deň a nikdy nebol problém
My sme sa napríklad spolužiačky dohodli ktorej aký deň vyhovoval, aby tam vždy niekto bol, získal materiály na učenie a ostatné sme boli doma a v práci.
A uplatnenie je teraz práveže super. Keďže je momentálne dopyt po asistentoch v školách, taktiež na úradoch, v školstve.... Ja som so zameraním spokojná. Predsa to nie je sociálna práca kde by si si musela dorobiť pedagogické minimum. Takto máš sociálnu pedagogiku čiže môžeš pracovať aj v družine, vyučovať predmety ako občiansku.... Má to práveže veľký rozhľad. Pokiaľ ťa niečo také baví, určite choď do toho 🙂

rozunafi
4. jan 2021

@bobula46 teraz si ma krásne namotivovala. Asi to predsa len skúsim. Kúpila som si knihu Občianska náuka - príprava na prijímacie skúšky na VŠ. Dúfam, že to bude stačiť, aby som na skúškach prešla. A koľko sa platí za semester? A ďakujem, že mi takto otvorené píšeš. Vážim si to.

bobula46
5. jan 2021

@rozunafi platí sa ročne 750€. A určite to bude stačiť, tie prijímačky neboli ťažké.
Keby si sa čokoľvek chcela opýtať, hocikedy napíš 🙂

22lenka222
2. júl 2021

@bobula46 čo píšeš vôbec nie je pravda, pozri si kvalifikačné predpoklady pre pedagogického asistenta, ja mám tiež sociálnu pedagogiku a musiíš mať aj DPŠ....rovnako píšeš, že môžeš učiť občiansku náuku...pozerala si si kvalifikačné predpoklady? keďže sociálna pedagogika je neučiteľský smer, tak učiť nemôžeš...stále si k nej musíš niečo dorobiť

lauraolivia
15. sep 2024

Ahojte, kto chodíte na túto školu, prosím vedeli by ste mi odpovedať na pár otázok? Budem vám veeeelmi vďačná 🙏 ďakujem krásne

bobula46
21. sep 2024

@lauraolivia ak sa nikto neozval, ja som tam končila dva roky dozadu

lauraolivia
13. okt 2024

@bobula46 ahoj tak napíšem správu, áno? Ďakujem krásne za odpoveď.

snowflakenel
13. okt 2024

@lauraolivia kde je ta skola, v ziline? Nie je to zrusene uz?

lauraolivia
13. okt 2024

@snowflakenel teraz pozerám....asi áno 🙂‍↕️

snowflakenel
13. okt 2024

@lauraolivia to iz vela rokov nefunguje na uniza. Rusilo odbory, pritom super tam bolo podla toho co vraveli baby, ktore tam chodili. Ja idem skusit RK

lucanka49
21. feb 2025

Ahojte 🙂prosím študuje niekto sociálnu pedagogiku v Trnave externe

ivulik29
14. mar 2025

@lucanka49 ano ja

lucanka49
15. mar 2025

@ivulik29 ak môžem napíšem správu,mala by som pár otázok. Ďakujem 🙂

princeznasofi
15. mar 2025

@22lenka222 ano suhlasim, mam skoncene Mgr. Soc.pedagogika a je to neucitelsky odbor ( napr ako specialny pedagog) - ak chcem ucit, musim si robit pedagogicke minimum lebo toto je neucitelsky odbor. Obcianka sa z tohto odboru ako kvalifikovany ucitel nemoze ucit, len pedagogika na strednej pedagogickej skole. Prosim, nezavadzaj, ja sim sa presne takto naivne popalila.

lucanka49
15. mar 2025

@princeznasofi môžem sa opýtať.. keďže sa študuje aj vychovávateľstvo, je možné aspoň výchovy určiť na zš?