Externé štúdium zdravotníckej školy a zdravotné problémy
Poraďte mi, je zvládnuteľná zdravotka externe, keď mám problémy so srdcom (chlopňou) a tlakom? ide mi najviac o prax.
To by musel posúdiť lekár, ale ak si niekto netrúfa na prax počas štúdia, tak ako zvládne normálne smeny, kde sa aj zastupujú a je to náročné.
@petronelag Ja chcem robiť v ambulancii, nie v nemocnici na smeny
To je síce pekné, že chceš robiť v ambulancii. Ale prax počas celého štúdia budeš mať v nemocnici a budeš robiť aj fyzicky náročné práce, tak ako to je pri študentoch bežné. A čo sa týka ambulancie, väčšina lekárov uprednostňuje do svojej ambulancie zdravotnú sestru, nie praktickú, nakoľko praktická sama nemôže vykonávať všetky činnosti.
To je síce pekné, že chceš robiť v ambulancii. Ale prax počas celého štúdia budeš mať v nemocnici a budeš robiť aj fyzicky náročné práce, tak ako to je pri študentoch bežné. A čo sa týka ambulancie, väčšina lekárov uprednostňuje do svojej ambulancie zdravotnú sestru, nie praktickú, nakoľko praktická sama nemôže vykonávať všetky činnosti.
@melanta Je veľa ambulancii, kde stačí aj praktická sestra. Skôr ma zaujíma tá prax.
Na prax sa pýtaj lekára. Ako môže niekto na MK zhodnotiť tvoj zdravotný stav?
A v ambulancii budes krv brat tiez externe? Zdravotnicka sa da studovat externe len v niektorych odboroch,urcite nie prakticka sestra.
@anonym_autor no musi zhodnotit lekar do akej miery sa mozes namahat myslim, ze ked studujes iba prakticku sestru nepraxujes nocne ale nie som si ista na vyske sa robia aj nocne
A v ambulancii budes krv brat tiez externe? Zdravotnicka sa da studovat externe len v niektorych odboroch,urcite nie prakticka sestra.
@iwesska Štúdium praktícká sestra existuje v externej večernej pomaturitnej forme a súčasťou je aj prax v nemocnici
@anonym_autor no musi zhodnotit lekar do akej miery sa mozes namahat myslim, ze ked studujes iba prakticku sestru nepraxujes nocne ale nie som si ista na vyske sa robia aj nocne
@luteam Nie nie, nočné sa tam nerobia
@anonym_autor myslela som si. Ale aj rak budes musiet napr otacat a polohovat pacienta odviest ho na vysetrenie a pod. To je celkom namahave ked to robis par hodin vkuse
@luteam Chápem a práve táto skúsenosť ma zaujímala, ďakujem.
No mysli na to ze pre prax na zdravotnej potrebuješ pichnúť 2 vakcíny na hep typu B.. A už toto nemusí tvoje telo zvládať a zvlášť keď máš čosi so srdcom, ja som bola zdravá a po prvej dávke mi ostalo tak dlhodobo zle ze do druhej som nešla tým pádom mi padla aj škola. No bohužiaľ
No mysli na to ze pre prax na zdravotnej potrebuješ pichnúť 2 vakcíny na hep typu B.. A už toto nemusí tvoje telo zvládať a zvlášť keď máš čosi so srdcom, ja som bola zdravá a po prvej dávke mi ostalo tak dlhodobo zle ze do druhej som nešla tým pádom mi padla aj škola. No bohužiaľ
@sszuzu8 Čooo, čo sa ti z toho očkovania stalo? Ako zle ti bolo?
@anonym_autor napíš mi správu.
tvoj lekar ti musi dat potvrdenie, ze si zdravotne sposobila.. takze ak ti ho da, no problem, mozes studovat aj praxovat
@sszuzu8 To ma veľmi mrzí a to som doteraz počula od lekárov a aj ľudí, čo si toto očkovanie dali, ako je to v pohode bezproblémová vakcína ☹
@iwesska Nie, nemáš pravdu.
Dá sa externe študovať praktická sestra. Veď veľa ľudí chodí na externé.
Moje kolegyne robili opatrovateľky v dss a chodili externe do školy a po škole robili praktické sestry v nemocnici. Viacero praktických sestier ktoré poznám študovalo externe.
Funguje to tak, že do školy sa chodí dva krát do týždňa, vo štvrtok a piatok. Vo štvrtok majú teóriu a v piatky prax.
Dievčatá mám materiály pre 1 rocnik Ošetrovateľstvo v elektronickej podobe na VŠ

To by musel posúdiť lekár, ale ak si niekto netrúfa na prax počas štúdia, tak ako zvládne normálne smeny, kde sa aj zastupujú a je to náročné.