icon

Je 4-percentná zhoda v bakalárskej práci problém?

goblinko1
20. máj 2025

Ahojte, pred pár dňami som odoslal cez ais do crzp svoju bakalárku a neskôr mi došla kontrola originality s výsledkom 4% zhody (jedna veta mi svietila v teórii, kde sa aj odkazujem na zdroj) ešte mi ukazalo zhodu v úvode nejakú vetu a v závere v zmysle, že píšem to čo sa píše v takmer každej záverečnej práci, a teda napr. V druhej kapitole konkretizujeme hlavný cieľ, ako aj čiastkove ciele… atď.
Myslíte si, že to je veľa? A plus tie vety, myslíte, že to budú riešiť? Normálne som to neokopiroval zo žiadnej inej bp alebo dp čiže mám čisté svedomie, no desí ma to. No a zhodu mi vyhodilo aj v zdrojoch ale markantne mnozstvo s mojimi spoluziakmi, cize rok 2025 a len zopár staršie.
A ešte ma zaujíma, že kedy cca prichádzajú posudky? Viem, že musia ich poslať cca 3 dni pred štátnicami, no zaujíma ma či to posielajú aj skor.

kristie571
20. máj 2025

@goblinko1 4% či 40%? 4% su takmer nič, tak sa zbytočne nestresuj. Ja som mala v BP zhodu okolo 12% a nebola to žiadna tragédia, citovala som tam zákony, tak je jasne že to ukáže zhodu, v zdrojoch som to mala. To by si musel mať komplet vykradnutú prácu aby ti to robilo problém, nerieši sa to až tak, u nas bol problem ak bola zhoda vyše 30%, ale aj to zaleži od temy práce, od pristupu fakulty, školiteľa atď atď .. 4% su fakt nič, a ak aj sam vieš že si si pracu poctivo pisal, tak si ju obhajiš aj keby ma neviem akú zhodu z crzp. 🙂
A k posudkom, to zalezi od školitela a oponenta, skor sa spytaj na fakulte tých, čo majú alebo mali rovnakého školitela a oponenta, že asi kedy im posudok zverejnili.

luliu
20. máj 2025

Je to nič, nerozumiem čo riesis

janinah
20. máj 2025

Čudujem sa,ze to vobec riesis.Pozri na istych politikov.opisali komplet celu pracu.vie sa o tom a nič sa nedeje.Este sa na nas vyškieraju z medii.
Kašlu na to.

sevrin
20. máj 2025

smerák Kéry opísal komplet celú diplomovku a ešte aj poslancom sa stal.
Nič sa neboj, 4% zhoda na tvojej bakalárke neznamená nič. Záleží od kontextu, niekde sa toleruje ešte aj 30%.

plushika
20. máj 2025

nie je to vela, to je uplne nic. vsak ono si vedia aj pozriet, kde sa objavila ta zhoda. vidia, ze to nie je cely skopirovany text. nic sa neboj 🙂

82peter82
20. máj 2025
@sevrin

smerák Kéry opísal komplet celú diplomovku a ešte aj poslancom sa stal.
Nič sa neboj, 4% zhoda na tvojej bakalárke neznamená nič. Záleží od kontextu, niekde sa toleruje ešte aj 30%.

@sevrin Prečo nespomenieš aj Borisa Kollára, Branislava Gröhlinga, Igora Matoviča, a chabú prácu Richarda Sulíka ?

goblinko1
autor
20. máj 2025

Ďakujem za upokojenie, áno 4 percenta nie 40 :D, tak verím, že je to v pohode. Ďakujem ešte raz!