Hlásim sa na medicínu a asi som podcenila učenie
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Tento rok sa hlásim na medicínu no mám pocit, že som učenie podcenila a nevyjde mi to. Avšak nemyslím si, že na to nemám len som tomu mala venovať viacej času, poprípade nájsť si doučovanie na chémiu (nie je to moja silná stránka). Zatiaľ má prijali na PRIF UK - biológiu. Osobne nechcem veľmi ostávať doma a stratiť titul študenta. Preto sa pýtam, alebo má niekto skúsenosť mám ísť študovať Biológiu a popritom sa pripravovať na prijmačky na medinu ? Dá sa to v 1 ročníku zvládnuť ? Keby má náhodou nezobrali ani o rok chcem mať istotu, že aspoň niekde môžem pokračovať a nie byt bez školy. Biológia má baví a viem si prestaviť študovať ďalej genetiku ..... Celkom má to trápi tak by som bola rada ak by ste mi trošku pomohli 🙂 ďakujem.
@bella000000000 Nooo tak uvidiš...ja sa hlasim na farmáciu do BA a do Brna...Do Bratislavy je celkom šanca, že ma príjmu, do Brna mám budúci týždeň prijímačky a už sa mi vôbec nechce učiť :D
Ja by som nesla studovat jeden rok biologiu len kvoli tomu aby som studovala. Dala by som si rok volno, nasla nejaku brigadu a popri tom sa pripravovala 100% na prijimacky na medinu. Zaroven by som podala prihlasky aj inde aby som mala skolu istu ak medicina nevyjde. Budes mst rok pre seba, mozes skusit zahranicie a nieco zazit kym skysnes roky v skole na medicine.
@bella000000000 ak chces mat istotu vysokej skoly, ak by ta ani buduci rok nevzali na medicinu, tak si zaziadaj odklad na biologiina rok a potom sa rozhodnes. V takomto pripade nebudes musiet platit posledny rok na medicine. Ja som to takto spravila (pravo-manazment)
@bella000000000 kebyze ti to s medicinou nevyjde, genetika je fajn, ale nie na skk, s tym odborom jedine mimo skk. kamaratka ma genetiku a robi v zahranici v centre asistovanej reprodukcie...
Chcela by som sa opýtať , či si sa dostala tento rok 2022 na medicínu
@bella000000000 podarili ss prijímačky? 🙂
@cefka29 Píšeš o prípravnom kurze na prijímačky na medinu... Vieš mi poradiť nejaké konkrétne kurzy alebo poradiť ako to funguje? Dcéra momentálne končí druhý ročník na gympli a je jej snom sa stať lekárkou. Viem, že je možno ešte priskoro, ale aby sme sa vedeli pripraviť na to, čo bude potrebné urobiť alebo vybavovať.
@zuzulienocka75 Ahoj, neviem na ktoru LF sa snazi dostat. Ak na Slovensku, nech maturuje z biologie a chemie. Ucit sa na primacky treba cely posledny maturitny rocnik, ak je trosku slabsia a pomalsia tak nech zacne uz od tretieho rocnika. Nech si kupi testovnice, z biologie a chemie na prijimacky a uci sa tie testy, plus musi vediet latku aby tie testy vedela vyplnit. Potom v maturitnom rocniku ja som chodila aj na doucovania ktore organizovala LF, kde sa cez vikend robili pripravne cvicne testy. Takto si aj nacvici pisanie testov
@patus_2 no vidis a ja lutujem, ze som sa nesala kamoskou nahovorit na tu medicinu...Neverila som si. Mam vystudovany strasne zly odbor. Od veci.
A ked idem k obvodnej a podla vysledkov TSH mi povie, ze mam hypofunkciu a potrebujem Euthyrox a TSH takmer nemeratelne, takze je to jasna hyperfunkcia, tak si len tukam na celo, ze wtf?!🙄
@nevenka ja som si tiež neverila a nedala ani prihlášku. TeraZ si trieskam hlavu o múr po o chvíľu 20 tich rokoch od maturity, tiež mám na hovno odbor. Mala som odísť v prvom ročníku....

@patusikk tento rok