Je dôležité, kde študovať medicínu?
Ahojte. Chcem sa spytat, ak ma niekto skusenost.. Je podla vas naozaj take dolezite, ze kde clovek vystuduje medicinu? Ja sa chcem hlasit na buduci rok na medicinu na Slovensku a spoluziacka, ktora chce ist tiez na medicinu, ale dava si prihlasky do Brna a Olomouca, ma stale odhovara. Nebolo by na tom nic zle, keby to nehovori s takym pohrdanim, ze ona by si na Slovensko ani len nedala prihlasku🙄.. Pride mi to od nej take hlupe, lebo na medicinu vseobecne je narocne sa dostat vsade, ona sa este nikam nedostala a uz ma take ego a reci.. Pritom ja si myslim, ze ak je clovek na sebe odhodlany makat, bude z neho dobry lekar a je jedno, kde vystuduje. Alebo sa mylim?
Milá autorka, toto si prečítaj, možno si to s tým štúdiom na Slovensku ešte predsa len rozmyslíš.
https://www.postoj.sk/146531/nasim-najvaecsim-p...

Dcéra si dala aj do Čiech ( Praha, Olomouc, Hradec Králové...), aj do Bratislavy. Zobrali ju všade, vybrala si Prahu. Na Slovensko si dala prihlášku iba kvôli nám, ale vedeli sme, že Slovensko je iba záloha, ak by české univerzity nevyšli....Jednoznačne je v Čechách vyššia kvalita vzdelania, aj podľa študentov, aj rôzne hodnotenia, uplatnenie na trhu práce v zahraničí po absolvovaní.