icon

Je 11,24 % zhoda pri bakalárke problém?

8. feb 2025

Ahojte, je 11,24 % pri bakalárke velka zhoda? Citacie nemám v podstate ziadne, vsetko parafrazujem, no téma bola uz niekolkokrat spracovaná a mam podobne delenia, kategorie urcitych javov..

vveron1ka
8. feb 2025

Nie, avsak skola vam musela zadat kolko % zhody toleruje. My sme mali tusim do 30%.

ina2405
8. feb 2025

Je to dosť, ale závisí veľa od toho, ako si budeš počínať pri obhajobe. Spolužiak mal 13% a obhájil.

lindous
8. feb 2025

Záleží od témy a charakteru práce, u nás by to bolo dosť, ale sú odbory, kde viem, že je to v pohode… pokiaľ je to dookola omieľaná téma, tak by to malo byť ok, v tom výpise z CRZP vidíš s akými prácami máš aký prekryv v akej časti a ak to nie sú okopírované celé odstavce z jednej práce, tak si myslim, že to je v pohode obhájiteľné

abcabcada
8. feb 2025

Ja som mala DP aj BP so zhodami okolo 10% a v pohode som obe obhájila na B, avšak mala som slovenčinárske témy, ktoré boli xyz razy omieľané...

baboobchod
8. feb 2025

@lindous prosím ťa, ako ten systém vlastne funguje, čo všetko porovnáva? Ja som na UK právo a teraz sa trápim s bakalarkou. Z iných prác v crzp nič nepoužívam. Skôr odborné články z platených právnych webov a papierovú literatúru. Od slova do slova takmer nič, snažím sa parafrázovať. Všetko označujem. Na 1 stranu mám okolo 4 citácii pod čiarou. Mám tam pár paragrafov zákonov, tam zrejme vyjde zhoda ale zákon nemôžem parafrázovať 😁
Je ok ako to robím?

mikasa_ackerman
8. feb 2025

@baboobchod podľa mňa v pohode, spýtaj sa ale ešte aj školitela/ky😇

lindous
8. feb 2025

@baboobchod Právo je zrovna z tých odborov, kde je vyššia zhoda úplne v pohode, lebo ako vravíš zákon si proste nevymyslíš, ani neprepíšeš 🙂 CRZP porovnáva tvoju prácu s inými prácami nahranými v systéme, môžeš si tam skúsiť ťuknúť či nájdeš veľa prác k tvojej téme, nech vieš čo čakať a Theses (ak ešte používate) porovnáva aj s internetovými zdrojmi a verejnými databázami... podľa mňa to robíš ok, keď to píšeš sama, bude to fajn, netreba sa toho báť, keď to človek robí poctivo... k zhode sa v posudku vyjadrí vedúci práce, takže o čom si si nie istá, konzultuj s ním/ňou...

kacena4
8. feb 2025

cislo nie je dolezite, ak je zhoda v citaciach je to ok, ak mas zhodu vo svojom texte..... no.....

kiki68
8. feb 2025

Nie, je to prirodzene, ved je to digi nahadzovane od roku 2010 cca, Cize mnozstvo dat a musi byt nejaka zhoda

luliu
8. feb 2025

@kiki68 zhoda je vždy, ale nemala by byť vysoká. Niekde tolerujú len do určiteho %. Väčšinou do 10%

kiki68
8. feb 2025

@luliu tam zalezi hlavne of temy, ked je nieco preflaknute dokola, tak tie citacie robia tie % , ale ved to musi skolitel vidiet.

charlotte911
8. feb 2025

my sme mali 10% ja som mala 4

domkakvet
8. feb 2025

Za mna to nie je vela.