Som druháčka na zdravotnej. Mám sa už učiť na prijímačky na medicínu?

29. sep 2022

Dobrý deň.
Som druháčka na zdravotnej škole a rada by som šla na medicínu. Najlepšie do Česka. Máte tu niekto osobnú skúsenosť s prípravou a vedeli by ste mi poradiť, kedy sa treba začať učiť? Mám už teraz alebo stačí až v 3.ročníku vzhľadom na to, že biológiu a chémiu nemám.
Ďakujem.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2022

Na zdravotnej skole nemas chemiu a biologiu? To je nejake divne, ale nesledujem tento typ skoly az tak podrobne. Len ak chces ist do CR na medicinu, tak by si mala vediet aj to, ze okrem chemie a biologie sa musis naucit na prijimacky aj fyziku, tu neviem, ci mate. Kedy sa zacat ucit-to je tazka otazka, lebo niekomu staci rok a niekomu nestacia ani 3 roky, takze musis sa zariadit podla seba, Ty vies, ako sa ucis, ci si vies lahko zapamatat, alebo mas s tym problem a pri tej chemii a fyzike treba aj nieco viac ako dobru pamat, tam treba vediet aj premyslat-to zase musis sama vediet lepsie, ci Ti robi take nieco problem.

miskamicha
29. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl nie na zdravotnej sa neprebera biologia a chemia v takom rozsahu ako je potrebne.na prijimacky. A uz duplom nie fyzika.

miskamicha
29. sep 2022

Mozes. Nic tym nepokaziš. Zozen si testovnice z ciech a hotovo. Zelam pevne nervy

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2022

@miskamicha mne je jasne, ze sa to neprebera v takom rozsahu, ale ona pise, ze to nemaju-to ma zarazilo. Treba citat poriadne.

autor
29. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Myslela som to presne tak, že ju nemám v takom rozsahu ako gymnazisti. Navyše boli oba tieto predmety len v prvom ročníku.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2022

No, tak si to mala tak napisat, lebo z prveho prispevku to vyznelo, ze ste ich vobec nemali. Ale to podstatne nie je, priber si k tomu este tu fyziku a podla svojich schopnosti (ktore my nepozname) sa rozhodni, ci zacnes hned, alebo az o rok.

anicka176
29. sep 2022

Ahoj, ak chceš ísť do ČR tak pozri najskôr okruhy z fyziky-čo tam bude či tam majú celú gymnaziálnu fyziku a tak isto či nemajú odporučenú literatúru k štúdiu, chémia a biológia budú iste na gymnaziálnej úrovni. Neviem presne na ktorú univerzitu by si chcela ísť, skus tam konkrétne pohľadať nejaké podklady alebo modelové otázky a keď som bola v Olomouci na prijímačkách tak tam brali dokonca do úvahy aj priemer známok, ale to bolo teda ešte 2011 😅 to asi najskôr a potom sa rozhodnes, koľko času by si asi potrebovala na štúdium... Ja som šla z gymnázia.. Alebo potom sa skôr spýtať na konkrétnu UNI a ako prijímačky prebiehajú... Ja som študovala na na UK kde boli presne otázky zverejnené, ale v Brne a Olomouci boli len nejaké podklady tusim

lilope
29. sep 2022

@autorka ja nemám osobnú skúsenosť, ale spolužiačky, čo sa hlásili na medicínu v Martine a v Bratislave sa učili od tretieho ročníka a to ako gymnazistky. Takže asi by bolo najlepšie začať čím skôr po troške a potom toho budeš mať menej. Priebežne si spolužiačky robili tie 1000 otázkové testy aj 15-20x ich opakovali, aby sa im tie otázky a odpovede (vtedy viacero možností správnych) dostali pod kožu.

barborachors
29. sep 2022

áno.

pinkgirl
29. sep 2022

Už by som začala. Odporúčam nájsť si doučovanie - učiteľa gymnázia a postupne prebrať učivo ako je na gympli.

miskamicha
29. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl nemozu to ani mat. Na zdravotke zjrejme nepreberaju rastliny na biologii a otazok na tuto temu je v testovniciach habadej. 🙂 ani chemia maju zaklad a mam pocit ze tie testovnice obsahuju otazky aj nad ramec gymnazialneho uciva. Nevsimla som si citala som rychlo 🙂

lope_lope10
18. dec 2022

Ja som tiež zo zdravotnej (teda vlastne už mám po) a takisto sa chcem dostať na medicínu. Začala som sa učiť až teraz pretože na strednej som mala este iné plány...
Určite s prípravou začni čím skôr! Chémia je naozaj dosť zložitá a bude super keď to budeš brat postupne a nie ako ja teraz dohanam. Držím palce!

A pre ostatných: biológia a chémia na zdravotnej sú prvé 2 roky, ale na prijímačky vám to nič nepomôže. Tie predmety sú tam len na to aby boli, ale nikto to tam neberie vážne, každý predmet sme mali asi 1 hodinu týždenne, berie sa tam úplne minimum..

akvi
18. dec 2022

Tak biológia je asi to najmenej, ja som sa na poslednú chvíľu rozhodla maturovať z biológie a teda som sa ju celú učila nárazovo a bolo to napriek tomu veľmi príjemné učenie. Skôr by som sa bála tej chémie, to viem, že všetci v triede, čo chceli ísť na medicínu, tak mali doučovanie. No a fyzika, tú som ja mala rada, ale teda, učiť sa to všetko naraz, to by som mala veľký problém, už len skrz vzorce a pod. Aj to kvantum učiva, my sme mali na gympli biológiu 3 roky, fyziku 4, takže aj učiva násobne viac.

jugularis
Odpoveď bola odstránená
Zobraz