Je 11,24 % zhoda pri bakalárke problém?
Ahojte, je 11,24 % pri bakalárke velka zhoda? Citacie nemám v podstate ziadne, vsetko parafrazujem, no téma bola uz niekolkokrat spracovaná a mam podobne delenia, kategorie urcitych javov..
Je to dosť, ale závisí veľa od toho, ako si budeš počínať pri obhajobe. Spolužiak mal 13% a obhájil.
Záleží od témy a charakteru práce, u nás by to bolo dosť, ale sú odbory, kde viem, že je to v pohode… pokiaľ je to dookola omieľaná téma, tak by to malo byť ok, v tom výpise z CRZP vidíš s akými prácami máš aký prekryv v akej časti a ak to nie sú okopírované celé odstavce z jednej práce, tak si myslim, že to je v pohode obhájiteľné
Ja som mala DP aj BP so zhodami okolo 10% a v pohode som obe obhájila na B, avšak mala som slovenčinárske témy, ktoré boli xyz razy omieľané...
@lindous prosím ťa, ako ten systém vlastne funguje, čo všetko porovnáva? Ja som na UK právo a teraz sa trápim s bakalarkou. Z iných prác v crzp nič nepoužívam. Skôr odborné články z platených právnych webov a papierovú literatúru. Od slova do slova takmer nič, snažím sa parafrázovať. Všetko označujem. Na 1 stranu mám okolo 4 citácii pod čiarou. Mám tam pár paragrafov zákonov, tam zrejme vyjde zhoda ale zákon nemôžem parafrázovať 😁
Je ok ako to robím?
@baboobchod podľa mňa v pohode, spýtaj sa ale ešte aj školitela/ky😇
@baboobchod Právo je zrovna z tých odborov, kde je vyššia zhoda úplne v pohode, lebo ako vravíš zákon si proste nevymyslíš, ani neprepíšeš 🙂 CRZP porovnáva tvoju prácu s inými prácami nahranými v systéme, môžeš si tam skúsiť ťuknúť či nájdeš veľa prác k tvojej téme, nech vieš čo čakať a Theses (ak ešte používate) porovnáva aj s internetovými zdrojmi a verejnými databázami... podľa mňa to robíš ok, keď to píšeš sama, bude to fajn, netreba sa toho báť, keď to človek robí poctivo... k zhode sa v posudku vyjadrí vedúci práce, takže o čom si si nie istá, konzultuj s ním/ňou...
cislo nie je dolezite, ak je zhoda v citaciach je to ok, ak mas zhodu vo svojom texte..... no.....
Nie, je to prirodzene, ved je to digi nahadzovane od roku 2010 cca, Cize mnozstvo dat a musi byt nejaka zhoda
my sme mali 10% ja som mala 4
Za mna to nie je vela.

Nie, avsak skola vam musela zadat kolko % zhody toleruje. My sme mali tusim do 30%.