icon

Je cudzí jazyk povinný na škole zdravotníctva?

jajhop335
1. feb 2025

Ahojte, na buduci rok si idem dat prihlasku do Trnavy a Bratislavy(SZU) odbor osetrovatelstvo. Neviete, ci tam sa uci cudzi jazyk, alebo je to len volitelny predmet? Dakujem.

kvietok173
1. feb 2025

Pozri stranku školy a ak nemajú zverejnené predmety výučby tak majú tam telefónne číslo a zavolaj na študijné oddelenie kde ti dajú najrelevantnejsie informácie .

vanilkovazmrzka
1. feb 2025

Dnes by ma uz prekvapilo, keby niekde nebol cudzi jazyk povinny 🙂

patka06
1. feb 2025

@jajhop335
Na UKF v Nitre cudzí jazyk nie je povinný, je len medzi povinne voliteľnými predmetmi
https://www.fsvaz.ukf.sk/index.php/sk/osetrovat...

jajhop335
autor
1. feb 2025

@patka06 dakujem pekne.

tairyx
2. feb 2025

@vanilkovazmrzka napríklad na právnickej fakulte nie je povinný žiadny cudzí jazyk.

kaktusik007
2. feb 2025

@patka06 ano, mame cudzi jazyk medzi povinne volitelnymi - cize z bloku cudzich jazykov si ja mozem vybrat, ktore dva predmety by som chcela absolvovat a tie si zapisat - ak ich otvoria. Realita? Otvaraju anglictinu 1 a 2, ine nie ;) takze som sa trapila s nou ;) ale dalo sa, nebola skuska, iba daval vypracovat prace na rozne temy

vanilkovazmrzka
2. feb 2025

@patka06 povinne volitelny cize je povinny, lebo povinne si nejaky jazyk vybrat musis :D

vanilkovazmrzka
2. feb 2025

@tairyx na pravnickej fakulte akej univerzity?

jajhop335
autor
2. feb 2025

@kaktusik007 na aku skolu chodite prosim?

kaktusik007
2. feb 2025

@jajhop335 specka na UKF NR

tairyx
2. feb 2025

@vanilkovazmrzka konkrétne na UMB v BB je iba medzi povinne voliteľnými. Neznamená to ale, že si ho povinne zvoliť musíš, je tam veľa iných predmetov, z ktorých si vieš vybrať a mať tak dostatočné množstvo kreditov.

patka06
2. feb 2025

@vanilkovazmrzka Nemusíš si vybrať jazyk, môžeš si vybrať iný predmet zo zoznamu

jajhop335
autor
2. feb 2025

@patka06 ano, tak to aj urobim. Dakujem za odpoved. 😊