Je 4-percentná zhoda v bakalárskej práci problém?
Ahojte, pred pár dňami som odoslal cez ais do crzp svoju bakalárku a neskôr mi došla kontrola originality s výsledkom 4% zhody (jedna veta mi svietila v teórii, kde sa aj odkazujem na zdroj) ešte mi ukazalo zhodu v úvode nejakú vetu a v závere v zmysle, že píšem to čo sa píše v takmer každej záverečnej práci, a teda napr. V druhej kapitole konkretizujeme hlavný cieľ, ako aj čiastkove ciele… atď.
Myslíte si, že to je veľa? A plus tie vety, myslíte, že to budú riešiť? Normálne som to neokopiroval zo žiadnej inej bp alebo dp čiže mám čisté svedomie, no desí ma to. No a zhodu mi vyhodilo aj v zdrojoch ale markantne mnozstvo s mojimi spoluziakmi, cize rok 2025 a len zopár staršie.
A ešte ma zaujíma, že kedy cca prichádzajú posudky? Viem, že musia ich poslať cca 3 dni pred štátnicami, no zaujíma ma či to posielajú aj skor.
Je to nič, nerozumiem čo riesis
Čudujem sa,ze to vobec riesis.Pozri na istych politikov.opisali komplet celu pracu.vie sa o tom a nič sa nedeje.Este sa na nas vyškieraju z medii.
Kašlu na to.
smerák Kéry opísal komplet celú diplomovku a ešte aj poslancom sa stal.
Nič sa neboj, 4% zhoda na tvojej bakalárke neznamená nič. Záleží od kontextu, niekde sa toleruje ešte aj 30%.
nie je to vela, to je uplne nic. vsak ono si vedia aj pozriet, kde sa objavila ta zhoda. vidia, ze to nie je cely skopirovany text. nic sa neboj 🙂
smerák Kéry opísal komplet celú diplomovku a ešte aj poslancom sa stal.
Nič sa neboj, 4% zhoda na tvojej bakalárke neznamená nič. Záleží od kontextu, niekde sa toleruje ešte aj 30%.
@sevrin Prečo nespomenieš aj Borisa Kollára, Branislava Gröhlinga, Igora Matoviča, a chabú prácu Richarda Sulíka ?
Ďakujem za upokojenie, áno 4 percenta nie 40 :D, tak verím, že je to v pohode. Ďakujem ešte raz!

@goblinko1 4% či 40%? 4% su takmer nič, tak sa zbytočne nestresuj. Ja som mala v BP zhodu okolo 12% a nebola to žiadna tragédia, citovala som tam zákony, tak je jasne že to ukáže zhodu, v zdrojoch som to mala. To by si musel mať komplet vykradnutú prácu aby ti to robilo problém, nerieši sa to až tak, u nas bol problem ak bola zhoda vyše 30%, ale aj to zaleži od temy práce, od pristupu fakulty, školiteľa atď atď .. 4% su fakt nič, a ak aj sam vieš že si si pracu poctivo pisal, tak si ju obhajiš aj keby ma neviem akú zhodu z crzp. 🙂
A k posudkom, to zalezi od školitela a oponenta, skor sa spytaj na fakulte tých, čo majú alebo mali rovnakého školitela a oponenta, že asi kedy im posudok zverejnili.